epic-20-02-skate-thumb-07
21 september 2021
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Ik begon met skateboarden in Hemel Hempstead, Engeland toen ik klein was. We hadden niet veel keus; de parkeerplaatsen van de supermarkten waren de beste plekken om te oefenen, waar we niet werden lastiggevallen door de beveiliging of de politie.

Het dichtstbijzijnde skatepark was ongeveer 20 minuten rijden en niet goedkoop, dus voor een jonge tiener kon ik niet zo vaak gaan.

Toen ik naar Innsbruck verhuisde, was het alsof ik in een paradijs voor skaters terechtkwam. Ja, thuis zijn de dingen veranderd, skaters worden meer aanvaard in de gemeenschap en er zijn meer skateparken, maar niets zoals hier in Innsbruck!

Voordat we naar de locaties van deze nieuwe aflevering van Epic Innsbruck gaan, wil ik jullie voorstellen aan de geweldige atleten:

SKATEBOARD CREW

Anna-Sofia Messner is half Guatemalteeks en half Oostenrijks en woont in Innsbruck. Haar favoriete plek om te skaten is Landhaus Plaza en vele streetspots waar ze zich vrij voelt om creatief te zijn en uitgedaagd te worden. Anna-Sofia wordt gesponsord door Creamstore.

Simone Kirchebner komt uit een klein stadje in de buurt van Innsbruck. Ze werd verliefd op skateboarden nadat ze skaters zag bij Landhaus Plaza. Simone wordt gesponsord door pfeilsk8, Homeboy.

Nadia Scherer komt uit Schlitters, haar favoriete plekken om te skaten zijn Landhaus Plaza en Sane Plaza. Ze wordt gesponsord door Etnies, Vamos, Stance, Gloryfy, The Zine.

Andreas Bui komt uit Vorarlberg en verhuisde twee jaar geleden naar Innsbruck. Zijn favoriete plek om te skaten is Landhaus Plaza.

Merlin Nigsch komt ook uit Vorarlberg en zijn favoriete plek om te skaten is Landhaus Plaza.

Leon Kügler komt uit Rum en begon met skateboarden op de zeer jonge leeftijd van 4 / 5 jaar oud. Leon's go-to plek om te skaten is ook Landhaus Plaza.

Peter Mader komt uit Innsbruck en is ook al vroeg begonnen. Hij heeft geen favoriete plek om te skaten, maar als hij er een zou moeten kiezen, zou het de street spot bij Sparkassenplatz zijn, vertelt hij me, die een perfect vlakke ondergrond heeft en gladde curbs.

Laten we nu eens kijken naar de locaties die gekozen zijn voor dit skateboard epos, te beginnen met de favoriet..

LANDHAUS PLAZA

Waar ter wereld kun je skaten en rondhangen voor het parlementsgebouw van de stad? Het legendarische Landhaus Plaza is een van de favoriete skatespots in Innsbruck en staat ook bekend als Landhausplatz of Landi.

Bekijk het officiële Instagram account, de vintage beelden zijn geweldig!

We hebben hier ook de nachtscènes geschoten.

TIVOLI SKATEPARK

Ik vind Tivoli leuk vanwege het zwembad en het heeft een leuke mix van park en straat. Het maakt deel uit van de Olympia World en de eerste scènes met Andi en Merlin zijn hier opgenomen.

UNI

Anna-Sofia en Simone kozen deze locatie, het is gelegen tussen de rivier Inn en de universiteit van Innsbruck. Een van de vele straatplekken in de stad.

SKATE HALLE

We hadden het geluk dat we de hele tent voor onszelf hadden voordat hij open ging. De Skate Halle is een geweldige plek om te skaten als het slecht weer is en ze organiseren een aantal epische skate en BMX wedstrijden (pre-COVID).

SANE PLAZA

Dit is een gloednieuw skatepark in Rum pal naast de Inn en net over de brug van de Baggersee. Gesponsord door de lokale snowboard crew Sane Snowboarding en ontworpen door MichiSchatz, RomanAstleitner en Ingo Schulz
en gebouwd door Fancy Concrete, IOUSNOW en Alex Lutz Bau Service

Er zijn tal van andere locaties en parken in en rond Innsbruck, wat is uw favoriete plek?

Met dank aan collega-schaatser Martin Kink die een aantal geweldige foto's nam en assisteerde bij de shoot.

Alle foto's © Ashley Wiggins tenzij anders vermeld.

Volg meer van mijn avonturen op het gebied van filmmaken en muziekproductie op Instagram en Facebook

Soortgelijke artikelen