PANO0009-PanoSimmeringAlm_tvb
24 maart 2021
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

In het Tiroolse Oberland staat op het Mieminger Plateau een vrij onopvallende berg. De Simmering is vrijstaand en biedt daardoor een adembenemend panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en tot ver in het Inntal. De Simmering Alm en de top, die niet ver daar vandaan ligt, vormen een mooie combinatietocht. Het is al eind maart, maar de bergen lonken met veel sneeuw en de mooiste condities. Dus pakte ik mijn slee en sneeuwschoenen en ging op weg!

OBSTEIG

Ons vertrekpunt is Obsteig, of beter gezegd de wijk Finsterfiecht. De gemeente Obsteig is zeer gemakkelijk te bereiken met de VVT-bus 4176 vanaf het centraal station van Innsbruck. Vanaf de bushalte Obsteig Mooswaldsiedlung loopt u goed bewegwijzerd naar de voormalige Grünberglift. Als u met de auto komt, is er gratis parkeergelegenheid direct bij de Grünwald lift. De voormalige skipiste is onmiskenbaar en tevens het begin tot aan de Simmering Alm. De rodelbaan loopt naast de piste omhoog. Reken ongeveer twee uur voor de beklimming vanaf hier.

WEG NAAR DE PRUTTELENDE ALP

Na de eerste beklimming komt u op een klein plateau, de Zwischensimmering. Hier wordt het relatief vlak, langs een mooie hut naar een splitsing in het pad. Links omhoog naar de Grünberg en rechts naar de Simmering Alm. Vanaf hier is het weer een steilere klim en een aantal haarspeldbochten omhoog door het bos. Aangezien de beklimming ook de rodelbaan is en op sommige stukken niet erg breed, moet men absoluut voorzichtig zijn.

Na acht haarspeldbochten ziet u de Simmering Alm voor u liggen en komt u ook direct boven de boslijn uit het bos uit. Bij de laatste haarspeldbocht kunt u het bergtopkruis al zien. Eenmaal aangekomen bij de alpenweide, kunt u genieten van het prachtige uitzicht en even pauzeren.

SIMMERING ALM

Na ongeveer 2 uur bereikt u de Simmering Alm op 1.820 meter. De Alm biedt momenteel afhaalmaaltijden aan en heeft op een voorgeschreven afstand van 50 meter van de hut een ruimte ingericht waar u op afstand drank en voedsel kunt nuttigen. Twee in de grond geplaatste vuurschalen zorgen voor warmte op zeer koude dagen. De Alm is elke dag open behalve maandag. De sleeën kunnen gratis worden gehuurd, zodat u uw eigen slee niet hoeft mee te nemen.

De alp verwent u met eten uit eigen productie en een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen. De kleine kapel is de moeite van het bekijken waard tegenover de imposante bergketens.

Een bijzonderheid is het fokken van dwergzeboe-runderen, die een bijzonder lekker vlees leveren. In de zomer kunt u het vee op de bergweide aantreffen en ook de uitstekende goulash proeven. Een echte aanrader!

SIMMERING

De sportievelingen onder ons kunnen nu hun sneeuwschoenen aantrekken en naar de top van de Simmering wandelen. Voorbij de alpenweide loopt u een eindje verder tot u bij de bergkam komt, die duidelijk zichtbaar is. Van daaruit loopt u over een weerkruis omhoog naar de top op 2.096 meter. Door steeds op de zeer brede bergkam te blijven, is het lawinegevaar hier uiterst gering en de gematigd steile klim maakt het ideaal voor een korte sneeuwschoentocht. Reken op ongeveer een uur lopen vanaf de alpenweide.

Zoals ik in het begin al zei, biedt de top door zijn vrijstaande ligging tussen het Inntal, het Gurgltal en boven het Mieminger Plateau een schitterend uitzicht in de verte. Je kunt tot aan de Glungezer in het Inntal kijken. Rondom liggen de Miemingerketen, de Stubaier Alpen er tegenover met de Pirchkogel in Kühtai, de drieduizend meter hoge toppen van het Ötztal en, de bergkam volgend naar het westen, de Tschirgant boven Imst.

Als u de top niet haalt, kunt u ook gewoon naar een ander topkruis halverwege lopen.

De terugweg gaat ofwel via de klimroute of ten zuidoosten van de top over heuvelachtig terrein direct naar de Simmering Alm.

RODELPRET IN DE VALLEI

Zeer verdiend, ga je nu naar beneden in de vallei op de slee. De goed geprepareerde rodelbaan is zeer lang en biedt een uitgebreide funfactor over een lengte van 6,5 kilometer. Houdt u er rekening mee dat u op elk moment mensen kunt tegenkomen die bergopwaarts lopen. Er is geen verlichting, dus zorg ervoor dat u op tijd afdaalt naar de vallei. Bij Zwischensimmering is er een kort vlak stuk, dat je met een goed gesleepte slee gemakkelijk kunt afleggen zonder te hoeven afstappen. De rodelbaan is een van de langste van Tirol.

CONCLUSIE

Een mooie alpenweide met een prachtig uitzicht. Rodels zijn gratis te huur en de rodelbaan is een van de langste van Tirol en biedt veel plezier. De twee uur durende klim is zeker de moeite waard. De sportievelingen combineren het met de sneeuwschoentocht van een uur naar de top van de Simmering, die nog mooier is qua uitzicht. Dankzij de overvloedige verse sneeuw kan de rodelbaan tot in het dal worden gebruikt, zelfs nu eind maart, en is deze uitstekend geprepareerd.

INFORMATIE

Vertrekpunt: Obsteig Finsterfiecht 990 m
Bestemming: Simmering Alm 1.820 m
Wandeltijd: ca. 2 h
Hoogtemeters: ca. 800 hm
Simmering top: 2.096 m - ca. 1 h extra vanaf Simmering Alm
Rodelverhuur: gratis
Simmering Alm: open DI-SO voor afhaal

Alle foto's © Danijel Jovanovic Fotografie - www.djphotography.at
Instagram: @danijeljovanovicphotography
Facebook: Danijel Jovanovic Fotografie

Soortgelijke artikelen