Laura
10 mei 2023
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Van 5 tot 7 mei had ik het genoegen om in het House of Music in het centrum van Innsbruck het La Locura Tango Festival. De stad kwam tot leven op de maat van de tango, maar, begrijp me niet verkeerd, dit was geen dansfestival, het was een muziekfestival met dans!

Een internationale zaak

Dit was de 4e keer dat het La Locura festival in Innsbruck plaatsvond, maar dit jaar waren er meer dan ooit tevoren. Er waren meer dan 60 muzikanten uit de hele wereld, Argentinië, Servië, overal. Zelfs de aanwezigen kwamen overal vandaan, echt een internationale aangelegenheid. Met programma's in zowel de kleine als de grote zaal was er veel te beleven, maar het schema was perfect, je kon alles zien! Sommigen kwamen in paren, sommigen alleen, maar iedereen die wilde dansen kreeg de kans. Het was aan het individu om te beslissen of ze zouden leiden of volgen.

Wang tegen Wang

Het eerste live-optreden op vrijdag werd zittend genoten, de toeschouwers in vervoering gebracht, maar zodra het tweede nummer begon, zwermde het naar de dansvloer, partners mixten en draaiden wang tegen wang. Een van de verbazingwekkende en mooie onderdelen van het House of Music is dat er achter het podium ramen van vloer tot plafond zijn, die uitkijken op een boom, waardoor het decor van het podium verandert met het zonlicht en de tijd. Alle soorten kwamen, sommigen met minder ervaring, anderen volledig voorbereid. Sommigen kwamen met tassen vol dansschoenen, water en zelfs handdoeken, klaar voor urenlang plezier. Een grote verscheidenheid aan leeftijd en ervaring, sommigen casual, anderen strak gekleed, iedereen was welkom. Persoonlijk was ik blij dat ik kon genieten van de muziek en kon zien hoe anderen dansten. Dansen is geen talent dat ik bezit.

Muziek in de kern

Het was een interessante mengeling van tangodansen en concert. Luisteren naar de muziek vanuit een stoel en dan profiteren van de dansvloer en de partners die over de vloer zwieren en dansen. Veel tangofestivals richten zich alleen op de dans, maar La Locura is het eerste tangofestival met vooral live muziek! De organisatoren zijn niet alleen gepassioneerd door muziek, maar ook door tango! De kern van dit festival is de muziek!

Koop vroeg tickets!

Er is de optie van dagkaarten, combinatietickets, of zelfs de superpas die de tickethouder toegang geeft tot alle evenementen in de kleine en grote zalen met een beveiligde zitplaats. Hoewel dit de 4e keer is dat dit festival plaatsvindt, is het elke keer uitverkocht. De tickets zijn elke keer ongelooflijk snel uitverkocht, dus mijn tip voor volgend jaar: boek vroeg! Dit is een evenement dat je niet wilt missen!

Foto omslag: @Laura Wunsch

Soortgelijke artikelen