greenvieh-essen
27 september 2021
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Ben je weer in de stemming voor een echt goede maaltijd? Lees dan verder, want ik stel je drie restaurants voor die je smaakpapillen zullen doen dansen!

Wat is luxe? Er zijn zeer verschillende antwoorden op deze vraag. Voor mij is dat tijd, rust en lekker eten. Als mama van twee zeer levendige jongens heb ik zelden de tijd om in alle rust echt goed te eten, maar als ik dat doe, geniet ik er ten zeerste van. Vandaag laat ik u kennismaken met drie restaurants waar de term luxe naar mijn mening echt op van toepassing is.

HET "GROENE DIER" OP HET MIEMINGER PLATEAU: GREENVIEH

Greenvieh - als je de naam leest, kun je je al ongeveer voorstellen waar het restaurant zich bevindt. Wel, ik moest het googelen, maar het was me duidelijk dat het iets met golf te maken heeft. Het restaurant is genoemd naar de green fee, de vergoeding die golfers moeten betalen om op de golfbaan te mogen spelen. Hopelijk weten we allemaal wat een rund is, zo niet - google het dan.

Het Greenvieh restaurant ligt direct naast de golfbaan op het prachtige Mieminger Plateau. Perfect om na een rondje golf met vrienden op het zonneterras te ontspannen, iets te drinken en te genieten van echt lekker eten. Natuurlijk zijn alle "niet-golfers" ook van harte welkom. Ik was daar met mijn moeder. We hadden een heerlijke avond bij de Greenvieh en dat terwijl geen van ons beiden ooit een golfclub had vastgehouden.

De service is echt uitstekend, de obers zijn erg vriendelijk en hoffelijk. Het is een chique restaurant, maar helemaal niet pretentieus. Het eten is uitstekend. Ik kan je beloven dat iedereen hier iets zal vinden. Zin in een hamburger? Check! Sushi? Check! Noodles, gröstl, Schlutzkrapfen... Check! Een absoluut hoogtepunt is de houtskoolgrill. Ik heb besloten om snel terug te komen met mijn man. Delicatessen als biefstuk of spareribs van het kruidvarken gemarineerd met BBQ-saus doen hem watertanden als hij er alleen al aan denkt. "Onze focus ligt op regionale producten zoals Ötztaler Seesailbing, Haller Alpengarnele en wild van onze eigen jacht," legt marketing manager Tina Oberwasserlechner uit. Lokale kwaliteit die je kunt proeven.

ZUM WILDEN MANN: DE TIROOLSE KEUKEN OP ÉÉN LIJN MET DE BESTE

Een mooi contrast met de zojuist gepresenteerde moderne "Greenvieh" is het"Landgasthof zum Wilden Mann". Deze traditionele herberg ligt in Lans, op slechts een tiental minuten met de auto van Innsbruck en gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De eerste keer dat ik in de Wilden Mann was, was met mijn familie. Zelfs van buitenaf vermoedden we al dat het om een traditioneel Tiroler restaurant ging. Zodra we binnen waren, beantwoordde de vriendelijke serveerster onze vraag naar de gereserveerde zitplaats met de woorden: "Daar achter, direct onder de Here God" en wees naar een gezellig tafeltje met een hoekbank, onder een kruis, in een mooie salon. Er is geen twijfel dat traditie hier erg belangrijk is.

Reeds in de Middeleeuwen was de plaats van de Wilden Mann een belangrijke rustplaats op de Romeinse weg naar het zuiden. Tegenwoordig kunt u hier zeven dagen per week genieten van de bekroonde gastronomische keuken en de Tiroolse herbergcultuur. Sinds 1985 wordt de Wilde Mann als familiebedrijf gerund door Sieglinde Schatz, haar dochter en kleindochter. Zij hechten bijzonder veel belang aan regionaliteit en geven er de voorkeur aan plaatselijke voedselleveranciers te steunen. De aardappelen bijvoorbeeld komen rechtstreeks van de naburige boerderij op het bord, en een deel van het wild is afkomstig van de plaatselijke jacht. Kwaliteit die u proeft en die bovendien het AMA Gastro-zegel heeft gekregen.

Ik zou hier ook, naast de uitstekende en bekroonde keuken, de vriendelijkheid van het bedienend personeel willen benadrukken. Mijn zoon, een heel kieskeurige jongen, wilde heel graag een Kaiserschmarrn. Helaas stond het niet op het menu, wat hij absoluut weigerde te accepteren. Geen probleem voor de kok en ober in de Wilden Mann. Mijn kleine (ook zeer wilde) man kreeg zijn Schmarrn, en wat kan ik zeggen, het was een van de beste die we ooit hebben gegeten.

