image014
15 juni 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Klimmen is een van de absolute trendsporten, en waar kun je die beter beoefenen dan in de Alpenmetropool Innsbruck! Of het nu buiten of binnen is, in Innsbruck is er voor iedereen een geschikte optie, of het nu gaat om een professional, amateurklimmer of complete beginner. De stad Innsbruck, de provincie Tirol, de bondsregering en de Innsbruck Alpine Club hebben met de opening van het nieuwe Innsbruck Climbing Centre in mei 2017 een bijzonder voorbeeld gesteld. Het is een van de grootste en modernste sportklimfaciliteiten ter wereld! De integratie van het Bondsopleidingscentrum (BLZ) voor wedstrijdklimmers maakt het totaalconcept van deze klimfaciliteit uniek: hier wordt aan alle eisen op het gebied van training en evenementen voldaan, zowel in de populaire als in de topsport.

Klimplezier op bijna 6.000 vierkante meter

Van 21 tot 26 juni vindt in het Klimcentrum Innsbruck (KI) de IFSC Wereldkampioenschap Klimmen Innsbruck 2022 zal plaatsvinden. Ik zag dit als een kans om de KI eens goed te bekijken. Fabian Hochheimer, hoofd van de klimschool in Innsbruck, was zo vriendelijk om ons rond te leiden. Met ons bedoel ik mijn zonen en ik. De KI is ook zeer geschikt voor kinderen. Natuurlijk moeten bepaalde regels en veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen

Eerst een beetje informatie om u te laten zien dat de KI werkelijk een van de grootste en modernste sportklimfaciliteiten ter wereld is. Atleten kunnen zich uitleven op een ongelofelijke 5.900 vierkante meter klimmuur: waarvan 3.000 vierkante meter indoor touwklimmen, 1.500 vierkante meter outdoor touwklimmen, 1.050 vierkante meter indoor bouldering ruimte en 150 vierkante meter outdoor bouldering ruimte. Er is ook een gezellige bistro, een kleine fitnessruimte, een ruimte voor kinderen, evenals een klimwinkel en materiaalverhuur.

Volle actie - vol plezier - vol veiligheid

Het is atypisch voor een Tiroolse, maar ik ben een absolute beginner in het klimmen. Hoewel ik vaak met mijn jongens naar de klimhal in Telfs ga, zijn we nog nooit uit het kindergedeelte weggeweest. In mijn geval zou het meer dan nalatig zijn om alleen naar de klimhal te gaan, en het is zelfs niet toegestaan in de KI. Als beginner mag je alleen gaan klimmen in het gezelschap van een bekwaam persoon die de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt en ook de nodige instructievaardigheden daarvoor heeft.

"Maar ik raad iedereen aan om een cursus te volgen, dat is zeker het beste," legt Fabian me uit. In een cursus leer je de eerste klimtechnieken in het boulderen en het touwklimmen, evenals het juiste gebruik van het touw of ook het gebruik van de Toppas belay devices. Er zijn zelfs cursussen voor kinderen vanaf 4 jaar. Dus oefen vroeg. "Bij ons ligt de nadruk op plezier voor de kleintjes. Het gaat er niet om van vierjarigen professionele klimmers te maken, maar om hen enthousiast te maken voor de sport en hen te motiveren om te trainen," zegt Fabian. Ik hou van die houding!

Belangrijk: De cursussen zijn zeer snel volgeboekt. Om op de hoogte te blijven en niets te missen, schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Klimmen met kinderen

In de KI, is er een aparte, afgesloten Ruimte voor kinderendie beschermd is tegen lawaai en magnesium. Het is gemakkelijk zichtbaar vanuit de leidende klimhal door een glazen wand. In deze kamer kunnen de kinderen klimmen, rondrennen, spelen, glijden en nog veel meer. Hier kunnen ze spelenderwijs hun eerste klimpogingen beginnen en zich vertrouwd maken met de muur. Hoewel de kinderzone speciaal is ontworpen voor de behoeften van de kleine klimmers en zeer veilig is, mogen ze toch niet zonder toezicht worden achtergelaten. De klimmuur hier heeft een hoogte van bijna drie meter

Kinderen en leerlingen onder de 14 jaar mogen alleen in de klimhal onder begeleiding van hun ouders, hun kliminstructeur of een andere bevoegde en volwassen begeleider. Als u uw kind vergezelt maar zelf niet wilt klimmen, is er een gereduceerd begeleiderskaartje.

Als uw kind niet genoeg krijgt van klimmen en op zijn verjaardag iets sportiefs wil doen met zijn of haar vriendjes, kunt u zelfs een feestje organiseren in de KI

IFSC Wereldkampioenschap klimmen + Europacup Innsbruck 2022

Van de kinderen komen we nu bij de profs: Slechts één week na de Universitaire Wereldkampioenschappen Sportklimmen, van 21 tot 26 juni de IFSC Wereldkampioenschap Klimmen Innsbruck-Tirol 2022 zal weer plaatsvinden in het KI. In zes dagen worden vier wedstrijden gehouden: een Europese Speed Cup en World Cups in paraclimbing, bouldering en lead. Waar anders dagelijks honderden hobbyklimmers aan de muur hangen en de nationale ploeg van KVÖ traint in het nationale trainingscentrum, wordt momenteel geschroefd en geboord. Binnen elf dagen zal ongeveer 150 ton materiaal worden verplaatst. "Intussen hebben we veel knowhow op logistiek gebied door de wereldbeker van vorig jaar en de thuiswedstrijd van 2018. Maar alles voorbereiden voor vier afzonderlijke disciplines is nog steeds een enorme inspanning die alleen mogelijk is dankzij een goede planning en de hulp van veel betrokkenen," aldus KVÖ-directeur Heiko Wilhelm.

Als u dit evenement met zijn geweldige voorprogramma niet wilt missen, moet u opschieten. Sinds 1 juni kunnen dagtickets voor de wereldbekerfinales paraclimmen, boulderen en lood worden gekocht. "De voorverkoop is zeer goed begonnen. Als iemand nog geen kaartjes heeft, moet hij of zij snel zijn," zegt Julia Pinggera, die aan de KVÖ-kant verantwoordelijk is voor de evenementen.

Vanwege de wedstrijden in juni zijn de normale klimactiviteiten enigszins beperkt. De laatste informatie is te vinden op de KI Instagram pagina - het is het beste om je te abonneren en op de hoogte te blijven.

Informatie

Alpine Club Klimcentrum Innsbruck GmbH Sillside Innsbruck

Adres: Matthias-Schmid-Straße 12c, 6020 Innsbruck, Oostenrijk
Tel: +43 512 39 73 40 0
E-Mail: info@kletterzentrum-innsbruck.at
Openingstijden: dagelijks geopend van 9:00 tot 22:00
De bistro is geopend tot 23:00
Aankomst: best met openbaar vervoer
IVB bus lijn B eindhalte Kletterzentrum Innsbruck
met de trein: halte Innsbruck Messe.
Prijzen
Cursusaanbod
Facebook
Instagram

IFSC Wereldkampioenschap klimmen + Europacup Innsbruck 2022

Wanneer: 21 - 26 juni 2022
Waar: Klimcentrum Innsbruck
Programma
Tickets

Soortgelijke artikelen