Obere Plenderlesee
07 juli 2017
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Prachtige, alpiene berglandschappen, wandeltochten en verfrissende, idyllische bergmeren. Dit alles vindt u in Kühtai. Kühtai ligt aan het eind van het Sellraintal en is niet ver van Innsbruck verwijderd. Het is snel te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.

Vandaag wil ik u vertellen over een bijzonder mooie maar zeer gemakkelijke wandeling, de Drei-Seen-Runde. Ik zal het echter op een iets andere manier doen. De wandeling is voor iedereen te doen en biedt zelfs vijf bergmeren op de route en een grandioos hoog-alpine berglandschap.

Het vertrekpunt is de Drei-Seen-Bahn in het centrum van Kühtai. Deze stoeltjeslift is de hele zomer tot in de herfst geopend. U moet de tocht uiterlijk tegen de middag beginnen, zodat u op bepaalde plaatsen ook kunt uitrusten en van het landschap kunt genieten. Deze tocht is bijzonder aantrekkelijk in juni en juli. Tijdens deze maanden vergezellen de prachtige alpenroosbloesems ons bij elke bocht. Ik heb deze wandeling ook in de herfst gedaan – een heel andere sfeer en zeer aan te bevelen. Ik zal een iets andere route nemen dan de gebruikelijke, waarover u hier meer informatie kunt vinden: Wandeling langs de drie meren

Wandeling langs de drie meren

De stoeltjeslift brengt me snel naar 2.420 meter, net boven de Drei-Seen-Hütte. De vrijetijdskaart is hier geldig, tussen haakjes. De tocht naar boven kost anders een zeer schappelijke €13. Voor gasten die ten minste twee nachten blijven, is er een welkomstkaart. Dit is inclusief een rit met de Drei-Seen-Bahn en de busrit naar Kühtai.

Als ik uit de bus stap, staat het eerste hoogtepunt al voor me. Omlijst door hoog alpine terrein en een paar overgebleven sneeuwvelden, ligt het te glinsteren in de zon met zijn turquoise water. Het is de Opper Plenderlessee.

Der Obere Plenderlesee

De Oberen Plenderlessee – Foto: Danijel Jovanovic Fotografie

Oberer Plenderlesee

Opper Plenderlessee – Foto: Danijel Jovanovic Fotografie

Vanaf hier gaan we verder naar de Drei-Seen-Hütte. Dit ligt direct aan het volgende meer op onze tocht, de Neder Plenderlessee. De Drei-Seen-Hütte is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur en is een zeer goede plaats om te stoppen. Ik raad aan om op de terugweg bij de hut te stoppen.

Unterer Plenderlesee, Innsbruck - Kühtai

Onderste Plenderlessee, door een beek verbonden met de bovenste Plenderlessee – Foto: Danijel Jovanovic Fotografie

Drei-Seen-Hütte, Kühtai-Innsbruck

De Driemerenhut is idyllisch gelegen boven de Neder Plenderlessee – Foto: Danijel Jovanovic Fotografie

Vanaf het benedenmeer leidt de “Höhenpanoramaweg” naar de stuwdam in het Finstertal en zijn stuwmeer. Het pad is breed en niet te steil en ik bereik het meer in ongeveer 20 minuten. Er zijn hier prachtige uitzichten, en voor de sportievelingen kan ik alleen maar de beklimming van de “Mut” aanraden. Aan het einde van de stuwdam volg ik het steile pad omhoog naar het houten bergtopkruis en geniet van het adembenemende uitzicht op de omliggende bergen en het Finstertal stuwmeer.

Vordere Mut, Innsbruck - Kühtai

Op de top van Vordere Mut met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen – Foto: Danijel Jovanovic Fotografie

Via de stuwdam en het panoramapad keer ik terug naar de Drei-Seen-Hütte. Terwijl ik in een van de vele ligstoelen ga liggen om van de zon te genieten, bestudeer ik de menukaart, die allerlei gerechten in huiselijke stijl biedt. Na een verfrissend drankje en uitstekend eten ben ik verkwikt genoeg om de tocht voort te zetten.

Het pad brengt me naar nog twee bergmeren. Het volgende doel is de Mittlerer Plenderlessee, voordat ik uiteindelijk de Hirschebensee bereik. Het pad is smal, maar zeer goed begaanbaar en er zijn altijd mooie fotomomenten voor mij als ik veel schapen passeer. Het duurt ongeveer 20 minuten tot ik in het midden van de Plenderlesseen ben. Een zee van bloesem van alpenrozen omzoomt de oever. Echt geweldig. Ik besluit nog even te blijven en te wachten op beter licht, want het wolkendek is wat toegenomen. Het meer ligt in een kleine depressie, in de verte hoor je een paar marmotten fluiten, verder geniet ik van de heerlijke stilte.

Kühtaier Bergwelt, Innsbruck - Kühtai

Kühtai bergen – Foto: Danijel Jovanovic Fotografie

Kühtaier Bergwelt, Innsbruck - Kühtai

Het pad naar de middelste Plenderlessee biedt enkele mooie fotomogelijkheden – Foto: Danijel Jovanovic

Fotografie

Mittlerer Plenderlesee, Innsbruck - Kühtai

Midden Plenderlessee – Foto: Danijel Jovanovic

Fotografie

Het laatste meer van de driemerenwandeling is de Hirschebensee. Het pad gaat nu verder en voert me gestaag bergafwaarts terwijl het meer in volle pracht voor me ligt achter een rotspartij. Ik verwonder me over het zicht met de helling omzoomd met alpenrozen. En weer die stilte. Er heerst absolute stilte, alleen het gezoem van de bijen is te horen, genietend van de zee van bloesems. Bij het meer aangekomen, rust ik even uit op een van de vele bankjes. Paarden en koeien grazen hier en als fotograaf vind ik de perfecte bergidylle. Na een paar foto’s, ga ik naar beneden in de vallei. Een breed pad leidt in ongeveer 30 minuten rechtstreeks naar Kühtai en het beginpunt, het dalstation van de Drie Meren Spoorlijn. Als u alleen de Hirschebensee wilt bezoeken, kunt u vanuit Kühtai dit pad omhoog lopen. Wegwijzers zijn beschikbaar in het dorp.

Hirschebensee, Innsbruck - Kühtai

Uitzicht op de Hirschebensee met een zee vol bloeiende alpenrozen – Foto: Danijel Jovanovic Fotografie

Haflinger, Innsbruck - Kühtai

Haflinger op de Hirschebensee – Foto: Danijel Jovanovic Fotografie

Kühtai, Innsbruck - Kühtai

Paarden temidden van alpenrozen – Kühtai – Foto door Danijel Jovanovic Fotografie

Kalb auf Alpenrosen, Innsbruck - Kühtai

Een kalf te midden van alpenrozen – Kühtai – Foto: Danijel Jovanovic Fotografie

Aan het eind van mijn wandeling rest mij nog te zeggen dat het echt voor iedereen te doen is. Dankzij de lift loop je niet veel hoogtemeters en de paden zijn zeer goed onderhouden. Naast vijf bergmeren kunt u ook een bergtop beklimmen, een goede stop maken bij de Drei-Seen-Hütte en genieten van het hoge alpine terrein. Een tocht die niet erg inspannend is, maar wel veel biedt. Speciaal voor liefhebbers van fotografie zijn er veel motieven op deze tocht.

Meer info

Soortgelijke artikelen