Cover_Johann Trojer 1 2019
20 januari 2023
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Snow Rugby Innsbruck is terug!

Snow Rugby is terug in Innsbruck! Na een pauze van twee jaar vanwege COVID-19 is het eindelijk weer zover: Op 28 januari 2023 vindt Snow Rugby Innsbruck 2023 plaats op het bergstation Patscherkofel. In tegenstelling tot sommige andere sneeuwrugby-evenementen is dit evenement OP de berg, op de top, in plaats van aan de voet van de lift! Dat is 1.965 meter hoog om precies te zijn!

Een internationale aangelegenheid

Rugby Club Innsbruck organiseert sinds 2015 het rugbytoernooi op de hoogste hoogte in Europa. Wat begon als een klein toernooi is inmiddels uitgegroeid tot het grootste rugby evenement van Oostenrijk. Bij de editie van dit jaar strijden tien vrouwen- en tien mannenteams om de felbegeerde trofee. Naast Oostenrijk komen de teams dit jaar uit Duitsland, Zwitserland en Groot-Brittannië, en bij de vrouwen is voor het eerst een Noors team ingeschreven! Naast de sport staat plezier voorop! Er zal niet alleen een afterparty zijn, maar ook een openingsfeest, als afsluiting van de tijd op de berg. De Plateau in de Bögen van Innsbruck dient als feestcentrum, vrijdag en zaterdag vanaf 20.00 uur!

Adembenemend berglandschap

Jakob Schöttl, Rugby Club Innsbruck speler, vertelde: "Het adembenemende landschap zorgt voor een unieke sfeer waarin je als speler kunt genieten van de frisse berglucht en het prachtige uitzicht om vervolgens met volle inzet te strijden voor elk punt. Daarnaast biedt sneeuwrugby de mogelijkheid om unieke ervaringen op te doen en onder het genot van een biertje ideeën uit te wisselen met andere spelers."

Snel, vol actie

Sneeuwrugby is de laatste jaren erg populair geworden. Een winterse variant van het rugbyspel, perfect voor plaatsen die vanwege het weer een winterstop moeten nemen. Het is snel, intens en zo leuk! Het speelveld is iets kleiner dan een klassiek veld, afgebakend met banden, om zichtbaar te zijn in de sneeuw. Het wordt gespeeld over tien minuten (vijf per helft), met vijf spelers per team op het veld op elk moment, het is 'vereenvoudigd'. Geen trappen, geen scrums, geen line-outs, gewoon snel spel met de meeste scheidsrechterlijke beslissingen die resulteren in een vrije trap om het spel te hervatten.

Houd het eenvoudig

Het doel is om de bal neer te leggen in de eindzone van de tegenstander. Het verdedigende team probeert met tackles te voorkomen dat de baldrager oprukt en brengt de baldrager naar de grond, waar hij de bal moet loslaten. Met minder pauzes en een kleiner speelveld is sneeuwrugby een snellere versie van de oorspronkelijke contactsport. Ook door de bijzondere situatie van het spelen op sneeuw moeten de sporters hun strategie en spelleiding aanpassen. Rugby op sneeuw is daarom zelfs voor ervaren rugbyspelers een bijzondere uitdaging.

Weer terug in Innsbruck

Jérémie Dejean de la Bâtie, voorzitter van Rugby Club Innsbruck, vertelde me: "Het idee van het Snow Rugby toernooi in Innsbruck is ouder dan we dachten. Begin jaren 2000 werd in Seefeld al een toernooi georganiseerd en gehouden. Na een korte hiaat beleefde het in 2015 een renaissance. Ondanks de wereldwijde pandemie groeit ons toernooi elk jaar. Het internationale toernooi met tien dames- en tien herenteams is een uitstekende reclame voor onze sport, onze club, de Patscherkofel en de stad Innsbruck."

Niet vergeten! Op 28 januari 2023 ga je de berg op en zie je de teams strijden in snelle, actievolle wedstrijden sneeuwrugby. De wedstrijden gaan van 9.00 tot 15.30 uur op Patscherkofel Bergstation, Römerstrasse 81, 6080 Igls.

Foto omslag: Johann Trojer

Soortgelijke artikelen