© Innsbruck Tourismus Emanuel Kaser New Orleans Titel
23 juni 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Yay, het is zomer - waarschijnlijk de beste tijd van het jaar. Zomers dipje? Zoiets bestaat niet in Innsbruck. Talrijke evenementen wachten op u, met voor elk wat wils: een gezellige middag met het gezin, romantische, zwoele zomeravonden of wilde feestavonden. De culturele zomer in de regio Innsbruck is vol afwisseling!

Klassieke klanken op de Muttereralm

Juni is muzikaal al begonnen met het "Heart of Noise" muziekfestival. Hier lag de nadruk op jonge muziekcultuur en mediakunst. Het gaat op een heel andere manier verder. Met een evenement dat cultuur- en natuurliefhebbers zal bekoren "Klassieke muziek op de berg. Het Tiroolse kamerorkest InnStrumenti nodigt u uit voor een zomers openluchtconcert op het Muttereralm . Voor al diegenen die de klassieke concertzaal eens naar de berg willen verplaatsen: Vouwstoel of picknickkleed aan, muziek aan! Mocht het weer niet meewerken, dan vindt het concert plaats in het Haus der Musik.

Muziek op elke straathoek

In juli gaat de muziek verder, en echt verder! Er gaat bijna geen dag voorbij zonder een concert. Er is amusement in overvloed, je zou bijna zeggen dat er op elke straathoek muziekevenementen zijn. In de waarste zin van het woord: met de Oude Muziek Pop-Up Concerten. Zij laten zien dat oude muziek prachtige composities en uiteenlopende werken in haar repertoire heeft die jong en oud kunnen bekoren. In juli en september kunt u op vrijdag vanaf 11.00 uur gratis genieten van de Pop-Up Concerten op wisselende openbare plaatsen in de oude binnenstad van Innsbruck.

Onder de blote hemel - op de berg & in de vallei

De oude stad uit, de berg op. Op 1 juli 2022 zal Katie Mahan - een opkomende Amerikaanse pianiste uit Salzburg - een zomerconcert geven op de Hafelekar. Ik weet zeker dat op meer dan 2.000 meter boven de zeespiegel werken van Beethoven, Gershwin en Mozart nog indrukwekkender klinken, vooral als je je in een dekentje op een ligstoel nestelt en neerkijkt op Innsbruck, waar al de volgende dag, op 2 juli, het volgende hoogtepunt van het concert begint: het 27e Innsbruck Muziekfestival Promenade concerten.

Ik heb u niet te veel beloofd, de Innsbruck Cultuurzomer heeft veel te bieden. Zwoele zomeravonden voor een betoverend barok decor met een uitstekende akoestiek wachten op u op de binnenplaats van de Hofburg Innsbruck Hofburg.

Barokke klanken en hete zuidelijke beats

Een absoluut hoogtepunt zijn de Festivalweken oude muziek - een van de meest gerenommeerde festivals van barokmuziek in Europa - dat dit jaar voor de 46e keer plaatsvindt. In historische zalen, van het Ambras Paleis in Innsbruck tot de Keizerlijke Hofburg, kan het publiek genieten van buitengewone muziekervaringen op het hoogste niveau.

Ik ben nog nooit in New Orleans geweest en het ziet er naar uit dat dat in de nabije toekomst zo zal blijven. Maar dat geeft niet, want binnenkort kan ik dat Amerikaanse zuidelijke gevoel ervaren op het cultfestival van Innsbruck New Orleans Festivaldie zal plaatsvinden tussen 21 en 24 juli 2022. Na twee magere zomers is het eindelijk weer zover: de duiven zoemen evergreens op de Landhausplatz, Tiroler vingers knakken op de maat, geen voet blijft stilstaan en heupen bewegen ritmisch op blues, funk, soul, Dixieland, gospel of spiritual. Hete feestavonden zijn gegarandeerd.

Sterke vrouwen en grote legendes: Tiroolse volksspelen

Na alle muzikale hoogtepunten komen nu de theaterliefhebbers aan hun trekken in de Tiroolse volksspelendie zich afspelen in Telfs en gaan over grote legendes en sterke vrouwen. Bijvoorbeeld in het toneelstuk "Monster & Margarete" over Margarete van Tirol - die ook bekend is onder de niet zo vleiende naam "Maultasch".

