epic-innsbruck-21-01-trailrunning11-e1621487036919
22 april 2021
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Van de straten van de stad naar de toppen van de bergen, de nieuwe Epic Innsbruck episode neemt ons trailrunning van Innsbruck centrum naar de top van de Patscherkofel berg

DE TIJD VLIEGT

Het is al meer dan een jaar geleden dat we deze aflevering van Epic Innsbruck hebben opgenomen. De dag na het filmen van deze aflevering kondigden de autoriteiten aan dat alles zou worden stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus, dus besloten het team van Innsbruck Toerisme en ik dat het niet het juiste moment was om deze video uit te brengen.

Dat was in maart 2020 en de wereld ziet er vandaag heel anders uit. Als beperkingen in Europa zijn we blij dat we dit eindelijk met jullie kunnen delen en hopen dat het positieve energie en inspiratie geeft om in beweging te blijven.

Ik geloof dat het, wat er ook gebeurt in de wereld, belangrijk is om vooruit te blijven gaan, gezond te blijven en gelukkig te zijn. Dit is natuurlijk soms makkelijker gezegd dan gedaan, vooral na wat we allemaal hebben meegemaakt het afgelopen jaar. Elke dag is een nieuwe dag, vooruit en omhoog.

HET VERHAAL VAN EEN ALPINE TRAIL RUNNING EPOS

Snowboarder Manuela Mandl - die te zien was in de freeride-film People Who Rize van mij en Daniela Hochmuth- stelde me voor aan Philipp Ausserhofer en Daniel Jochum bij de Julbo-stand op de Alpinmesse 2020.

We spraken over wat er mogelijk was en zetten onze denkpetten op over het verhaal. Een paar weken later ontmoetten we elkaar voor een kop koffie en namen we de details door. We moesten uitzoeken hoe ik als filmmaker deze snelle katten kon achtervolgen in de hoeveelheid tijd die we beschikbaar hadden. Van de straat naar de top was het plan!

Patscherkofel stemde toe om ons vervoer te verschaffen. Normaal gesproken rennen de atleten in één ruk van de stad naar de top, zonder gebruik te maken van liften of een sneeuwscooter. Het filmen vertraagt alles (en ik ben lang niet zo snel of fit als deze atleten), dus hebben we de belangrijkste opnames in tweeën gesplitst - de 1e sessie was de vroege ochtendopname op de berg en daarna de stad en de verbinding tussen stad en berg was de 2e sessie.

DE VROEGE VOGEL VANGT DE WORM

Het belangrijkste shot voor mij was de zonsopgang shot. Op het moment van de opname was de zonsopgang om 6.30 uur, dus ik wilde ervoor zorgen dat we om 6.00 uur op de top van de Patcherkofel waren, zodat ik een paar testopnamen met de drone kon maken en me klaar kon maken.

Mijn wekker ging om 3 uur 's ochtends, ik sprong onder de douche, kleedde me aan voor de koude berg, pakte mijn al ingepakte uitrusting en ging op weg om de jongens op te halen.

We ontmoetten Christian Norer mooi op tijd, de man die verantwoordelijk is voor de liften in Patscherkofel. We filmden de eerste paar bergscènes, pakten toen de PistenBully in en gingen op weg naar enkele opvallende delen van de pistes.

De maan scheen op ons neer, dus we waren in staat om een aantal epische shots te maken.

VERDER EN OMHOOG

Het kronkelige pad naar de top wordt een beetje krap, dus zijn we bij het bovenste liftstation (Bergstation) overgestapt op een kleinere sneeuwgroeier.

Van een zwarte sterrennacht, naar diepblauw en dan paars, de zon was onderweg en wij ook. 20 minuten later en we waren er.

Nadat ze ruwweg de positie van de zonsopgang hadden gevonden, wachtten Philipp en Daniel geduldig op het juiste moment. Ik belde de verkeerstoren van de luchthaven van Innsbruck om toestemming te krijgen om met de drone te vliegen.

Dit was al een paar dagen eerder gedaan via e-mail, maar ze vragen altijd om een telefoontje voor en na elke vlucht - ook al lijkt het alsof de Patscherkofel in het midden van nergens ligt, vooral als je aan de top en over de andere kant bent, het is eigenlijk nog steeds in het gecontroleerde luchtruim van Innsbruck Airport.

De zonnestralen gluurden over de toppen "en actie", we waren in business voor het shot waar we het meest naar uitkeken.

Philipp en Daniel begonnen te rennen toen de drone hen volgde en de hoogte toenam, wow wat een moment! Zeker de moeite waard om vroeg voor op te staan!

Nadat we nog een paar opnamen op de top hadden gemaakt, waaronder nog een epische zonsverduisterende geldopname, maakten we de bergscènes af.

STADS SPRINTEN

Om het te laten lijken alsof de jongens 's morgens heel vroeg vanuit het centrum vertrokken, ontmoetten we elkaar weer op dezelfde dag, maar dan 's avonds. We filmden de hele video van achter naar voor, maar het werkte echt goed, zie je het verschil?

We kozen de meeste locaties waar niet al te veel mensen zouden zijn rond 20.00 uur en in de drukke gebieden, zoals Marktplatz, wachtten we op het juiste moment om de scènes zo vast te leggen dat het leek alsof het 2.00/3.00 uur was.

Na het filmen van een aantal iconische plekken in de stad, filmden we vervolgens de verbindingsstukken op weg naar het skigebied Patscherkofel. Half weg, half spoor is wat we wilden en ik ben blij met het resultaat.

DAT IS EEN WRAP

Na een lange dag hebben we de scènes tot een goed einde gebracht en nog meer epischs vastgelegd dan verwacht.

Het filmen van de scènes in verschillende volgorde gebeurt niet bij elke shoot, maar als het gebeurt, is het een leuke uitdaging om alles naadloos op elkaar te laten aansluiten.

Dank aan Philipp en Daniel voor de epische run!

Nu de pandemische beperkingen verder afnemen, komen er nog meer Epic Innsbruck afleveringen jullie kant op. Blijf op de hoogte!

Bekijk in de tussentijd de epische geschiedenis van deze videoserie waar ik sinds eind 2017 aan heb gewerkt met Innsbruck Tourism, epische atleten en epische crews.

Volg meer van mijn avonturen op het gebied van filmmaken en muziekproductie op Instagram en Facebook

Soortgelijke artikelen