20240505_114001-01
10 mei 2024
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Tegenwoordig worden nette poloshirts en shorts verruild voor comfortabele alledaagse kleding, blijven de zware clubs in de golftas en wordt de portemonnee gespaard. Dit artikel gaat over alternatieven voor klassiek golf. Ze zijn misschien niet zo elitair, maar zeker net zo leuk. Je hebt geen golfvaardigheidsbewijs of handicap nodig, maar wel vaardigheid, geduld en doorzettingsvermogen. Van kleurrijke obstakels in minigolf tot wilde worpen in disc golf - laten we samen eens kijken hoe gevarieerd en opwindend de wereld van "golf" kan zijn!

Geen basketbal, maar toch de basket raken

Tijdens het wandelen - bijvoorbeeld op de Rangger Köpfl - zijn sommigen van jullie misschien deze grote metalen manden met kettingen of palen eromheen opgevallen. Voor het geval je niet wist wat het waren: Het zijn disc golf manden, die je, zoals de naam al doet vermoeden, nodig hebt om disc golf te spelen. Het is een cool spel waarbij je met zo min mogelijk worpen de basket probeert te raken met speciale disc golf schijven. De schijven lijken erg op frisbees, maar zijn zwaarder en hebben een iets andere vorm.

Hoe speel je het spel?

De regels zijn eenvoudig: je start vanaf een bepaald punt van waaruit je de schijf zo ver mogelijk naar de basket gooit. Vanaf het punt waar de schijf landt, ga je verder met gooien. Professionals gebruiken verschillende schijven afhankelijk van de afstand. Een "driver" wordt gebruikt voor lange afstanden. De "midrange" is de benaderingsschijf voor middellange afstanden. En tot slot wordt de "putter" gebruikt om te "putten". Maar maak je geen zorgen als je maar één schijf hebt - dat is genoeg voor beginners. Aan het einde worden alle worpen bij elkaar opgeteld. Hoe minder pogingen je nodig hebt om de schijf in de mand te laten vallen, hoe beter. Let op! Veiligheid eerst geldt ook voor discgolf! Voordat je gooit, moet je ervoor zorgen dat niemand de baan van de schijf kruist. Niemand mag dichter bij het doel staan dan de speler die de schijf gooit!

Elke baan heeft een bepaald aantal worpen dat je moet nemen om de basket te raken. Dit wordt een par genoemd. Par 3's en 4's komen vaak voor, maar beginners moeten hier niet van onder de indruk zijn. Ik spreek uit ervaring!

De discWG

Discgolf is een sport die heel leuk is. Het is nog leuker als je de basistechnieken onder de knie hebt. En dat is precies de reden waarom ik op een mooie zondagochtend Birgit Lingenhel van de Innsbruckse club ScheibenWG ontmoette op de Pulverturm (op het terrein van het Universitäts Sportinstitut Innsbruck) en mocht kijken naar de damestraining en zelfs een beetje meedoen. Het doel van de club is om mensen die graag met plastic schijven vliegen bij elkaar te brengen en deze sport nog populairder te maken.

Tips van de nationale kampioen

Mijn talent voor disc golf is nogal bescheiden. Terwijl anderen hun schijven moeiteloos ver leken te laten vliegen, was elke worp voor mij een uitdaging. Mijn schijf vloog lang niet zo ver als die van anderen. Niet alleen is de juiste werptechniek belangrijk, maar je moet ook rekening houden met de externe omstandigheden, zoals de wind, en je techniek daarop aanpassen. Gelukkig hadden we een geweldige coach. Florian Lingenhel is nationaal kampioen en daarom een echte professional. Dankzij zijn goede tips en geduld kon ik me verbeteren en nog meer genieten van het spel. Florian was zo vriendelijk om zijn expertise niet alleen met mij te delen, maar ook met jullie. Hier zijn zijn tips voor een succesvol schot:

Disc golf bij Rangger Köpfl

Als je wilt oefenen op de baan bij de Poedertoren, kun je het beste contact opnemen met de discWG. "Anders is de baan bij Rangger Köpfl ideaal geschikt en vrij toegankelijk voor iedereen," raadt Birgit aan. De 18 holes bieden ideale omstandigheden voor profs en beginners. En als je geen eigen schijven hebt, geen probleem, die kun je huren bij het personeel van de Oberperfuss kabelbanen bij het bergstation van de Peter-Anich-II gondellift (Sulzstich) tegen een borgsom.

