f147f345-1149-4499-bcab-bf6e00abb80b
10 november 2020
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Ik hou van trams. Jij houdt van trams. Iedereen houdt van trams. Maar ik zal je vertellen wie er meer van trams houdt dan wie dan ook... mijn zoon. Dus, voor zijn 7e verjaardag, wat zou een betere traktatie zijn dan een ritje met de Stubaitalbahn, de stad uit en naar het prachtige Tiroolse platteland.

DE REIS

Nadat we geparkeerd hadden, gingen we over de weg naar het "Talstation" in de schaduw van de Bergisel skischans. Het ligt aan de Pater-Reinisch-Weg 4 in het stadsdeel Wilten. U kunt echter ook de tram nemen op het Hauptbahnhof (hoofdstation) als u niet naar Wilten wilt lopen/rijden/busrijden. Kijk maar eens op de dienstregeling.

Toen we op een mooie zonnige dag aan boord stapten, volgden we de sporen tot in de bossen ten zuiden van de stad, op weg naar het hart van het Stubaital.

DE BESTEMMING

Na dertien stations te hebben aangedaan, stapten we na ongeveer 35 minuten uit bij "Telfer Wiesen" en hebben we een paar uur heerlijk gewandeld op de duidelijk aangegeven paden. (Het duurt ongeveer 50 minuten als je naar het eindstation in Fulpmes wilt gaan)

Na een stop voor verfrissingen (Radlers voor de volwassenen, sap voor de kinderen) in het Guesthouse Stockerhof, daalden we de heuvel af naar Kreith. Het uitzicht vanaf het station Kreith naar Innsbruck deed de vijftien minuten wachten aanvoelen als seconden.

DE TERUGKOMST

Uitgeput na de wandeling (wij volwassenen in ieder geval - het dragen en de schouderritten zorgden daarvoor) stapten we weer op de tram om naar huis te gaan. Het beste moest echter nog komen.

Terwijl we stopten bij Mutters, liet de oma van mijn zoon de bestuurder weten dat hij vandaag jarig was. De stralende chauffeur antwoordde dat zijn dochter jarig was! En zou de jarige tot de geplande vertrektijd een kijkje willen nemen in de taxi van de chauffeur? Zou hij dat willen?!? Dit was de verjaardagstraktatie op het einde van alle verjaardagstraktaties! (Let op: de tram stond stil in het station en het was een uitzondering om de bestuurderscabine te zien)!

Hij gonsde de hele weg terug de berg af, terug naar Innsbruck! En wij voelden ons allemaal door en door gelukkig dat we op zo'n mooie plek wonen.

De Stubaitalbahn is een perfect voorbeeld van hoe gemakkelijk en comfortabel je vanuit de stad de bergen in kunt gaan. Het is waarschijnlijk ook de leukste manier om het te doen.

Neem een kijkje in de routegids en veel plezier!

Soortgelijke artikelen