DSC06599tvb
05 maart 2021
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Er zijn niet veel winterwandelpaden op ruim 2.000 meter boven zeeniveau die u met gemak en zonder veel inspanning kunt lopen. Vandaag gaan we op een pad dat in de regio Kühtai altijd perfect geprepareerd is.

WAAR GAAT HET HEEN?

Het uitgangspunt is de zogenaamde Sattele, het punt op de overgang van het Inntal naar het Nedertal. Daar vindt u een betaalparkeerplaats. Vanaf het treinstation in Silz, dat bereikbaar is met de S-Bahn vanaf het centraal station van Innsbruck, gaat er een bus naar Ochsengarten met een halte bij de Sattele.

Op de parkeerplaats vindt u een grote wandelkaart en een goed overzicht van de route. U kunt het pad in beide richtingen bewandelen. Ik liep de variant met als eerste bestemming Feldringalm.

FELDRINGALM

Het bospad dat als rodelbaan wordt gebruikt, loopt rustig, maar nooit steil, omhoog naar de Feldringalm. Het is ruim 200 meter stijgen naar de alpenweide, die u na ongeveer 30 tot 45 minuten bereikt op een grote open plek. Het uitzicht op de Mieminger bergen, het Gurgtal, de Außerfern en de Simmering aan de overkant is prachtig.

Helaas is de hut momenteel gesloten wegens de Corona-pandemie, maar er zijn nog voldoende plaatsen voor een korte rustpauze voordat boven de hut het enige steilere deel van de winterwandelroute begint.

TOT AAN DE VLOEREN VAN DE FELDRINGERS

Vanaf de alpenweide klimt het pad nu steil omhoog naar de korte strook bos en al snel daarachter boven de boomgrens. Hier opent zich de uitgestrektheid van de Feldringer Böden met uitzicht op Kühtai en de omliggende bergen. De brede winterwandelweg leidt bergopwaarts over licht golvend terrein naar onze volgende bestemming, het Grünwaslkreuz. Begeleid door de majestueuze aanblik van de Pirchkogel ziet u links de populaire Faltegartenköpfl, waarover ik al verslag heb uitgebracht tijdens een zonsondergangstocht met sneeuwschoenen. Rechts ziet u tot in Kühtai met zijn hoge bergen en tot in Hochötz met de markante Acherkogel.

GROENWASSEN KRUIS

Het Grünwaslkreuz is het hoogste punt van de winterwandelroute en ligt op 2.026 meter - en biedt een prachtig fotomotief met de 3.000 meter hoge toppen vlak erachter en de brede Feldringer Böden richting het Inntal. Vanaf het Grünwaslkreuz is de route goed bewegwijzerd in de richting van Marlstein, en als u iets verder wilt gaan, kunt u een omweg maken naar Marlstein. Anders buigt het pad kort daarvoor weer af naar Sattele om onze rondwandeling te beëindigen. Het zeer brede pad is ook uitstekend geschikt om te rodelen, dus als u wilt, kunt u ook een slee nemen en het laatste stuk naar beneden sleeën. Terug bij de Sattele hebt u een goede tien kilometer afgelegd en hebt u hoogalpiene winterindrukken kunnen verzamelen.

INFORMATIE

  • Rondwandeling Feldringer Böden: ca. 10 kilometer
  • Benodigde tijd: ca. 2,5 uur met pauzes en foto's
  • Hoogtemeters bergop: ca. 400 hm
  • Hoogste punt: Grünwaslkreuz op 2.026 meter
  • Feldringalm en Gasthof Marlstein zijn momenteel gesloten wegens de Corona-pandemie

Alle foto's © Danijel Jovanovic Fotografie - www.djphotography.at
Instagram: @danijeljovanovicphotography
Facebook: Danijel Jovanovic Fotografie

Soortgelijke artikelen