20210218_133733
17 januari 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Toen ik op 16-jarige leeftijd naar Oostenrijk kwam, waren wintersporten nog vrij exotisch voor mij. Toen ontdekte ik het snowboarden voor mezelf - een sport die me onmiddellijk aansprak. Naast de fantastische uitzichten in de skigebieden, is de sport zowel leuk als verfrissend. Deze winter wilde ik iets nieuws proberen en skiën was het volgende op mijn to-do lijstje. Als u in Tirol woont, moet u op zijn minst de klassieke wintersport proberen! Het toeval wil dat een vriend van mij gediplomeerd skileraar is bij de Oostenrijkse Ski Vereniging: de perfecte begeleiding voor een dagje skiën op de Patscherkofel. #

Het skigebied Patscherkofel is gemakkelijk toegankelijk en ideaal voor beginners. Er is hier ook een verhuurwinkel voor het lenen van ski's en piste materiaal. Als u met het openbaar vervoer reist, zoals wij deden, neemt u buslijn J vanuit het stadscentrum tot het eindpunt bij het dalstation Igls Patscherkofel. De bushalte ligt op ongeveer twee minuten lopen van het skigebied. Haal gewoon het juiste ticket aan de kassa: klik hier voor prijzen en kortingen.

Skiverhuur aan de piste

Aangezien ik zelf geen ski-uitrusting heb, heb ik die maar geleend voor die dag. Direct naast de kassa is een verhuurwinkel waar u alle ski/snowboarduitrusting kunt lenen. Bij ski's zijn er verschillende factoren die een belangrijke rol spelen, zoals lengte, breedte of hardheid. Maar maak je geen zorgen, je hoeft de weg niet te kennen om de juiste uitrusting te krijgen. De dealers zijn zeer vriendelijk en adviseren u naar beste weten. Zo moest ik bijvoorbeeld mijn lengte, gewicht en hoe goed ik kan skiën opgeven, zodat de uitrusting zou passen. Ik betaalde ongeveer 30 euro voor ski's, schoenen en stokken voor de hele skidag.

De eerste stappen

Toen begon het! Eerst liet mijn vriend me zien hoe je goed in en uit de ski's stapt. Zelfs als je het niet verwacht, is lopen met de ski's een hele uitdaging. Ik stopte of gleed achteruit, maar na een paar minuten krijg je er gevoel voor. Van mijn snowboard begin herinner ik me nog de moeilijkheden met de sleeplift. Deze keer ging ik dus eerst naar het tovertapijt - een lopende band voor kleine kinderen en grote beginners zoals ik. Je hoeft er alleen maar op te gaan staan en de band beweegt omhoog. Er is daar een helling die geschikt is voor beginners, waar ik snel leerde hoe ik op moet staan als ik val zonder verder te glijden. Dan hoe te remmen indien nodig en hoe zelfs de eerste bochten te maken in de zogenaamde "pizzaslice" (vroeger bekend als "sneeuwschuiver").

Daarna gingen we naar de sleeplift en ik kan echt beloven: Het is veel makkelijker dan met een snowboard. Het lukte me elke keer zonder problemen om op de sleeplift te komen en ik kwam altijd veilig aan op de top. Daar probeerde ik onmiddellijk toe te passen wat ik al had geleerd. Maar de helling was natuurlijk wel wat steiler dan op het tovertapijt. Het was niet makkelijk om langzamer te gaan! Ik ben een paar keer gevallen en had een paar moeilijkheden, maar dat hoort erbij als je voor een nieuwe uitdaging staat. Ze zeggen niet voor niets "alle begin is moeilijk". De valpartijen waren meestal pijnloos en dus kon ik ook om mezelf lachen, wat de dag ook erg leuk maakte. Maar het was natuurlijk een groot voordeel dat mijn vriendin zo'n goede skilerares is. Ze gaf me superhandige tips over wat te doen in dergelijke onverwachte situaties en ook hoe ze in de toekomst te voorkomen. Ik ben benieuwd of ik ze in de toekomst kan implementeren!

Lunchpauze met een prachtig uitzicht

Na enige vorderingen te hebben gemaakt, gingen we voor een welverdiende lunchpauze en beloonden onszelf met een pizza. We kregen dit beneden in het restaurant naast de verhuur winkel. We konden zelfs de pizza meenemen in de gondel. Eenmaal boven aangekomen, genoten we van een heerlijke pizza met een betoverend uitzicht.

Aangezien het de eerste keer was dat ik op ski's stond en skiën behoorlijk inspannend is, spraken we af om nog maar één keer van de top naar beneden te skiën. De lunchpauze gaf me wat energie om weer mijn best te doen. Dus reed ik voor het eerst op een rode baan, wat best uitdagend was. Maar ik was zeer gemotiveerd en kon alle uitdagingen vrij goed aan, niet in het minst dankzij de goede tips. Zoals we allemaal weten, groei je door uitdagingen, en dat is hoe ik het verlangen naar meer kreeg.

S Avonds, toen ik de balans van de dag opmaakte, besloot ik mijn eigen ski-uitrusting te kopen, omdat ik wist dat ik deze sport beslist wilde blijven beoefenen.

Intussen ben ik al vier keer gaan skiën en ik weet nu dat het de juiste beslissing was om eraan te beginnen. Het is nog steeds erg leuk om van de pistes af te skiën. Skiën in Tirol is met recht een klassieke wintersport. Als je eenmaal begint, wil je niet meer stoppen!

Soortgelijke artikelen