Camp_Nocturno_20220827_florianlechner.com_0Q2A0225
06 september 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Van vieren en rusten

Een zachte melodie komt uit het glazen huis, in de tuin scharrelen de laatste arbeiders nog rond, om de glampingtenten en hangmatten klaar te maken voor de gasten. Als je Camp Nocturno ziet als een festival in de conventionele zin van het woord, moet je daar uiterlijk nu overheen stappen. En haal dan even adem, neem een kopje thee en geef lichaam en geest een pauze

2022: Een zomer als vroeger, of misschien een die nog beter is? De dichtheid van festivals en muziekevenementen in Innsbruck is deze zomer merkbaar toegenomen, en van zomerse rust is in augustus geen sprake meer. Botanica was de eerste, gevolgd door het Alles Gut Festival op het plein naast het Landestheater midden in de stad. En in het laatste weekend van augustus, de voorbodes van het Gans Anders Festival op de Upstream Surfing Spot bij het Rode Huis op de Inn. Als u naar de volgende kalendermaand september kijkt, zult u merken dat de festivalzomer van Innsbruck overuren maakt! Bonanza en Gans Anders aan het Baggersee slaan op de reclametrommels. Met zoveel remmidemmi, hard geluid en feeststemming zit er maar één ding op: rusten. Het slaapfestival Camp Nocturno in de Botanische Tuin bood precies dat: een zachte muzikale time-out midden in de prachtige natuur

Slaap je eigenlijk op een slaapfestival?

Georg Demmer is medeorganisator van het eerste slaapfestival van Tirol en als zodanig precies de juiste contactpersoon voor alle vragen die een dergelijk ongewoon evenement oproept.

Georg, hoe ben je op het idee gekomen om een slaapfestival te organiseren?

We hadden het idee een paar jaar geleden. Maar we hebben het concept niet uitgevonden, we kennen slaapconcerten uit bijvoorbeeld Rome of Berlijn. Maar ons Camp Nocturno gaat iets verder, omdat we bewust de natuur integreren en zo ecologisch mogelijk produceren, of naast muziek ook literatuur en een holistische zintuiglijke ervaring inlassen.

Slaap je op een slaapfestival? Of wat moet je verwachten op zo'n evenement?

Voor iedereen kan een slaapconcert anders zijn, er is hier geen standaard. Hoe dan ook, het spannende is de tussenstaat van slapen en wakker zijn. We kennen zelf de fase van inslapen, lichte slaap of diepe slaap en dromen. De afwisseling van deze fasen en de frequenties van de muziek maken het geheel tot een bijzondere ervaring.

Wat was voor jou het hoogtepunt van het evenement?

Iedereen die er was, was betoverd en kon een bijzondere ervaring meenemen. De omstandigheden van de productie waren uitdagend door de regen (wat een akoestische verrijking was) en de logistiek van Wenen naar Innsbruck, waar we iets geleerd hebben. Muzikaal gezien was elke act een hoogtepunt, maar voor ons was het een grote eer om te luisteren naar de 88-jarige Hans Joachim Roedelius, een legende van de ambient jazz.

Hoe verliep de samenwerking met de Botanische Tuin?

Een prachtige plek en een prachtig team. Veel dank aan het Instituut voor Plantkunde en de Botanische Tuin van de Universiteit van Innsbruck, in het bijzonder aan de tuinbouwtechnisch directeur Dipl. Ing. Maria Holoubek.

Is er een moment in het bijzonder dat je bijblijft?

De plaats. De mensen. We hebben de 16 uur professioneel opgenomen. Ik kijk al uit naar de geluidsopnamen, zodat ik alles nog eens in "alle rust" kan beluisteren.

Komt er nog een slaapfestival in de Botanische Tuin?

Dat kunnen we nu nog niet zeggen; als ze ons willen, komen we graag weer. Anders zijn andere plaatsen in Oostenrijk gepland.

Bedankt Georg voor de boeiende inzichten!

De botanische tuin van Innsbruck

Wie nu ook zin heeft in een beetje rust, kan die - ook zonder slaapfeest - op elk moment in de Botanische Tuin Innsbruck nuttigen. Maar niet 's nachts, dat is gereserveerd voor speciale gelegenheden

Openingstijden in de zomer: april - oktober
Maandag t/m vrijdag: 7:30 - 19:00 uur.
Zaterdag, zondag en feestdagen: 8:00 - 19:00 uur

Alle andere openingstijden, informatie (en een plant van de maand!) zijn te vinden op de website van de Universiteit van Innsbruck.

Mijn blogger-collega Susanne bezocht ook de Botanische Tuin en deed er verslag van

Soortgelijke artikelen