nicole-baster-DZUgKFjEDuM-unsplash
Kristina Erhard
09 december 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Dadamm-dadamm, Dadamm-dadamm, Dadamm-dadamm - klinkt de trein bijna meditatief op weg naar het centraal station van Innsbruck op de laatste meters van het spoor. Aankomen in Innsbruck is een aha-ervaring. De Nordkette als natuurlijke stadsgrens waakt over de stad, de Patscherkofel en de Serles begeleiden u zuidwaarts over de Brennerpass. De machtige Stubaier Alpen doet de alpinist watertanden, en daartussenin is er gewoon veel stadsleven. Welkom en veel plezier met de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck.

Dag 1: In Innsbruck is het normaal om mensen uit een ICE te zien stappen in skikleding en met hun boards op hun schouders. En dat is eigenlijk het eerste echt leuke van een meerdaags verblijf in de hoofdstad van Tirol. Berg, stad - het is allemaal hetzelfde of beide, alpine-urban vat het perfect samen. Het begint met de eerste selfie voor het Gouden Dak in de oude stad van Innsbruck: In portretformaat gefotografeerd, ziet de kenner niet alleen de 2.657 vuurvergulde koperen shingles, maar ook de pieken van Nordkette die wit flitsen aan de bovenkant van de foto. Met de Sightseer Bus grootstedelijk gevoel - het Hop on–Hop off systeem geeft u de mogelijkheid om de bezienswaardigheden te zien die u interesseren - en dat is inbegrepen in uw SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck. Geen extra kosten. Dus, op naar Bergisel om de skischans van sterarchitect Zaha Hadid te bewonderen, naar de ridderkamer op Schloss Ambras Innsbruck of waar u maar wilt. En daarna voor een sundowner bij de volgende rooftop bar - bijvoorbeeld een drankje bij de ADLERS Restaurant & Bar op de 13e verdieping van het gelijknamige hotel of een drankje in het 360 Grad Lounge.

Dag 2: Vandaag gaan we met de SKI Plus CITY Pass Stubai Innsbruck de berg op - vanaf het centraal station van Innsbruck is het skigebied met de skibus supermakkelijk te bereiken Axamer Lizum skigebied is gemakkelijk te bereiken met de skibus. Dit is ook inbegrepen in je pas, geen zorgen. De „Lize“, zoals het onder de lokale bevolking bekend staat, is zo'n top insider tip. Met meer dan 40 kilometer piste en negen liften is Axamer Lizum het grootste skigebied direct buiten Innsbruck. Hier leer je echt de alpine-stedelijke levensstijl kennen. En wie weet? Misschien maak je kruitmaatjes voor het leven, het zou niet de eerste keer zijn. Maar voordat je met je nieuwe vrienden het nachtleven van Innsbruck induikt, moet je jezelf eerst trakteren op een pauze. Bijvoorbeeld bij de Freizeitzentrum Axams aan de voet van de Lizum, waarvan de toegang ook is inbegrepen in de prijs van SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck. Daar kunt u ontspannen in het overdekte zwembad. En nu gaan we terug naar het nachtleven. Je moet beslissen... rode pil of blauwe pil. Oké, ik maak een grapje - maar je moet je natuurlijk afvragen of je jezelf liever trakteert op een beetje cultuur in het Tiroler Landestheater of, met een beetje geluk, je volgende wintervakantie in het Tiroler Casino doorbrengt. Je hebt keuze te over.

Dag 3: Ook de derde dag van uw wintervakantie in Innsbruck staat in het teken van de sneeuwsport. Vandaag neemt u de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck naar Kühtai, een skigebied op meer dan 2.000 meter hoogte. Dat schreeuwt letterlijk om gegarandeerde sneeuw. Zeker, de weergoden koken vaak hun eigen soep, maar de inwoners van Innsbruck weten het: Er is poeder aan de ene of de andere kant van de Kühtai-vallei. Daarom! Het loont dus om vroeg op te staan. En na zo'n dag kunt u het 's avonds in Innsbruck rustig aan doen. Bijvoorbeeld, een bezoek aan het Lichterpark LUMAGICA voor de Hofburg van Innsbruck - daar kunt u genieten van magische, fantastische lichtinstallaties met mystieke geluiden. Het heeft iets

Dag 4: Wat zou een verblijf in „Innsbrooklyn“ zijn zonder een bezoek aan Seegrube en Hafelekars op Nordkette? Juist! Je moet het zien. De speeltuin van Innsbruck voor liefhebbers van extreme sporten of gewoon extremen - natuurlijk inbegrepen bij uw verblijf op SKI plus CITY Pass. Je begint met de Hungerburgbahn rechtstreeks van de Hofburg naar de Hungerburg. Ja, dat klopt - van het ene kasteel naar het andere en dan met de gondel naar de Seegrube. Daar heb je niet alleen een fantastisch uitzicht over Innsbruck, maar kun je ook heel goed brunchen op de Restaurant Seegrube by DON maar u kunt ook een stevige brunch krijgen in het restaurant. En dan met de gondel omhoog naar Hafelekar. Hier bent u 2.334 meter boven de zeespiegel - en bijna 1.800 boven Innsbruck. Bijna niets kan dit 360-graden uitzicht overtreffen. Behalve voor de eerder genoemde (extreme) sporters die zich in perfecte sneeuwomstandigheden een weg naar beneden skiën en snowboarden op de 70 procent helling. Dingen zijn ook wild in de Alpenzoo Innsbruck die ook bij de toegangsprijs is inbegrepen op SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck. De gems springt zeker van steen naar steen, en de lynx bewijst dat hij uitstekend in bomen kan klimmen. Koel als een dier. Als tegenstelling kunt u ook de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck gebruiken om de Swarovski Kristallwelten glitter en glamour gegarandeerd.

Dag 5: De Stubaier gletsjer - het "koninkrijk van de sneeuw" - is een hoogalpien en winters wonderland. Uw skipas voor de gletsjer is ook inbegrepen in SKI plus CITY Pass, en een skibus brengt u van het hoofdstation van Innsbruck rechtstreeks naar het dalstation van 3S-Eisgratbahn. De moderne gondel met drie kabels brengt u in een mum van tijd naar meer dan 3.000 meter hoogte. En ja: hier opent zich echt een koninkrijk. Besneeuwde toppen, grijze rotsen, eindeloze vlakten en daartussen pistes zover het oog reikt. De Stubaier Gletscher is zeker een van de hoogtepunten van de 13 skigebieden in de Stubaier en rond Innsbruck die zijn opgenomen in uw SKI plus CITY Pass pakket. Veel plezier!

Zo, dat was een suggestie van wat je kunt ervaren met SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck. Maar er is meer, dus waarom neemt u ook niet een kijkje op de blog van SKI plus CITY en wat meer inspiratie opdoen.

Foto's Unsplash, Innsbruck Tourismus, Andre Schönherr

Soortgelijke artikelen