E78A4691-90DA-4436-AED4-93124AA8323A
20 november 2020
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Innsbruck wordt weliswaar omringd door bergen, maar ligt in de vallei die door de rivier de Inn is ontstaan, wat betekent dat de stad zelf erg vlak is. Dit is geweldig voor fietsen en hardlopen. De bruggen zorgen voor circuits langs de rivier, die ik al jaren in combinatie met elkaar loop zonder de afstanden te kennen.

Dus, nieuwsgierig naar de afstanden, heb ik onlangs de Runkeeper app en rende de zes circuits die door de zeven bruggen over de Inn worden gevormd, het dichtst bij het centrum van de stad. En toen, trainingsloopjes gedaan, ze bij elkaar gezet voor de grote loop!

HARDLOOPROUTES IN INNSBRUCK LANGS DE RIVIER

Je kunt deze looproutes combineren als je wilt, om routes van verschillende lengtes te bouwen. Oké, van oost naar west... Auf geht's!

RUN 1:

Mijn start- en eindpunt was de zuidkant van de houten voetgangersbrug Weiherburgsteg, met uitzicht op de speeltuin Huttererpark (zie mijn vorige blog!). Nadat ik langs de zuidkant van de rivier had gerend, ging ik rechtsaf rond het oude Hungerburgbahn-station (Talstation) en vervolgens linksaf over de verkeersbrug Mühlauer Brücke. Daarna weer linksaf, over het trottoir naast de drukke Hoher Weg. Eerlijk gezegd is dit gedeelte niet het aangenaamste, dankzij het verkeer. Maar de loop eindigt op een leuke manier, met de afdaling naar de Weiherburgsteg en de sprintfinish aan de overkant!

  • Afstand: 0.72 mijl/1,15 kilometer

RUN 2:

Ik liep dit circuit al jaren zonder te weten dat het precies een mijl lang is. Bedankt Runkeeper! Maar zoals je kunt zien, was ik ver verwijderd van de mythische vier minuten!

Deze route loopt over de twee voetgangersbruggen ten oosten van de centrale Innbrücke-brug. De Hungerburgbahn-brug bij het Löwenhaus-station ligt ongeveer op de helft van deze route. Ik begon met het oversteken van de Innsteg brug (waar ik haar ten huwelijk vroeg... ze zei 'ja!'). Nadat ik rechtsaf ben gegaan, is er een smal voetpad. Dan een grindpad een paar meter van de weg af voordat een lichte helling je naar een ander kort stukje stoep langs de weg brengt. Dan de trappen en een sprint over de Weiherburgsteg om weer te finishen! Ik vind 'zeven minuten' wel mooi klinken. Misschien ga ik dat in de toekomst nog eens proberen..

  • Afstand: 1 mijl/1,6 kilometer

RUN 3:

Hetzelfde startpunt als bij de tweede loop (aangezien dit circuits zijn, kun je natuurlijk starten en eindigen waar het jou het beste uitkomt), maar deze keer ging ik naar het westen, naar de Innbrücke. Dit is de oudste en meest centrale brug van Innsbruck. Het is de brug waaraan de stad haar naam dankt, en vanaf de 12e eeuw tot de bouw van de Mühlauer Brücke in 1581 was het de enige brug in de omgeving van Innsbruck. Waar je ook bent in Innsbruck, het uitzicht is heel bijzonder, maar ik heb altijd gehouden van de manier waarop het uitzicht zich echt opent tussen de Innsteg en de Innsbrücke, vooral wanneer je omhoog kijkt naar de Hungerburg en de machtige bergketen Nordkette.

  • Afstand: 0.87 mijl/1,4 kilometer

RUN 4:

Ik ben deze begonnen op de hoek van de Universitatsbrücke (universiteitsbrug), wat een drukke verkeersbrug is. De wandeling langs de noordkant van de Inn is echter zeer aangenaam, omdat het grootste deel ervan van de weg af ligt. Nadat u de Innbrücke bent overgestoken, slaat u rechtsaf naar de Marktplatz (marktplein) en volgt u het smalle voetpad terug naar de Universitatsbrücke.

  • Afstand: 0.84 mijl/1,35 kilometer

RUN 5:

Dit is de langste kloof tussen bruggen in het centrum van de stad. Dit is een geweldige uitloop, omdat er zo weinig naast de weg ligt. De universiteit ligt aan de zuidkant, en veel studenten gebruiken het grasveld tussen de universiteit en de rivier als ruimte voor sociale bijeenkomsten, vooral op warme zomeravonden. Het staat plaatselijk bekend als het 'Sonnendeck' (zonnedek). Aan de noordkant loopt de route langs de Arthur Haidl Promenade, een gebied dat bruist van de activiteit: sport, slacklines enz.

  • Afstand: 1,11 mijl/1,78 kilometer

RUN 6:

En nu de kortste afstand tussen bruggen in het centrum van Innsbruck! Deze brengt je langs de Franz-Gschnitzer-Promenade van de drukke verkeersbrug, ruwweg 300 meter westwaarts naar de houten voetgangersbrug. Blijkt dat deze precies een halve mijl is.

  • Afstand: 0.5 mijl/0,8 kilometer

RUN 7 (DE RUN DER RUNNEN!):

Zo, nu alles op een rijtje! Ik begon en eindigde de 'run der runs' voor het station Löwenhaus van de Hungerburgbahn, in westelijke richting naar de Mühlauer Brücke, om de onaangenamere stukken langs de weg vroeg te kunnen afleggen. Houd er rekening mee dat je bij deze route de weg moet oversteken bij de Innbrücke. Ik had het geluk dat het licht beide keren op groen stond. Je kunt de paden onder de andere verkeersbruggen door lopen. Ik had al een hele tijd geen lange duurloop meer gedaan (doe me een lol... 7,2 km is lang voor mij!), dus ik moet toegeven dat ik het hier een beetje moeilijk mee had. Zoals je kunt zien aan mijn trage tempo. Toch, toen de regen me op het laatste stuk hielp afkoelen, voelde ik een gevoel van voldoening omdat ik dit circuit voor de allereerste keer had gedaan.

Het blijkt dat het niet oversteken van vijf van de bruggen ongeveer een halve mijl van de afstand afhaalt.

  • Afstand: 4.7,24 kilometer

Koptekst foto: ©Johanna Barton

Soortgelijke artikelen