Wie wil genieten van een echt goede lokale keuken in een authentieke, typisch Tiroolse, traditionele ambiance is bij de Wilden Mann precies op de juiste plaats.

"ALS HET PAD ZO STEIL IS ALS HET IS, IS HET ALTIJD DE MOEITE WAARD OM NAAR HÖLL TE GAAN"

Het eten in de Bistro Höll is absoluut hemels, dus laat de naam je niet misleiden. Het heeft niets te maken met de kwaliteit van het eten, maar met de locatie. De bistro ligt op 1.000 meter boven de zeespiegel, hoog boven de daken van Pfaffenhofen in het gehucht Höll. Een plek waar je zeker niet per toeval verdwaalt. Degenen die hier komen weten waarom. "We zijn waarschijnlijk wat je zou noemen een insider tip. Onze afgelegen locatie is waarschijnlijk ook de reden voor ons businessmodel: vaste klanten in plaats van walk-ins."

Een geheime tip voor iedereen voor wie lekker eten belangrijk is, maar die geen zin heeft om uit eten te gaan: Bij Bistro Höll krijg je behoorlijke porties voor een redelijke prijs. Er worden mediterrane specialiteiten geserveerd, met een moderne interpretatie: Van verse vis in een zoutkorst tot Spaanse klassiekers zoals Gambas al Ajillo of Paella Marisco tot de beruchte Dry Aged Steak van US Beef - stuk voor stuk delicatessen die zelden te vinden zijn. Iedereen die denkt dat ze zich moeten verkleden, vergist zich. Er is geen dresscode, alles is ontspannen, ongedwongen en toch dineert u als in een internationaal gastronomisch restaurant. Een mengsel dat niet alleen mij, maar ook de talrijke vaste klanten pleziert. Aangezien de bistro vrij klein is met slechts tien tafels binnen, wordt een reservering aanbevolen. Bij mooi weer is ook het panoramaterras met uitzicht op de Hohe Munde een goede plek om tijd door te brengen.

Er is altijd wel een reden om jezelf en anderen te verwennen. De gemakkelijkste manier om dit te doen is met een goede maaltijd. Dus vooruit, pak je telefoon, reserveer een tafel en geniet van een heerlijke avond met je geliefden. Je verdient deze kleine time-out.

Nog niet de juiste? Mijn collega Lea was onlangs ook in Lans en stelt u hier een uitstekend restaurant voor.

INFORMATIE

Greenvieh:
Adres: Obermieming 141, A-6414 Mieming
Telefoon +43 5264 5212 561
Reservering via Whatsapp: +43 660 37 22 622
Website
Openingstijden: Maandag tot zondag van 9.00 tot 23.00 uur, warm eten van 12.00 tot 21.00 uur
Aankomst met het openbaar vervoer: neem vanaf het centraal station van Innsbruck bus 4176 richting Nassereith, stap uit bij Mieming Gh Post, ongeveer zeven minuten lopen.

Zum Wilden Mann:
Adres: Römer Straße 12, A-6072 Lans
Telefoon: +43 512 379696
Fax: +43 512 379139
E-mail: info@wildermann-lans.at
Homepage
Openingstijden: Maandag tot zondag van 11.30 tot 21.30 uur, met 's middags een kleinere kaart.
Aankomst met het openbaar vervoer: Vanaf Innsbruck kunt u het beste buslijn J of 4134 nemen, uitgang Sennerei.

Bistro Höll:
Adres: Höll 65, A-6405 Pfaffenhofen
Telefoon: +43 676 40 98 461
E-mail: valentin@bistrohoell.at
Homepage
Openingstijden: Donderdag tot zondag van 11:30 - 14:00 en 18:00 - 23:00
Aankomst met het openbaar vervoer: De beste manier om Pfaffenhofen te bereiken is met het openbaar vervoer Trein. Er zijn echter geen openbare verbindingen naar het gehucht Höl. Als u met de trein komt, kunt u het beste een taxi nemen vanaf het station Pfaffenhofen. De wandeling van daar naar het restaurant duurt 45 minuten.

Foto omslag: © Alpenresort Schwarz / Greenvieh
alle andere beelden: Elisabeth de Koekkoek

Soortgelijke artikelen