DSC03481
31 augustus 2022
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Uitdaging aanvaard!

Red Bull kwam onlangs naar Innsbruck voor een nieuwe extreme uitdaging! Op 27 augustus werd voor de 11e keer in Oostenrijk en de allereerste keer in Innsbruck een skischans omgetoverd tot een sprintparcours bergop voor de Red Bull 400 - dit keer onze eigen Bergisel skischans. Ongeveer 1500 deelnemers uit meer dan 25 verschillende landen legden zo snel als ze konden de klim af naar de 400 meter hoge springschans.

Innsbruck verwelkomt de Red Bull 400

De Red Bull 400 is al berucht in Oostenrijk, maar dit was de eerste keer dat hij in Innsbruck werd gehouden. De eerste editie vond plaats in Stiermarken in 2011, toen de lopers het opnamen tegen de Kulm. Dit jaar stond de machtige Bergisel op hen te wachten!

De lopers konden ofwel individueel deelnemen aan een van de vele mannen- en vrouwenheats, ofwel konden 4 lopers de krachten bundelen voor een estafette. Bij de estafette moet elke loper 100 meter afleggen voordat hij het stokje doorgeeft aan de volgende loper in zijn team. Maar zelfs 100 meter is al een hele opgave! Er was ook een brandweer estafette, om uit te vinden welke ploeg het snelst was.

Blij om te kijken!

Eerst werd voorgesteld dat ik ook zou meedoen, maar toen ik zag hoe iedereen zaterdag meedeed, was ik blij dat ik zelf niet had meegedaan. Het was echt intens! Ik was buiten adem toen ik de trap op liep om de perfecte plek te vinden om te kijken... Er is heel wat voor nodig om deze loop te volbrengen; het is echt een full body workout! Benen pompen, longen branden, en absoluut geweldig om naar te kijken! Mij werd verteld dat het gemiddeld 6 minuten duurt om te voltooien, "slechts" 600-800 stappen, "slechts" 400 meter, wat alles bij elkaar niet veel lijkt. Het klinkt niet klinkt maar laat me je vertellen, van dichtbij gezien, is het een hele prestatie!

Actie van dichtbij!

Hoewel ik er alleen als supporter was, kon ik de actie toch van dichtbij meemaken. Toeschouwers konden de trappen naast de schans oplopen en naar de toren gaan om mensen aan te moedigen. Veel beter dan kijken van veraf!

De twee moderators hielden het ook gezellig, samen met een DJ die de muziek draaide en de sfeer verhoogde. Tussen de eerste voorrondes en de finales ging het Red Bull Skydive Team ook het luchtruim in voor wat extra entertainment

Zie ik je volgend jaar?

Dit weekend hebben Red Bull en Innsbruck bewezen dat skischansen niet alleen nuttig zijn in de winter! Ik kan niet wachten op volgend jaar! Kom maar op!

Alle foto's : © Laura Wunsch

Video door Red Bull

Soortgelijke artikelen