SRII6025_web_FreeskiFriday_SnowFestIBK_crowd_simonrainer_com
06 december 2022
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

DE WINTER IS AANGEKOMEN IN INNSBRUCK!

EINDELIJK! De winter is hier! In Innsbruck is de eerste sneeuw gevallen, de temperaturen dalen ook en de eerste skigebieden (Axamer Lizum en Kühtai) zijn geopend voor het seizoen. Het is eindelijk tijd om de ski's en snowboards uit te trekken en de piste op te gaan!

Voor de eerste - maar hopelijk niet de laatste - keer komt SnowFest naar Innsbruck. SnowFest is een viering van alles wat met wintersport te maken heeft, midden in de stad, met alles van professionele freestyle ski- en snowboardwedstrijden tot een expositiedorp en faciliteiten om verschillende wintersporten voor het eerst uit te proberen

Snowboarden, skiën, bobsleeën, schansspringen, curling - en nog veel meer - allemaal ter plekke voor bezoekers en inwoners om het te proberen zonder verder te reizen.

HELLING, SPOOR EN LOKALE SNEEUW

Direct voor het Tiroler Landestheater bouwde SnowFest een schans en rails voor de professionele wedstrijd. In Innsbruck is deze winter al wat sneeuw gevallen, maar die is nog niet lang blijven liggen. Daarom brachten de organisatoren de sneeuw die tijdens de reguliere sneeuwruimwerkzaamheden werd verzameld van de straten en parkeerplaatsen in het Sellraintal en rond Axamer Lizum, op ongeveer 20 minuten rijden van de stad. Er gaat niets boven lokale sneeuw - en echte sneeuw is zeker beter dan kunstsneeuw, zowel voor de atleten als voor het milieu. Door de sneeuw naar de stad te halen in plaats van het evenement naar de bergen te brengen, werd ook heel wat reisemissie bespaard, want geen enkel materiaal, geen enkele tentoonstellingsstand en geen enkel publiek hoefde de reis vanuit de stad te maken.

SnowFest begon met de Freeski Friday-wedstrijd op vrijdag, en ging verder met Rock a Rail voor de snowboarders op zaterdag, met de schans open voor publiek op zondag! Wat een weekend!

GRATIS SKI VRIJDAG

Skiërs stonden vrijdag centraal tijdens de Freeski Friday comp, met grote namen in het freeskiën als Max Moffat en Matej Svancer die hun kunsten vertoonden naast lokale rijders als Bernd Hager, Lukas Schlickenrieder en Luca Pichler.

ROCK A RAIL ZATERDAG

Het hoogtepunt van het weekend was de Rock a Rail wedstrijd op zaterdag, met waanzinnige actie en indrukwekkende tricks! Het eerste SnowFest in Innsbruck was bezaaid met sterren! Grote namen uit de street snowboard scene waren absoluut van de partij, waaronder legendes Clemens Millauer, Anna Gasser en nog veel meer!

PROBEER ALLES!

Het Wintersportdorp toonde een breed scala aan wintersporten om uit te proberen, met echt materiaal of met simulators. Ooit afgevraagd hoe het is om op een skeletslee met het hoofd eerst over een baan te scheuren? Ga op de slee liggen, zet de VR-bril op en probeer het eens! Ooit afgevraagd hoe het is om een professionele skiër te zijn? Spring op de simulator en ontdek of je benen de hobbels en bochten aankunnen ... spoiler, het is echt inspannend! Het dorp was vooral leuk voor de kinderen die ik zag rondrennen! Er was een kleine schans om een skischans te simuleren. Kinderen kozen laarzen en ski's uit en mochten dan een kleine sprong maken. Kinderen konden ook op een snowboard springen en rond obstakels worden getrokken, waardoor ze een inleiding kregen tot snowboardparken. Je kon curling uitproberen, je slag slaan met een hockeystick en nog veel meer!

Innsbruck vierde zijn eerste SnowFest, hopelijk niet het laatste!

Soortgelijke artikelen