DSC05307tvb
18 augustus 2019
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Als fotograaf heb ik natuurlijk een Instagram-account. Deze app is waarschijnlijk de populairste onder de sociale media geworden. De jacht op de volgende geweldige Instagramfoto is heel belangrijk.

Enige tijd geleden heb ik jullie kennis laten maken met een paar van mijn favoriete fotoplekken in Innsbruck. Deze keer laat ik je een paar nieuwe, soms wat verborgen locaties zien voor je volgende Instagram-foto. Ik wens u veel plezier met de motieven, het ontdekken ervan en altijd goed licht voor perfecte foto’s.

Adlers Rooftop

Het Adlers Hotel is tot ver in de omtrek van de stad te zien. Het is gevestigd in de Pema Toren niet ver van het treinstation. Het hotel biedt een café op de 12e verdieping en een dakterras op de 13e verdieping. Het uitzicht op Innsbruck is prachtig, zowel overdag als ’s avonds. Een geweldige plek voor een foto of een selfie of twee. WOW-factor en drankje of een heerlijke maaltijd inbegrepen.

Adlers HotelPrachtig panorama met een drankje Adlers HotelHet uitzicht naar het zuiden vanaf Adlers Bar Adlers HotelDit is een geweldige plek om te verblijven.

Kasteel Ambras

Kasteel Ambras in het zuiden van Innsbruck biedt allerlei mogelijkheden voor mooie foto’s. Het paleispark is in elk jaargetijde de moeite waard. Ik hou er het meest van in de herfst. De vele loofbomen veranderen van kleur en zorgen voor een prachtige achtergrond. Een bezoek aan het interieur van het gebouw is eveneens aan te bevelen. De Spaanse Zaal is een bijzonder mooi motief.

Schlosspark AmbrasHet paleispark biedt talrijke motieven voor mooie foto’s Schloss AmbrasVooral in de herfst, geniet ik van mijn vrije tijd hier. Een echte aanrader! Spanischer Saal im Schloss AmbrasDe Spaanse zaal is een droommotief.

Waltherpark

Waltherpark ligt in de wijk Sankt Nikolaus. Om er te komen, hoeft u alleen maar de Inn over te steken vanuit de oude stad; het park ligt aan de andere oever van de rivier. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Inn naar de oude stad en de kathedraal van Sankt Jakob. Aan het eind van het park staat een paviljoen met een ijzeren silhouet van de overkant van de rivier. Deze plek is zowel overdag als ’s nachts bijzonder mooi. Beste moment van de dag: net voor zonsondergang, als de oude stad door de zon wordt verlicht. Ook heel mooi in de schemering.

Altstadt InnsbruckUitzicht vanuit het Waltherpark op de oude binnenstad van Innsbruck bij zonsondergang. Waltherpark InnsbruckIn het paviljoen kunt u spelen met het metalen silhouet als motief. Altstadt InnsbruckUitzicht op de kathedraal, de oude stad en de Patscherkofelberg

Hof tuin

De binnentuin in Innsbruck biedt geweldige motieven, vooral met het paviljoen en de vijver in het midden van de tuin. Deze plek is in elk jaargetijde prachtig, maar ik vind de herfst met zijn vele felle kleuren het indrukwekkendst.

Hofgarten InnsbruckEen oase in het midden van de stad – de binnentuin Hofgarten InnsbruckHet paviljoen met zijn grote open ramen is een geweldig onderwerp, bijvoorbeeld voor portretten.

Sandbank Kranebitten

De zandbank in Kranebitten, direct achter de landingsbaan van de luchthaven, is niet alleen ideaal om te ontspannen en te zonnebaden, maar biedt ook spectaculaire mogelijkheden om foto’s en selfies te nemen met landende vliegtuigen. Hier vliegen ze bij hun laatste nadering over de Inn en zoefen ze enkele meters boven uw hoofd voorbij.

Innsbruck Kranebitten FlugzeugVliegtuigen kijken en van de natuur genieten – Innsbruck Kranebitten Inn Flugzeug Kranebitten InnsbruckDe spectaculaire landing boven de River Inn Sonnenuntergang Kranebitten InnsbruckS Avonds kunt u hier prachtige foto’s maken van de zonsondergang.

Innsbruck binnenplaatsen en pleinen

Hoe mooi de gevels van de zeer oude huizen in Innsbruck ook zijn, u moet ook een blik werpen op de binnenplaatsen. Je zult versteld staan van de zeldzame perspectieven die zich openen. De binnenplaats van de Hofburg bijvoorbeeld, de binnenplaatsen achter de oude herenhuizen of, zoals hier in de doorgang tussen de Museumstraße en de Universitätsstraße – een heel andere kijk op de imposante Jezuïetenkerk. Let op de moderne architectonische gebouwen, want sommige van de glazen gevels weerspiegelen prachtige motieven.

Jesuitenkirche InnsbruckJezuïetenkerk Innsbruck Domplatz InnsbruckIn het midden van de oude stad maar gewoonlijk nauwelijks bezocht – de zeer mooie Domplatz (domplein) Alte und moderne ArchitekturModerne architectuur vermengd met oude

Selfie muur

De zogenaamde kleurrijke “selfie-muur” in de doorgang tussen de Maria-Theresien-Straße en de Sparkassenplatz is inmiddels zeer bekend. De muur met de kleurrijke gloeiende ballen, die steeds van kleurcombinatie veranderen, leent zich echt voor een selfie. Het is eigenlijk een beetje iconisch in Innsbruck en een perfecte foto voor Instagram.

"Selfiewand" beim Sparkassenplatz“Selfie muur” op Sparkassenplatz – de gloeiende ballen veranderen van kleur

Dit waren slechts zeven suggesties voor een kleine fototocht door Innsbruck en een mooie aanvulling op mijn eerdere artikel erover. Een vervolg zal zeker volgen. Hou je ogen open, Innsbruck zit vol met motieven! Veel plezier met Instagrammen en fotograferen.

Alle foto’s © Danijel Jovanovic Fotografiewww.djphotography.at

Instagram @danijeljovanovicphotography
Facebook: Danijel Jovanovic Fotografie

Soortgelijke artikelen