DSC_2968-HDR-Bearbeitet
26 augustus 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Twee kleine maar fijne tochten in de buurt van Innsbruck

Heb je stress? Heeft u maar weinig tijd, maar wilt u toch genieten van de natuur rond Innsbruck? En heb een kleine berg ervaring die niet veel tijd in beslag neemt. Dan zijn de volgende rondleidingen iets voor u. Of het nu na het werk is, op de dag van aankomst of vertrek, met het gezin of alleen. De twee korte wandeltips zijn hier ideaal voor.

Wandeltip 1: Recreatie in de richting van Hungerburg

Deze tocht begint in het centrum van Innsbruck. De beste manier om bij het startpunt te komen is met de fiets of het openbaar vervoer. U vertrekt vanaf de Hans-Psenner-Steg over de houten brug, die u een prachtig uitzicht biedt op de Innbrug van de Hungerburgbahn

Volg dan de bosweg in de richting van Judenbühel. Onderweg is er een klein beekje dat uitnodigt om met de kinderen te plonsen. De imposante Hungerburgbahn-kabelbaan loopt erboven. Volg de borden naar Judenbühel. Op de top nodigt een prachtige speelplaats met uitzicht over Innsbruck uit om te blijven hangen. Ideaal voor de kleintjes om zich uit te leven, heerlijk om van het uitzicht te genieten en een prachtige kleine indruk van het wandelen rond Innsbruck.

Daarna zijn er verschillende paden die naar Hungerburg leiden. Op warme zomerdagen raad ik het pad door het bos aan, en op regenachtige dagen is het beter om de bosweg te gebruiken.

De wandeltijd van de wijk Saggen (vertrekpunt) naar de Hungerburg bedraagt ongeveer een uur. Onderweg ziet u de prachtige Hungerburg treinstations, ontworpen door de wereldberoemde architect Zaha Hadid. Deze ideale familietocht beloont u aan het eind met een prachtig uitzicht op Innsbruck.

Wandeltip 2: Ontspannen rond de Herzsee

Deze tocht begint bij de Herzsee, iets ten zuiden van Innsbruck, waar ook parkeergelegenheid is. Volg de borden langs de bosweg, die u via een korte klim terug naar de Herzsee brengt

Op de rondwandeling nodigen talrijke "bankjes" uit om van de natuur te genieten en tot rust te komen. Daar kunt u een onvergetelijke zonsondergang meemaken met uitzicht op Innsbruck. Deze tocht is vooral aan te bevelen met uw trouwe viervoeter.

Feiten over de wandeltochten

  • Beide tochten zijn zeer gemakkelijk en kunnen zonder veel moeite worden gedaan
  • Tocht 1 richting Hungerburg: ca. 300 meter hoogteverschil, wandeltijd ca. 1 uur
  • Tocht 2 Herzsee: vlak terrein, geen stijgingen van betekenis, wandeltijd ca. 50 minuten
  • Ideaal voor gezinnen met of zonder hond
  • Perfecte rondleidingen op aankomst- of vertrekdag, duren niet lang en bezorgen u een heerlijke vakantieherinnering
  • De tochten bieden u een prachtig uitzicht op Innsbruck

Soortgelijke artikelen