Cover Photo
29 november 2022
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Drag vanaf de bergtoppen!

Op 27 november werd in de Seegrube Restaurant een drag brunch gehouden op de Nordkette. De term “drag” zou zijn ontstaan in het theater aan het eind van de jaren 1800 toen mannelijke performers als vrouwen optraden, maar het concept en de kunst van drag is in de loop der tijd geëvolueerd en gegroeid. Drag bestaat al geruime tijd en overal ter wereld. Recentelijk hebben televisieprogramma's als “Rupaul’s Drag Race” en “Dragula” ertoe geleid dat steeds meer mensen de kunst en de lokale drag ontdekken

Dit is een niet te missen kans!

Ik heb af en toe enkele drag artiesten gezien op verschillende evenementen in Innsbruck, maar het lijkt me dat Wenen meer bekend staat om zijn frequente optredens en drag brunches. Toen ik zag dat de Seegrube de locatie zou zijn voor een drag brunch, wist ik dat ik deze kans niet voorbij kon laten gaan.

Ik ben geobsedeerd!

1.905 meter boven zeeniveau is al een geweldige plek om te brunchen, maar als je daar drag aan toevoegt, wordt het onvergetelijk! Spectaculair uitzicht, heerlijke brunch, verbluffende optredens! De performers van Drag, Vanessa Community, Naomi King en Wally Quinn waren gewoonweg geweldig. Live zang, lipsynchronisatie en spectaculaire choreografie zorgden voor een geweldige show! Naomi King en Wally Quinn treden ook op als een live zanggroep “The Amazons”. Om eerlijk te zijn, ik ben geobsedeerd. Als je niet naar een show kunt komen, luister dan naar ze op Spotify, je zult er geen spijt van krijgen!

Laat de show beginnen!

Na aankomst gaf Vanessa Community een korte inleiding over het brunchproces. Daarna vulden de mensen hun borden met heerlijk eten en was er tijd om te eten en te praten. Alle drie de artiesten namen voor de show en tijdens de pauzes de tijd om aan verschillende tafels te zitten en met iedereen te praten. Ze waren zo hoffelijk en vriendelijk, beantwoordden vragen, vertelden verhalen en waren gewoon zichzelf! De artiesten traden op in een blok van nummers, en daarna was er een pauze om verder te eten. Er waren drie blokken met optredens, met verschillende opstellingen en natuurlijk wisselende kostuums.

Meer, meer, meer... alsjeblieft?

Mijn eerste vraag aan organisator en performer Vanessa Community was wanneer we weer gezegend worden met een drag brunch? Vanessa wil er regelmatig iets van maken, in samenwerking met de Seegrube... maar niet te regelmatig. Het evenement werd met opzet klein gehouden, maar de vraag was zo groot dat het extreem snel was uitverkocht. Ik kan een bezoek aan een drag show of drag brunch niet genoeg aanbevelen. Het zou een understatement zijn om te zeggen dat ik plezier had, ik wilde niet dat de show eindigde! Vanessa Community Naomi King en Wally Quinn zijn uitstekende performers!

Alle foto's: © Vera Fluchtmann

Soortgelijke artikelen