IFSC_Innsbruck_Para_Finale_DanijelJovanovic-07761
21 juni 2024
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Wereldkampioenschap klimmen Innsbruck 2024: Een viering van de klimsport

De spanning stijgt en de klimwereld kijkt reikhalzend uit naar Innsbruck, waar van 24 tot 30 juni de wereldkampioenschappen klimmen 2024 plaatsvinden. Tijdens deze dagen zullen de beste atleten ter wereld hun vaardigheden op de muur tonen en toeschouwers in vervoering brengen met adembenemende prestaties in de disciplines lead, speed en boulderen.

Bijzonder opmerkelijk dit jaar is de sterke aanwezigheid van de paraklimmers, die opnieuw zullen laten zien dat inclusie en sportieve uitmuntendheid hand in hand kunnen gaan, en op wie ik me in dit artikel wil richten.

Een evenement voor alle klimliefhebbers

De Climbing World Cup in Innsbruck is een vast onderdeel van de internationale klimkalender en trekt elk jaar de beste atleten van over de hele wereld. Van spectaculaire leadwedstrijden en dynamische boulderroutes tot adembenemende snelheidsduels - het evenement biedt alles wat het hart van een klimmer begeert. Dit jaar is er echter speciale aandacht voor een groep atleten die vaak wordt overschaduwd door hun valide collega's: de paraklimmers.

Paraklimmen: inclusie en inspiratie

Paraklimmen is meer dan een discipline - het is een bewijs van menselijke wil, doorzettingsvermogen en de onvermoeibare geest om obstakels te overwinnen. Paraklimmers laten ons zien dat fysieke beperkingen geen obstakel hoeven te zijn om uit te blinken. Ze klimmen met een indrukwekkende techniek en een onwrikbare vastberadenheid, waardoor ze echte rolmodellen zijn.

Dit jaar biedt de wereldkampioenschappen klimmen in Innsbruck een speciaal podium voor deze uitzonderlijke atleten. De Paraclimberwedstrijden worden op dezelfde dagen en op dezelfde routes gehouden als de andere klimmers, waardoor inclusie en gelijkheid in de sport worden benadrukt. Toeschouwers krijgen de unieke kans om de indrukwekkende prestaties van deze atleten van dichtbij mee te maken en geïnspireerd te raken door hun energie en enthousiasme.

Hoogtepunten van de paraklimwedstrijden

De paraklimwedstrijden worden gehouden in verschillende categorieën, afhankelijk van de lichamelijke beperking. Van atleten met een visuele beperking tot mensen met amputaties of andere fysieke beperkingen, elke wedstrijd is een uniek spektakel dat laat zien hoe veelzijdig en aanpasbaar de klimsport kan zijn.

Een van de beroemdste namen in het paraklimmen is Angelino Zeller. Ik ontmoette hem in het Innsbruck Climbing Centre tijdens zijn training en sprak met hem over de wereldbeker en de paraklimsport. Angelino is drievoudig wereldkampioen en meervoudig winnaar van de wereldbeker paraklimmen. Hij heeft een dwarslaesie sinds een ongeluk met paragliding in 2017.

Interview met Angelino Zeller

Tickets en meer informatie

Tickets voor de wereldkampioenschappen klimmen 2024 in Innsbruck zijn nu verkrijgbaar. Verzeker je van een plaats en wees erbij als de beste klimmers ter wereld de wanden beklimmen en hun grenzen testen. Meer informatie over het programma, de atleten en de ondersteunende evenementen vind je op de officiële website van het evenement.

Je kunt een review van de World Cup in Innsbruck 2022 vinden in mijn oude blog met veel foto's.


Alle foto's © Danijel Jovanovic Photography - www.djphotography.at Instagram:
@ danijeljovanovicphotography Facebook:Danijel Jovanovic Fotografie

Soortgelijke artikelen