Golden Roof Challenge_FC_Innsbruck Tourismus_Markus Mair
19 mei 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Zomer, zon en sensationele evenementen: Innsbruck presenteert ook dit jaar weer een overvloed aan topevenementen! Of je nu een fanatieke sportliefhebber of een cultuurliefhebber bent, de Alpenmetropool heeft voor elk wat wils - dat beloof ik. Ik heb in dit artikel de crème de la crème van de zomerevenementen uitgezocht en stel ze graag aan u voor.

Trek je hardloopschoenen aan en "aufi aufn Berg"!

In juni staan sportieve dingen op het programma! Innsbruck wordt de place-to-be voor alle hardloopliefhebbers, of je nu een nieuwkomer, ervaren loper of toeschouwer bent. Twee spannende loopevenementen beloven onvergetelijke sportieve ervaringen en wedstrijden op het hoogste niveau.

Op de eerste van de maand begint het hardloopfestival met het adidas TERREX Innsbruck Alpine Trailrun Festival (IATF)grootste trailrun evenement van Oostenrijk. Wie er al eens geweest is, weet dat de IATF een echt festival is met geweldige nevenevenementen. Van 1 tot 10 juni presenteren talrijke exposanten hun nieuwste innovaties, zijn er leuke expo-aanbiedingen en wedstrijden, en natuurlijk is er ook eten en drinken. Het bijzondere aan de IATF is dat lopers unieke routes bedwingen met adembenemende panorama's over de Alpenmetropool. In de World Cup-editie loop je zelfs enkele dagen later dezelfde trails als de wereldelite - een unieke kans!

World Mountain and Trail Running Championships: de elite berglopers

Van 6 tot en met 10 juni 2023 vindt de World Mountain and Trail Running ChampionshipswMTRC afgekort, vindt plaats van 6 tot en met 10 juni 2023 en vormt de bekroning van het tiendaagse hardloopfestival. International Association of Ultrarunners International Trail Running Association World Mountain Running Association De WMTRC zijn gezamenlijk georganiseerde titelgevechten van de , de en de . Hoewel de geschiedenis van de WMTRC kort is, want dit jaar is het pas de tweede keer dat ze plaatsvinden, kijken de individuele wedstrijden terug op een lange traditie. De wereldkampioenschappen mountain running worden sinds 1985 gehouden, de wereldkampioenschappen trail running sinds 2004 en de Ultratrail wedstrijden sinds 2007. Het WMTRC combineert nu al deze disciplines tot een topfestival voor mountain running en trail running. Vertical, Trail Short, Trail Long, Mountain Classic Bij de wereldkampioenschappen in Tirol zullen atleten uit de hele wereld in vier wedstrijden om de medailles strijden - . Kijk dus uit naar een waar spektakel!

Hoge sprongen bij de Golden Roof Challenge

Ik hou van hardlopen. Voor mij is het mijn manier van ontspannen: hardloopschoenen aan, koptelefoon op, wereld uit. Maar wat ik doe voor ontspanning heeft absoluut niets te maken met de atletische prestaties die je op 7 juni kunt zien op de Golden Roof Challenge in de Maria-Theresien-Straße. Atleten van wereldklasse zullen laten zien wat ze kunnen bij het polsstokhoogspringen en het verspringen. De atletiektournee vindt al voor de 19e keer plaats in Innsbruck. Dit jaar kunnen de topatleten zelfs belangrijke punten voor de wereldranglijst verzamelen voor de kwalificatie voor de wereldkampioenschappen van 2023 en de Olympische Spelen van 2024. Ik moet eerlijk toegeven dat ik een beetje jaloers ben als ik zie tot welke topsportprestaties mensen in staat zijn. Maar het beste is om dit topevenement zelf te zien.

een ander soort "rondhangen" in het IFSC Climbing World Cup

In Innsbruck is klimmen de nationale sport. Als je een Innsbrucker naar zijn of haar hobby's vraagt, is de kans groot dat klimmen er één van is. Iedereen die ooit op een datingplatform is geweest, weet dat foto's van zichzelf klimmend altijd goed vallen. De meeste Innsbruckers brengen hun vrije tijd het liefst door op de berg of in de klimhal.

