soulkitchen_1
04 mei 2019
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Voor ontbijtliefhebbers zijn er in Innsbruck veel verschillende manieren om in een aangename sfeer van een weekendbrunch te genieten. Zoals gewoonlijk, in het comfort van uw favoriete café om de hoek, of na een feest, maaltijd of concert, op dezelfde locatie als ’s nachts? Innsbruck heeft voor elke smaak de juiste brunch.

Als u in Innsbruck op stap gaat en van ontbijt houdt, zult u snel merken dat naast de traditionele koffiehuizen en kleine cafés nu ook veel andere etablissementen een brunch aanbieden. Steeds meer restaurants, bars en evenementenlocaties doen mee en ronden het weekend af met originele ideeën. Zo wordt elke brunch een compleet nieuwe ervaring.

CULTUUR & BRUNCH

DE REGIONALE – alles biologisch

De Kulturbackstube in de Dreiheiligenstraße staat bekend om zijn gevarieerde en originele programma: van concerten tot workshops en poetry slams, iedereen vindt hier wel iets van zijn gading. Ook ontbijtliefhebbers vinden hier een heel bijzonder brunch-idee. Het motto van de Bäckerei Bio Brunch is “Alles biologisch”. Het nodigt u uit om in een aangename sfeer te genieten van Tiroolse producten die rechtstreeks van biologische boerderijen afkomstig zijn, en om tegelijkertijd meer te weten te komen over biologische landbouw.

De volgende Bakkerij Biologische Brunch zal plaatsvinden op zaterdag 11.05.2019 (9:30 – 12:30) over het thema “Biologische kruiden”. De brunch kost 16 euro inclusief warme drank, kinderen tot 7 jaar eten gratis. Voorinschrijving per e-mail op wirfuerbio@gmx.at vóór 07.05.2019. Meer informatie over de We for Organic Bakery Brunch vindt u hier.

Bäckerei Bio Brunch

Biologische Bakkerij Brunch © wirfuerbio

DE BORDERLESS – geniet van multicultureel

Café Namsa in de Amberggasse biedt erkende vluchtelingen en personen die subsidiaire bescherming genieten, de mogelijkheid hun sterke punten te benutten in een eerste baan in Oostenrijk. Zo ontstaat een heel bijzondere culturele uitwisseling waarbij grenzen worden opgeheven in diverse evenementen, concerten en vooral door de Iraans-Bulgaars-Oostenrijkse keuken. Bij de Grenzeloze Brunch van Café Namsa verwennen internationale lekkernijen het gehemelte: van hummus, pompoenpittenpasta tot dadelpuree, wafels, zalm en vers brood, fruit en groenten.

De Café Namsa Grenzeloze Brunch vindt elke zaterdag en zondag plaats van 9.00 tot 13.00 uur en kost 18 euro inclusief een warme drank. Voor meer informatie en om te reserveren, klik hier.

Café Namsa Grenzenlos Brunch

Café Namsa Grenzeloze Brunch © Café Namsa

Café Namsa Grenzenlos Brunch

Café Namsa Grenzeloze Brunch © Café Namsa

VOEDSEL & BRUNCH

THE EXCLUSIVE – fijne culinaire hoogstandjes:

Nieuw onder de brunch-locaties in Innsbruck is de Paninothek op Boznerplatz. De wijnbar van de pizzeria Innsbruck biedt 500 Italiaanse wijnen en specialiteiten zoals panini en focaccia. Elke laatste zaterdag van de maand is er een exclusieve brunch – Italiaanse flair inbegrepen. Na een gezellige after-work drink aan de bar op vrijdag, nodigt The Brunch by Paninothek u uit om te blijven hangen en te genieten van prosecco, espresso en Italiaanse delicatessen op zaterdag.

De volgende De Brunch van Paninothek vindt plaats op 25 mei 2019 van 10:00 tot 14:00 uur en kost 25 euro inclusief een glas prosecco, koffie, sapjes en huisgemaakte limonades. Kinderen onder de 12 jaar betalen tien euro. Meer informatie en reserveringsmogelijkheden zijn hier beschikbaar.

