Finstertal_FC_Innsbruck-Tourismus_Daniel-zangerl
17 juni 2024
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Het zomeractiviteitenprogramma in de regio Innsbruck omvat verschillende uitstekende wandel- en e-biketochten. Opgeleide gidsen begeleiden de deelnemers op hun tochten door de natuur en brengen hun passie voor de bergen over.

Hier beschrijven vijf gidsen vijf tochten die je deze zomer kunt maken. Veel wandel- en fietsplezier!

Van het Gouden Dak naar de Arzler Alm met Gigi

"De stad uit, de bergen in" is het thema van deze wandeling onder leiding van Christian "Gigi" Ahrer, al meer dan acht jaar gecertificeerd bergwandelgids. De wandeling begint in het hart van de bruisende oude stad en eindigt op de alpenweiden van de nabijgelegen Hungerburg. De tocht loopt eerst langs de rivier de Inn, dan omhoog via bospaden naar de Hungerburg en uiteindelijk naar de nabijgelegen Arzler Alm, een bekend Innsbruck pension. "Mijn gasten zijn meestal geen typische wandelaars," zegt de inwoner van Innsbruck. "Het is meer dat ze nieuwsgierig zijn en hun verblijf in Innsbruck willen combineren met iets actiefs. Het belangrijkste is dat ze het leuk vinden," zegt hij.

Voor Gigi ligt de motivatie in het zien van de blije gezichten van zijn medewandelaars. "In slechts een paar uur tijd ervaren ze zowel de stad als de bergen en kunnen ze een stukje van de alpine-stedelijke levensstijl mee naar huis nemen," zegt hij.

Streef hoog! Christine neemt je mee op de "Three Lakes Tour"

Het ontmoetingspunt voor de "Drie Meren Tour" met Christine Misslinger ligt op meer dan 2000 meter boven zeeniveau in het dorp Kühtai, ongeveer 35 kilometer van Innsbruck. Omdat de wandeling door de hoge starthoogte niet veel stijgt, is hij vrij gemakkelijk en dus geschikt voor gezinnen. "Kühtai is zo relaxed," zegt Christine. "Glinsterende bergmeren, indrukwekkende berglandschappen en prachtige flora - er is voor elk wat wils."

Misslinger kent de plek zo goed, omdat hij meerdere jaren als gids in het gebied heeft gewerkt. "Natuurlijk is Kühtai erg in trek in de winter, dankzij de besneeuwde pistes," legt ze uit. Maar de vroege zomer, wanneer de alpenrozen in bloei staan, is een magische tijd om de rondtocht over de drie meren te maken (Hirschebensee, Mittlerer Plenderlesee en Finstertal stuwmeer). Het uitzicht op de omliggende bergtoppen is adembenemend.

Ga naar de top met Matthias

Matthias Mair is geboren in Opper-Oostenrijk en woont nu gelukkig in Tirol, om precies te zijn in Oberperfuss (ongeveer 15 kilometer van het centrum van Innsbruck) aan de voet van de machtige berg Rangger Köpfl. Hier verspreidt hij de vreugde die hij voelt voor zijn geadopteerde thuis door mensen mee te nemen naar de top van zijn lokale bergtop. "Er valt hier echt veel te ontdekken," zegt Mair. "Of het nu de vele stations voor kinderen zijn of het ongelooflijke uitzicht - deze wandeling is altijd inspirerend." Het is een gematigd moeilijke wandeling naar de 2.195 meter hoge "Köpfl", maar een die de moeite waard is voor het uitzicht en de fotomogelijkheden. Naast het geweldige uitzicht over het Inntal kun je ook verschillende toppen van meer dan 3.000 meter in het Stubaital zien.

Als dat allemaal een beetje intimiderend klinkt, maak je dan geen zorgen, je hoeft niet alles te beklimmen! Je kunt een kabelbaan nemen naar het bergstation. Vanaf daar moet je nog 600 meter wandelen voordat je de top bereikt.

Tussen haakjes: De tocht met de Oberperfuss bergtrein is inbegrepen in de gratis Welcome Card voor de regio Innsbruck bij een verblijf van drie nachten of meer.

Philipps gelukkige jachtgebied

Jager Philipp Stern heeft altijd een oogje op de lokale dieren in de omgeving van Lüsens. Het hele jaar door is er van alles te doen. Philipps gevarieerde taken variëren van het voeren in de winter tot het bouwen van stands voor de jacht. "Ik reis hier eigenlijk bijna elke dag naartoe. Ik kan de dieren niet te lang alleen laten," zegt hij. Het trefpunt voor de ongeveer twee uur durende, gemakkelijk te volgen wandeling is bij Gasthof Lüsens, ongeveer 30 kilometer van Innsbruck. Tijdens deze wandeling hoor je veel over Philipps passie voor de jacht en leer je tegelijkertijd over de verzorging en het onderhoud van de majestueuze wilde dieren in het gebied. "En wie weet, misschien zie je zelf wel een of twee dieren," zegt hij.

E-biken met Robert op het zonnige Mieming-plateau

Deze e-biketocht met Robert Marthe voert je over overwegend vlakke paden door weiden en velden en langs prachtige bossen, van Obsteig via Mieming naar Wildermieming en terug. Je hebt altijd uitzicht op de omringende bergen op het plateau van Mieming, een gebied dat bekend staat om zijn lange zonne-uren. Het is ongeveer 35 kilometer van Innsbruck.

Robert speelt individueel in op de wensen van de groep, geeft achtergrondinformatie over zijn thuisland en laat de gasten zien waar ze een snack of, als ze dat liever hebben, schnaps kunnen halen. Maar zijn focus ligt altijd op zijn enthousiasme voor fietsen: "De meest belonende manier om een landschap te 'beleven' is waarschijnlijk door je voort te bewegen met een snelheid die je ogen en geest met je mee laat reizen!" staat er op de website van zijn charmante pension in Obsteig. Je kunt er ook e-bikes huren.

GOED OM TE WETEN

De gratis Welcome Card gastenkaart is nodig om deel te nemen aan het zomeractiviteitenprogramma, dat alle hier genoemde en nog vele andere tours omvat. Gasten in de regio Innsbruck ontvangen deze bij een verblijf van twee nachten of meer in geselecteerde partnerhotels en accommodatieaanbieders.

Ga voor meer informatie naar het zomeractiviteitenprogramma van Innsbruck.

Foto's: © Innsbruck Tourismus / Kathrin Baumann, Innsbruck Tourismus / Daniel Zangerl, EARLA OG (2), Robert Marthe

Soortgelijke artikelen