f408654d-9225-49ef-a858-7091222d345d
31 maart 2023
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

We hebben het eindelijk gehaald! Sinds het laatste Richard Judge optreden op Nordkette in het najaar van 2021, hebben we een terugkeer gepland om de start van de lente te vieren met weer een epische dj-set. Helaas had COVID andere plannen, maar uiteindelijk is het toch gelukt!

In maart 2023 speelde Richard opnieuw een spectaculaire live set op een van de meest iconische locaties van Innsbruck: het station Seegrube op 1905 meter hoogte op de Nordkette bergen. Dit is het eerste uur van die set.

Richard Judge Spring Love'INN Live Set bij Nordkette

The Art of Performance kamer in Swarovski Kristalwerelden

Na het filmen met Richard in 2021, filmden mijn team en ik de creatie van The Art of Performance. Een baanbrekende tentoonstelling, samengesteld door de beroemde kleerkastontwerper Michael Schmidt en bedacht door de bekroonde decorontwerper Derek McLane.

Tijdens de productieweek kwam Alexandra Mühlbacher (Senior Communications Manager bij Swarovski) met het idee om in deze ruimte live akoestische acts op te nemen, waarbij generaties van iconische kostuums en kristallen worden gevierd. We dachten meteen aan Richard.

Richard had er natuurlijk zin in. Samen met Lucas Micka liepen we door de altijd inspirerende Chambers of Wonder, namen wat foto's en begonnen toen met het opzetten van de audio- en filmapparatuur.

Ik wilde dit heel rauw, dus gebruikten we slechts twee lampen en één microfoon. Mijn eerste idee was om de zang en de gitaar apart van microfoon te voorzien, maar Richard zei "laten we er gewoon één proberen".

De kamer was verrassend ambient. De natuurlijke galm was fantastisch, ook al was er veel reflecterend glas.

Ik was weggeblazen door Richard's optreden. Ik heb een aantal jaren met hem gewerkt en we zijn ook goede vrienden, maar de schoonheid van zijn akoestische set in deze intieme setting zonder publiek heb ik nooit eerder meegemaakt. Een genot om op te nemen en te produceren.

Omringd door legendarische kostuums als Elton John, Bjork, Cher, Michael Jackson en Marylyn Monroe om er maar een paar te noemen, voelde ik echt een gevoel van magie in de zaal.

Richard Judge speelt akoestische gitaar in Swarovski Crystal Worlds

Innsbruck Stadsfoto's

De volgende dag liepen we door de stad om foto's te maken op de 'ansichtkaart' locaties.

Richard bereidde zich voor op het grote feest de volgende dag.

Richard Judge Live bij Seegrube

Het extra jaar wachten op deze set was het waard; tijd voor all systems go!

Op slechts 20 minuten van de stad bevonden we ons hoog op de Nordkette bergen op Seegrube. Er waren al veel mensen op de berg, waaronder skiërs en boarders in het Skyline Park, plus anderen die ontspanden in de zon op de ligstoelen, of gewoon op verkenning gingen of leerden skiën.

De legendarische DJ Pferd van Innsbruck ging het dek op met zijn zevenjarige zoon Gabriel als voorprogramma. Zo vader, zo zoon, ze bouwden de vibe perfect op.

Net voordat Richard het podium betrad, begonnen Lucas Micka, Arthur Pauli en ik op alle camera's op te nemen. Max Boschi had de controle over de luchtopnames; hij was in positie en begon te draaien. Er kwamen steeds meer mensen aan, en we waren klaar voor actie!

Richard draaide vooral zijn eigen producties, waaronder enkele bootlegs die veel andere dj's graag in handen willen krijgen - ze zullen niet op Shazam verschijnen (nog niet in ieder geval). Het mengen van klassieke vocale samples met zijn eigen nummers en het toevoegen van live vocalen over de top was fantastisch.

Hieronder het eerste uur van zijn set ...

Richard Judge speelt op Seegrube boven Innsbruck

Nadat de opname was afgelopen, speelde Richard zijn gloednieuwe track die dit jaar wordt uitgebracht. Daarna bracht hij de muziek nog een uur lang naar een ander niveau, het publiek was er dol op!

Voordat de laatste set gondels de feestgangers terug naar de stad bracht, sprong ik op de decks en mixte een paar deuntjes.

Er waren meer dan 2500 mensen op Seegrube die genoten van het prachtige weer en het epische uitzicht. Skiën, snowboarden, winterwandelen, dansen, relaxen, paragliden, feesten - dit is Innsbruck op zijn best!

Ik kijk uit naar het volgende evenement, tot binnenkort op de berg.

Alle foto's © Ashley Wiggins tenzij anders vermeld.

Volg meer van mijn avonturen op het gebied van filmmaken en muziekproductie op Instagram en Facebook

Soortgelijke artikelen