Schneeschuhwanderung-Innsbruck-Telfer-Wiesen-13
20 februari 2021
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Winter ja, skiën nee? Wat dacht je dan van een sneeuwschoenwandeling? Naar mijn mening is dit een onderschatte wintersport die een goed evenwicht biedt tussen een wandeling en meer inspannende sporten. Wat er vooral leuk aan is, is dat je je eigen paden kunt zoeken en snel nieuwe dingen kunt ontdekken. Sneeuwschoenwandelingen zijn vooral op dagen dat het veel sneeuwt een goede keuze, maar ook een paar dagen na de laatste sneeuwval, als de Föhn het bovenste laagje sneeuw al heeft laten zakken, is het rondje tussen Kreith in Mutters en Telfes in het Stubaital een waar genoegen.

NAAR BUITEN!

Samen met Marika vertrok ik op een zonnige vrijdag. In de stad maken we kennis met de Stubaitalbahn, die eerst vanaf het station door de oude stad rijdt en daarna het Stubaital in gaat. Het is een rustige rit, genietend van het uitzicht op Innsbruck en de Nordkette. Eerst afremmen voordat het echt begint bij het Kreith station.

Zoals verwacht, is er op het eerste deel van de wandeling niet genoeg sneeuw voor de sneeuwschoenen. Het wandelpad is zichtbaar geruimd en wordt daarom ook aanbevolen voor winterwandelaars. Grödel - of micro spikes - zijn hier een nuttig accessoire voor de soms ijzige plekken langs het pad.

Kort na het station van Telfer Wiesen besluiten we onze sneeuwschoenen aan te trekken en over de besneeuwde velden te lopen. Iets verder omhoog komen we zelfs sporen tegen van andere sneeuwschoenwandelaars. Alles is goed gedaan!

EENVOUDIG RONDJE MET VERGEZICHT

In totaal zijn er ongeveer acht kilometer en 270 meter hoogteverschil die u aflegt op de lus over de Stockerhof. Het uitzicht op het Stubaital is bijzonder mooi, maar ook op de kleine, met sneeuw bedekte houten hutten. De lariksen zelf zijn in de winter helemaal kaal, maar ze bieden uitzicht op de bergen.

VAN HET STOCKERHOF NAAR KREITH

De Stockerhof is beroemd om zijn vers gesneden schnitzel, maar helaas is hij momenteel gesloten. Dus eten we onze snack gewoon op in de zon voor de boerderij. Dan nemen we het iets steilere pad terug naar Kreith.

Met sneeuwschoenen is de lichte helling erg leuk en er ligt ook veel meer sneeuw in het schaduwrijke dal dan op de zonnige zuidhellingen van de Telfer-weiden.

Nog een keer de beek oversteken en we zijn weer terug bij het station van Kreith, vanwaar elk half uur een trein naar de stad vertrekt. De wandeling zou ook goed met de auto te doen zijn, maar er is een tekort aan geschikte parkeerplaatsen in Kreith, dus is het gemakkelijker om de tocht in Telfes te beginnen.

RICHTLIJNEN

U kunt de rondwandeling hier vinden. Als u liever van A naar B wandelt in plaats van een lus te maken, kunt u het beste in Telfes beginnen en via Stockerhof naar Kreith wandelen. De beschrijving van de wandeling met GPX vindt u hier.

Al met al waren we ongeveer 3 uur op de route en hadden we 2-2,5 uur nodig om door de sneeuw te lopen.

UITRUSTING VOOR SNEEUWSCHOENLOPEN

In Innsbruck kunnen sneeuwschoenen worden geleend, bijvoorbeeld bij Die Börse (bijzonder praktisch: de Stubaitalbahn vertrekt recht tegenover aan de andere kant van de Triumphpforte). Behalve sneeuwschoenen zijn stokken uiterst nuttig bij het wandelen op grote zolen. Overigens, omdat de voet niet zoals normaal wordt gerold, bevries je sneller in sneeuwschoenen - dikke sokken zijn hun gewicht in goud waard. Over het algemeen loont het om een uistraling te dragen en misschien een extra laagje in te pakken.

Tip: Aangezien het mogelijk is dat u het onderste deel van deze rondwandeling zonder sneeuwschoenen zult lopen, is het zinvol van tevoren te bedenken hoe u de sneeuwschoenen stevig aan uw rugzak kunt bevestigen.

Soortgelijke artikelen