Circus kunst in de Kristallen Werelden

De Swarovski Kristal Werelden zijn een hoogtepunt dat toeristen uit de hele wereld aantrekt en dat u niet mag missen. Zeker niet in de zomer, wanneer het weer "It's Showtime!" is Het Circustheater Roncalli zet zijn tenten op en imponeert van 22 juli tot 21 augustus elke dag tussen 9.00 en 19.00 uur met indrukwekkende shows en veel body art. Circusdochter Lili Paul-Roncalli, die zelf in de schijnwerpers opgroeide, zegt over het circusprogramma van dit jaar: "We zijn verheugd om terug te keren naar de Swarovski Kristalwerelden met een gloednieuw programma. De Roncalli acrobaten beloven adembenemende momenten en openen podia op onverwachte plaatsen in de tuin van de reus. Het zijn de unieke persoonlijkheden en hun talenten die de vele facetten van het circus vormen"

Plezier voor het hele gezin in Rapoldi Park

De zomervakantie echt afsluiten met plezier en amusement voor het hele gezin, dat kan op het festival Krapoldi im Park. Het gratis evenement voor iedereen tovert het Rapoldi-park in Innsbruck om tot een vrolijk festivallandschap. Om een idee te krijgen van wat je kunt verwachten, bekijk Danijel's post. Hij was er vorig jaar al bij en legde het spektakel voor u vast in indrukwekkende foto's. De bonte drukte nodigt jong en oud uit om te lachen, zich te verwonderen, mee te doen en de ziel te laten bungelen.

Afsluiting van de zomer

We willen ook met volle teugen genieten van de laatste warme dagen. Muzikaal gezien is het Klangspuren Festival, dat plaatsvindt in Innsbruck en Schwaz, de perfecte plaats om dat te doen. Het werd opgericht in 1993 en vindt dit jaar voor de 29e keer plaats. Dit jaar wordt het programma voor het eerst samengesteld door een dubbelhoofd, componiste Clara Iannotta en componist en musicus Christof Dienz. Dit jaar leggen ze vooral de nadruk op nieuwe muziek. Met talrijke wereldpremières en premières zal het Klangspuren Festival zijn bezoekers ook dit jaar weer in vervoering brengen.

Ik hoop dat ik u een overzicht heb kunnen geven van de belangrijkste evenementen van de cultuurzomer van Innsbruck. Een nog gedetailleerder overzicht vindt u op de evenementenkalender van Innsbruck Tourismus - zodat u niets hoeft te missen! Met dit in gedachten: Laten we van de zomer genieten!

Informatie:

Klassik am Berg
Wanneer: 25.06.2022.
Prijs: Normaal ticket incl. Muttereralm kabelbaan € 20 euro (15,00 excl. kabelbaan)
Nadere informatie

Pop-up concerten
Wanneer: Juli en september - vrijdag vanaf 11.00 uur
Waar: op wisselende openbare plaatsen in de oude stad
Prijs: gratis
Nadere informatie

Katie Mahan - Piano Passion at the Top of Innsbruck
Wanneer: 1 juli 2022
Waar: Innsbruck/Nordkette
Nadere informatie

27. Innsbruck Promenade Concerten
Wanneer: 2-31 juli 2022
Waar: Binnenplaats van de Hofburg Innsbruck
Nadere informatie

46.Innsbruck Festival Oude Muziek
Wanneer: 12 juli - 28 augustus 2022
Waar: Innsbruck
Programma en tickets
Nadereinformatie

New Orleans Festival
Wanneer: 21-24 juli 2022
Waar: Innsbruck
Nadere informatie

Tiroler Volksschauspiele
Wanneer: 22 juli - 4 september
Waar: Telfs
Programma
Nadereinformatie

Zomer in de Reus
Wanneer: 22 juli - 21 augustus 2022
Waar: Swarovski Kristallwelten Wattens
Prijs: De 16 voorstellingen per dag zijn in de toegangsprijs inbegrepen.
Verdere informatie

Krapoldi in het Park
Wanneer: 30 augustus - 4 september 2022
Waar: Innsbruck/Rapoldipark
Programma
Nadere informatie

Klangspuren Festival
Wanneer: 8-25 september 2022
Waar: Innsbruck & Schwaz
Programma
Nadereinformatie

Soortgelijke artikelen