Het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat ook dit jaar de Innsbrucker Kletterzentrum opnieuw het toneel is van internationale klimwedstrijden. Tussen 12 en 18 juni worden in de Alpenhoofdstad in één week tijd drie World Cups en één European Cup gehouden. In de World Cup disciplines Paraclimbing, Bouldering en Lead strijden de atleten om de medailles, evenals in de Speed European Cup. Er staat u een absoluut hoogtepunt te wachten wanneer meer dan 400 atleten uit meer dan 30 landen strijden om de felbegeerde podiumplaatsen. Onder hen zijn echte klimgrootheden zoals de Olympische bronzen medaillewinnaar Jakob Schubert en het uitzonderlijke talent Adam Ondra. Dit buitengewone spektakel wil je zeker niet missen! Laat je inspireren door de indrukwekkende prestaties en de bedwelmende competitiedrang van deze internationale sterren.

Nog meer actie: mountainbikefans, opgelet!

Rotura/Nieuw-Zeeland, Cairns/Australië, Whistler/Canada en Innsbruck/Oostenrijk - deze locaties vormen het decor voor het spectaculaire Crankworx World Toureen meerdelige reeks mountainbikefestivals waar 's werelds beste rijders het tegen elkaar opnemen. „King & Queen of Crankworx“ Zij strijden in verschillende disciplines om de felbegeerde titel. Maar het gaat niet alleen om wedstrijden op het hoogste niveau: de evenementen bieden toeschouwers een ware festivalervaring met tal van nevenevenementen. Van de Bike Expo met de nieuwste trends in de fietsindustrie tot legendarische afterparties en een actieprogramma voor kinderen, het Bikepark Innsbruck presenteert zich in volle festivalstemming.

Geluid ontmoet landschap: de Innsbruck Promenade Concerten

Een zacht briesje dat de neus prikkelt, opzwepende muziek en een adembenemend decor - mooier kan een zomeravond niet zijn. Dat is precies het decor van de Promenadeconcerten in Innsbruck. Omdat muziek geen concertzaal nodig heeft, ontvouwt zij haar schoonheid minstens zo indrukwekkend in de open lucht - vooral in de zomer. Al in de 19e eeuw waren promenadeconcerten een groot succes in Parijs, Londen en Wenen, omdat ze de muziek voor iedereen toegankelijk maakten. Tegenwoordig wordt op de binnenplaats van het historische Keizerlijk Paleis in Innsbruck genieten van topklasse koperensembles, fanfares, een bigband en internationale militaire, politie- en burgerorkesten. Mis het niet.

Een muzikale reis door de tijd: het Festival Oude Muziek in Innsbruck

Innsbruck kan terugkijken op een lange muzikale geschiedenis. Al in de 16e en 17e eeuw onderhielden de Tiroolse vorsten voortreffelijke hoforkesten met uitstekende musici uit heel Europa. Deze rijke traditie vormt ook de basis voor het Festival Oude Muziekeen van de meest prestigieuze festivals in Europa. Het is sinds de oprichting gewijd aan renaissance- en barokmuziek en trekt sinds 1976 bezoekers uit de hele wereld. Geen wonder, want waar anders kun je naar muziek luisteren in zulke betoverende decors als de Spaanse zaal in kasteel Ambras, het paleis Hofburg of het Tiroler Landestheater?

De gratis (lucht)concerten zijn dit jaar weer bijzonder voortreffelijk. Onder het motto „Musica montana“ klinken de bergen. Dit is de beste manier om de dag af te sluiten: met onderhoudende muziek en vrolijke dansen op de alm. De „Concerto mobile“ zorgt ook voor een goede sfeer in de oude stad. Op verschillende locaties ontvouwen de muzikanten van het Innsbruck Festival hun historische instrumenten en verblijden hun publiek met mooie liederen, levendige melodieën en folkloristische dansen. Ook gezinnen komen aan hun trekken dankzij een fantastisch voorprogramma. Een opmerkelijke workshop, die we vorig jaar al hebben bijgewoond, zal tijdens de festivalweken meerdere keren plaatsvinden in de vioolbouwwerkplaats van Claudia Unterkofler. Wie geïnteresseerd is in hoe een viool wordt gemaakt, mag dit niet missen. Maar ook het Ambras Castle Festival of de workshop trompetbouw zijn hoogtepunten voor het hele gezin.

