358163_WhatsApp_Image_2022-03-11_at_18.44.40
24 februari 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

2 maart staat waarschijnlijk met rood onderstreept op de kalender van liefhebbers van klassieke auto's in Innsbruck. Op deze dag bereikt de tweede etappe van de "Coppa delle Alpi" van de "Mille Miglia" Innsbruck. Vanuit St. Moritz voert deze via Mittenwald rechtstreeks naar het plein voor het Tiroler Landestheater, waar de museumvoertuigen vanaf 17.00 uur worden gepresenteerd.

Het is de derde editie van deze winterrally, die dit jaar van Tirano via St. Moritz, Innsbruck en Brixen naar Bormio voert. Een rally in de winter? "Dat is iets voor 'harde honden'," zegt Andreas Brix, klassiekerliefhebber en trotse eigenaar van een oude Rolls-Royce. Hij organiseert de ontvangst van de deelnemers aan de finish van de tweede etappe van de Alpine Cup. Brix hoopt enkele Tiroolse oldtimerbezitters te motiveren om met hun historische auto's een quasi ontvangstcomité te vormen.

"Mille Miglia" - 1.000 mijl

De klassieke 1000-mijlsrally "Mille Miglia" werd ooit gereden in de zomer tussen 1927 en 1957 op een driehoekig parcours in Noord-Italië. in 1977 werd de race opnieuw gelanceerd als de "Mille Miglia Storica". Sinds drie jaar is er ook een winterversie van de rally, de Alpine Rally of "Coppa delle Alpi". Net als in de zomerversie wordt de rally niet op topsnelheid gereden. Veel van de museumvoertuigen zouden daar op den duur niet tegen bestand zijn.

Hoe werkt de "Coppa delle Alpi" eigenlijk?

Er zijn in totaal vier etappes gepland. De renners moeten elf getimede etappes afleggen, 90 tijdritten en tien gemiddelde etappes. Zelfs in de winter gaat het dus om regelmaat en betrouwbaarheid. Net als in het echte leven, waar minder waarde wordt gehecht aan snelheid naarmate men ouder wordt. En heel belangrijk: de Alpine Cup legt veel nadruk op aantrekkelijke etappebestemmingen, op culinaire hoogstandjes en op het gezien worden in de veelal uitvoerig gerestaureerde klassieke auto's. Geen wonder dus dat Innsbruck als etappebestemming is gekozen.

Een echt exclusieve rally

Dat de "Coppa delle Alpi" iets heel bijzonders is, kan gemakkelijk worden afgeleid uit de deelnameprijs: Je moet in totaal 5.500 euro betalen om toegelaten te worden tot de exclusieve kring van deelnemers aan de rally. Een andere doorslaggevende voorwaarde is de leeftijd van de rallyvoertuigen: ze moeten vóór 1965 zijn gebouwd. Bovendien hebben de organisatoren de deelname beperkt tot 80 voertuigen.

zien en gezien worden' door schoonheden, rijken en beroemdheden is in de zomer in de mode. Bij de winterrally's is dat heel anders. Andreas Brix: "Het sportieve rijden staat op de voorgrond, maar van mens en machine worden concentratie, uithoudingsvermogen en een portie moed gevraagd." Er is immers geen ABS, ESP of elektronische hulpmiddelen. Zelfs verwarmde stoelen en stuurbekrachtiging ontbreken meestal in de voertuigen van de gewaagde rallyrijders.

Voor Andreas Brix is Innsbruck een ideale tussenstop voor een dergelijke rally. De management consultant en enthousiaste oldtimerliefhebber heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen en weet waarover hij praat: "Welke stad in het Alpengebied kan beweren mensen binnen een half uur naar het hooggebergte te kunnen brengen?" Bovendien kan Innsbruck een middagprogramma aanbieden waarvoor elders twee dagen nodig zouden zijn.

Spectaculair voor toeschouwers

Het is dus te verwachten dat op 2 maart op het plein voor het Landestheater rijdbare museumstukken worden gepresenteerd - wat zeker veel Tiroolse oldtimerfans zal motiveren om die avond naar Innsbruck te komen. Twee bekende Innsbruckse winterrally-specialisten (beiden ouder dan 70) zullen zeker op de receptie aanwezig zijn: Wolfgang Daurer met zijn Puch 500 en Johann Kofler in een open Sunbeam.

Jour fix van de Tiroler Oldtimer Vrienden

De parade van oldtimers voor het Tiroler Landestheater is zoiets als een begin van het nieuwe verenigingsjaar voor de Tiroolse oldtimervrienden. Officieel begint het echter iets later, in mei, met de Oldtimer-Stammtisch.

  • Elke tweede woensdag van de maand ontmoeten de liefhebbers van oude voertuigen elkaar vanaf 18.30 uur in Gasthof Bogner in Absam.
  • En op de eerste zondag van elke maand (vanaf 7 mei) wordt de Oldtimer-zondag weer gehouden van 10 tot 13 uur op de parkeerplaats van Rum Metro bij Innsbruck zal worden gehouden: Klassieke auto's bekijken, klassieke auto's showen, contacten leggen.

Ook het 'classic car programma' voor deze zomer staat al vast:

3.-5 maart: Tentoonstelling van klassieke auto's op de EUROANTIK beurs in Innsbruck

14.-17 september: Rolls-Royce & Bentley Tirol Tour 2023

14.-17 september: internationaal sportwagenfestival

22.-24 september: VW Bus en Kever Meeting aan de Natterer See

Soortgelijke artikelen