crankworx-2021-19
29 juni 2021
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Dit is hetvijfde jaar dat Innsbruck gastheer is van Crankworx. Ik ben bij elk evenement geweest, behalve bij de editie van 2020 (vanwege de strenge beperkingen en de zeer beperkte perskaarten dat jaar). Ik heb het erg gemist, dus ik was erg blij om te horen dat ik dit jaar weer kon filmen!

CRANKWORX INNSBRUCK 2021 VIDEO RECAP

Van krankzinnige whips, de eerste backflips voor vrouwen, DH-races van topkwaliteit plus onbekende vormen in de Slopestyle, de 2021-editie van Crankworx Innsbruck had alles wat je maar kon hopen van een weekendje uitbundig mountainbiken!

HET CRANKWORX INNSBRUCK MTB FESTIVAL

Dit jaar zijn er drie locaties op de Crankworx World Tour: Rotorua in Nieuw Zeeland, Whistler in Canada, en Innsbruck hier in Oostenrijk. De stop in Innsbruck is de meest stedelijke op het World Tour schema.

De combinatie van de stad, de bergen en Bikepark Innsbruck is moeilijk te overtreffen, vooral met de ondersteunende infrastructuur die elk jaar beter wordt.

Het festival van dit jaar was op zijn zachtst gezegd vreemd, met veel onbekenden tot op het laatste moment. Ondanks de wereldwijde pandemie die nog steeds veel evenementen over de hele wereld verhindert, kon Crankworx veilig verlopen, alleen zonder de duizenden toeschouwers die normaal gesproken vóór 2020 aanwezig waren.

Maar veranderende overheidsvoorschriften lieten uiteindelijk toch enkele motorliefhebbers toe, op voorwaarde dat zij een negatieve test hadden, wat de sfeer ten goede kwam en iedereen een voorproefje gaf van "normaal".

MET EEN SLECHTE START

De eerste dag en het eerste evenement is een van mijn favorieten. Hoog boven de stad naast het meer op de Muttereralm is het Whip-Off parcours.

Renners van over de hele wereld verleggen hun grenzen om hun achterwiel zo ver en zo lang mogelijk naar de zijkant uit te zwiepen alvorens te landen. Er waren een paar close calls en een paar crashes, maar uiteindelijk won Kaos Seagrave met een van de meest spectaculaire en waanzinnige zwepen die ooit in het mountainbiken zijn gezien!

Het was goed om te zien dat lokale rijder en collega-filmer/fotograaf Peter Kaiser de2e plaats behaalde, goed gedaan maat!

DE GRENZEN VAN HET MOUNTAINBIKEN VERLEGGEN

Elk jaar worden de rijders beter en beter, of ze nu sneller en harder rijden in de Downhill-wedstrijd of complexere trucs laten zien in de Slopestyle.

Iets om niet licht op te vatten is de manier waarop de vrouwen alle vorige grenzen verpletteren!

2021 was het eerste jaar waarin een vrouwencategorie werd opgenomen in de Speed & Style. Dit leidde tot Robin Goomes die 's werelds eerste vrouwelijke back flip gooide in de Speed & Style competitie, wat absoluut geweldig was! Het niveau van de vrouwen was dit jaar weer een enorme stap hoger dan vorig jaar, wat laat zien dat hun harde werk in de trainingen zijn vruchten heeft afgeworpen.

ZINGEN IN DE REGEN

Hoewel de Crankworx van dit jaar gezegend was met het beste weer dat we ooit voor Crankworx Innsbruck hebben gehad, met temperaturen van meer dan 30° en heerlijke zonneschijn, kunnen de bergen op elk moment voor gek weer zorgen, en we beleefden een epische onweersbui op vrijdag tijdens het begin van de show. Dit was het perfecte moment voor een middenstuk voor de video.

De elektrische wolken rolden door de vallei en Muttereralm had een prachtig uitzicht - ik ving een paar blikseminslagen op Nordkette, prachtig spul. Toen begon het te hagelen en ik zocht dekking!

Tijdens het produceren van de muziek heb ik wat verschillende samples gepakt die aansloten bij de verandering van vibe. De storm duurde niet al te lang, zodat de snelheid en stijl finales nog steeds door konden gaan.

We hadden geluk dat dit de enige verstoring was van de pro-finale gedurende de hele week. Om eerlijk te zijn, met temperaturen tot 39 C in de zon, hadden we een storm nodig om de boel af te koelen. Voorwaarts en opwaarts!

TOT VOLGEND JAAR IN HET BIKEPARK VAN INNSBRUCK VOOR CRANKWORX!

Zo, alweer een epische Crankworx in de boeken. Ik weet dat ik het elk jaar tegen mezelf zeg, maar dit was echt mijn favoriet en ik kan niet wachten tot volgend jaar. Maar in de tussentijd kun je natuurlijk de hele zomer zelf shredden op Bikepark Innsbruck!

En vergeet niet om ook een paar van de video recaps van eerdere Crankworx Innsbruck festivals te bekijken: 2017, 2018, 2019.

Tot volgend jaar!

Alle foto's © Ashley Wiggins tenzij anders vermeld.

Volg meer van mijn filmmaken en muziek productie avonturen op Instagram en Facebook

Soortgelijke artikelen