Jazz, blues en de bergen

Wist u dat Innsbruck zeven zustersteden heeft? Een van die steden is de geboorteplaats van de jazz: het wereldberoemde New Orleans. De VS is een van mijn favoriete reisbestemmingen, en New Orleans staat nog steeds op mijn lijstje. Maar tot het zover is, maak ik graag van de gelegenheid gebruik om muzikaal af te stemmen. Dit jaar vindt van 20 tot 23 juli het New Orleans Festival op de Landhausplatz ook dit jaar weer plaats. En er is een reden voor feest: al een kwart eeuw lang brengt dit muzikale evenementenhoogtepunt met cultstatus de inwoners van Innsbruck in vervoering met opzwepende soul- en bluesartiesten. Ook dit jaar kunnen we ons verheugen op zowel lokale muziekcoryfeeën als een spectaculair optreden rechtstreeks uit New Orleans.

Wie niet zo lang wil wachten, kan al een week eerder in de stemming komen, wanneer op 16 juli het motto luidt:"De Hausberg heeft de blues". Verschillende routes maken het mogelijk om de lokale berg van Innsbruck te beklimmen Patscherkofel en stoppen bij een van de berghutten of restaurants om in een gezellige sfeer te genieten van de beste New Orleans muziek.

Muzikaal genot op 1.620 meter: Klassik am Berg

Ik hou van september, maar ik ben altijd een beetje verdrietig als de zomer voorbij is. Maar om het u gemakkelijker te maken afscheid te nemen en volop van de zomer te genieten, heb ik aan het eind een absoluut hoogtepunt voor u. We weten al dat muziek geen concertzaal nodig heeft, en dat de bergen het perfecte decor zijn voor een concert. Op de Muttereralm wacht u een magische belevenis, waarbij het Tirools Kamerorkest InnStrumenti op 1.620 meter hoogte met een unieke mix van klassieke muziek en jazz. Een kleine tip: ook al is het overdag nog aangenaam warm, de septemberavonden kunnen op deze hoogten behoorlijk fris worden. Neem daarom uit voorzorg warmere kleren mee. Want als je het koud hebt, is zelfs het mooiste concert maar half zo leuk.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren en dat je volop kunt genieten van het warme seizoen! Innsbruck heeft een overvloed aan evenementen voor je klaarstaan. Een zomer vol actie is gegarandeerd. Laten we daarom proosten op een goede tijd en samen de zomer vieren. Om op de hoogte te blijven en geen enkel topevenement in Innsbruck te missen, kijk je hier.

Informatie

Innsbruck Alpine Trailrun Festival

Wanneer: 1-4 juni 2023 Waar: Innsbruck

World Mountain and Trail Running Championships

Wanneer: 6-10 juni 2023 Waar: Innsbruck-Stubai

Gouden Dak Challenge

Wanneer: 7 juni 2023 Waar:Maria-Theresien-Straße, Innsbruck

IFSC Climbing World Cup

Wanneer: 12-18 juni 2023 Waar:Klimcentrum Innsbruck

Crankworx

Wanneer: 21-25 juni 2023 Waar:Bikepark Innsbruck, Mutters

Promenade Concerten

Wanneer: 7-30 juli 2023 Waar:Imperial Courtyard, Innsbruck

Festival Oude Muziek

Wanneer: 11 juli-29 augustus 2023 Waar:Innsbruck

New Orleans Festival

Wanneer: 20-23 juli 2023 Waar:Landhausplatz, Innsbruck

Klassik am Berg

Wanneer: 10 september 2023 Waar:Muttereralm

Foto omslag: © Innsbruck Tourismus/Markus Mair

Soortgelijke artikelen