Plezier voor het hele gezin

Disc golf is een sport die vooral de geest traint. Je moet je heel hard concentreren, wat betekent dat je nergens anders aan denkt en het dagelijks leven achter je laat. Het is ook heel leuk. Voor gezinnen met kinderen die normaal gesproken niet van wandelen houden, raad ik de prachtige route op de Rangger Köpfl aan. Je krijgt wat beweging in de frisse lucht, bent op de berg, geniet van het prachtige uitzicht over het Inntal en hebt niet eens door dat je aan het sporten bent.

Golf in miniatuur

Net als discgolf is minigolf ook Midgetgolf afhankelijk van je mentale vaardigheden. Het "kleine zusje" van traditioneel golf vereist vooral zelfbeheersing, veel oefening en concentratie. En ik moet toegeven dat ik hier moeite mee had. Het gaat eigenlijk vooral om plezier hebben en quality time doorbrengen met vrienden en familie. Maar dan word je ambitieus en wil je winnen. Je moet gefocust blijven om te scoren. Als je de bal net een centimeter te ver naar rechts of links speelt, kan dat een grote impact hebben.

Hoe minigolf te spelen

Hoe moeilijk het (in ieder geval voor mij) ook is om je te concentreren, de regels zijn eenvoudig: De bal wordt geslagen vanaf de afslagplaats en moet de obstakels overwinnen om de hole te bereiken. Als de bal de hole niet bij de eerste poging bereikt, wordt hij geslagen vanaf de plek waar hij gestopt is. Elk schot telt als een punt. Als de bal te dicht bij een hek of obstakel stopt, mag hij vanaf de volgende marker worden gespeeld. Als de bal uit de baan stuitert, wordt hij teruggelegd op de plek waar hij uit de baan stuiterde. Het doel is bereikt als de bal in de hole belandt. Als dit niet lukt na zes pogingen, worden er zeven punten toegekend en gaat het spel verder naar de volgende hole. De speler met de minste punten wint.

De mooiste minigolfbanen

Net als bij discgolf heb je voor minigolf geen dure uitrusting nodig. Je kunt het beste comfortabele alledaagse of sportieve kleding dragen. Je kunt ter plekke clubs en ballen huren bij de midgetgolfbaan. Als ik een midgetgolfbaan zou mogen aanraden, dan zou het die bij het Telfs Sportcentrum. Je speelt op 18 gestandaardiseerde holes met uitzicht op de naburige klimhal en de Hohe Munde. De minigolfbaan is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Als je liever in Innsbruck speelt, kan dat ook in Rossau. De baan direct naast de Steengroevevijver en het Restaurant dek47 (waar je ook clubs kunt huren) biedt ook 18 holes die er gewoon op wachten om gespeeld te worden.

De optie voor slecht weer

Wat te doen als het regent? Kun je geen discgolf of minigolf spelen zonder helemaal doorweekt te raken? Geen zorgen, ook daar is een oplossing voor: wat dacht je van een rondje 3D-minigolfwaarin het plezier van minigolf wordt gecombineerd met unieke lichteffecten en verbluffende 3D-beelden. In de B1 kun je het met vrienden en familie opnemen tegen 18 holes onder UV-licht en omringd door fascinerende 3D-muurschilderingen. Perfect voor het hele gezin, ongeacht het weer!

Ik hoop dat je net zoveel plezier beleeft aan de alternatieven voor klassiek golf als ik. Probeer het zeker eens. je kunt nog steeds "echt" golf spelen. Als je tips en suggesties nodig hebt, kijk dan eens op Laura's blog!

Disc golf informatie

Discgolf

ScheibenWG
Homepage: scheibenwg.at
Contact: scheibenkontakt@scheibenwg.at

Disc golf bij Rangger Köpfl
Bergzomer bij Rangger Köpfl
Kabelbanen Oberperfuss

Welcome Card
Met de Welcome Card plus (vanaf 3 nachten) is één beklimming en afdaling met de Oberperfuss kabelbanen (sectie I + II) per verblijf gratis.

Minigolf

Minigolf in Innsbruck en omgeving in één oogopslag: hier

Telfs golfbaan
Adres: Franz-Rimml-Straße 4 , 6410 Telfs
Contact: +43 676 / 51 28 996

Minigolf Baggersee
Adres: Archenweg 62 , 6020 Innsbruck
Contact: +43 664 / 54 35 880
info@ikb.at

3D-Minigolf

B1 3D-Minigolf Innsbruck
Adres: Valiergasse 15 Valiergasse 15 , 6020 Innsbruck
Contact: +43 699 / 10 00 22 40
anfrage@minigolf-innsbruck.at

Soortgelijke artikelen