The Brunch by Paninothek

De Brunch door Paninothek © stokesixagency

The Brunch by Paninothek

De Brunch door Paninothek © stokesixagency

DER NEULING – creatieve creaties

Sinds januari 2019 kun je brunchen bij burgerrestaurant LUDWIG in de Museumstraße. Wie van de originele hamburgercreaties houdt, zal ook van de ontbijtideeën houden. Van creatieve confituursamenstellingen zoals abrikoos-lavendel, aardbei-basilicum of zure kersen-espresso tot klassieke benedict-eieren en pap, er is voor iedereen een ruime keuze om van te smullen en te genieten.

Als u het menu wilt proeven, kunt u nu elke vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur kennismaken met Louise, Susi of Fritz LUDWIG met Louise, Susi of Fritz. Afhankelijk van de honger, variëren de prijzen tussen vier en 14 euro. Meer informatie en reserveringen zijn hier beschikbaar.

Ludwig Brunch

Ludwig Brunch © Ludwig – Das Burger Restaurant

Ludwig Brunch

Ludwig Brunch © Ludwig – The Burger Restaurant

DE CONSTANT – alles wat je hartje begeert:

De Soulkitchen wordt nog steeds beschouwd als het all-round talent in Innsbruck. Hier kunt u ’s middags gezellig samen zitten in het gezellige Café Barefoot. S Avonds kunt u proeven van de verschillende soorten ambachtelijk bier en genieten van een hamburger of een pannetje uit de eigen houtoven. Vooral op zondag is er een vol programma bij Soulkitchen, want Brunch Boulevard laat absoluut niets te wensen over. Met 18 verschillende stations is er voor elk wat wils: Van de mueslireep en wafels tot goulashsoep en witte worst.

De brunchscene van Innsbruck is niet meer weg te denken van de Soulkitchen Brunch Boulevard. En daarom zeer goed bezocht elke zondag van 9:00 tot 13:00. Reserveren wordt ten zeerste aanbevolen! Voor nog geen 28 euro kun je smullen tot je erbij neervalt. Elke maaltijd, evenals thee, koffie en vruchtensappen zijn inbegrepen. Plus een glas prosecco of bier om u in de stemming te brengen voor het zondagse feest. Meer informatie en reserveringen kunt u hier vinden.

Soulkitchen Brunch Boulevard

Soulkitchen Brunch Boulevard © Soulkitchen

Soulkitchen Brunch Boulevard

Soulkitchen Brunch Boulevard © Soulkitchen

VIEREN & BRUNCHEN

DE “CAT” – energie booster na lange nachten

De Kater Noster in de Leopoldstraße is de plek bij uitstek voor de beroemde “Kater Brunch” op zondag, en niet alleen vanwege de naam. Je kunt hier op zaterdagavond letterlijk feesten met heerlijke cocktails. En op zondagochtend, na een uitgebreide yogasessie om uw “kater” te revitaliseren, temt u hem met een rijk ontbijt. Naast zelfgemaakte granola en eiergerechten zijn er ook heerlijke smeersels zoals honingmosterd of walnootbasilicum en karnemelkpannenkoeken voor zoete lekkernijen.

Als u uw kater grondig wilt genezen, kunt u het beste vanaf 9.45 uur bij yoga zijn en dan genieten van de Hangover Brunch geniet met volle teugen. De Hangover Brunch vindt elke tweede zondag van de maand plaats van 10.00 tot 15.00 uur. Het kost 18 euro zonder een yogasessie en 23 euro met een yogasessie, inclusief een warme drank. Voor meer informatie en om te reserveren, klik hier.

Yoga Kater Brunch

Yoga Kater Brunch © Charly Schwarz

Yoga Kater Brunch

Yoga Hangover Brunch © Charly Schwarz

DE VOLGENDE OCHTEND – in het midden van de oude stad

Voor alle nachtbrakers van Innsbruck is een stop bij Moustache op zaterdagavond een must. Maar als je een of twee glazen te veel op hebt, is dit ook de place to be de ochtend erna. Het Moustache brunchbuffet biedt de perfecte remedie voor hongerige laatkomers met een kleine maar fijne selectie wafels, vers gebak, muesli en hartige hapjes later op de ochtend.

De Moustache Brunch begint elke zondag in verband met de hele nacht alleen op zaterdag vanaf 11:00 uur en kost 12 euro.

Moustache Brunch Buffet

Moustache Brunch Buffet © Moustache

Soortgelijke artikelen