© Kokseder Photography | https://www.koksederphotography.com
25 augustus 2023
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Skaten

Op 1 en 2 september komen internationale skateboarders van over de hele wereld samen voor de VVT Landhausplatz Open in Innsbruck. 16 mannelijke en 16 vrouwelijke atletenompete gaan voor een prijzenpot van 7.500 euro. Bereid je voor om onder de indruk te zijn, want twee rijders strijden tegelijkertijd en proberen de technische trucs van de ander zo goed mogelijk na te doen. Alleen de besten gaan door!

Betonnen bochten

De wereld is niet altijd skater-vriendelijk. Veel plaatsen zijn zelfs ontworpen om te voorkomen dat skaters het gebied gebruiken. De Landhausplatz in Innsbruck is anders! Dit plein, direct in het hart van Innsbruck, omarmt lokale skaters en geeft ze de ruimte om te rijden. Het heeft betonnen bochten, rails en eindeloze mogelijkheden voor de Tiroolse skateboardgemeenschap.

Plezier voor iedereen

De VVT Landhausplatz Open is echter niet alleen leuk voor de skaters, maar voor het hele gezin! Rondom het evenement zijn er kraampjes met eten en drinken, en nevenactiviteiten! En natuurlijk de mogelijkheid om de epische skaters te zien skaten! Er zijn workshops voor kinderen en tieners, live muziekoptredens, veel informatie over het openbaar vervoer en zelfs een steen-papier-schaar wedstrijd, om het afwisselend en levendig te houden!

Ontmoet Simone Kirchebner

Simone Kirchebner, een inwoner van Tirol, staat te popelen om dit jaar deel te nemen aan de Landhausplatz Open, en ik kreeg de kans om met haar te praten! Op 17-jarige leeftijd begon haar liefde voor skaten met het zien van de wedstrijd Game of Skate in een skateshop in Innsbruck. Op haar 18e kocht ze een skateboard en begon ze veel te leren door YouTube-video's te bekijken. Het was een langzame weg, maar een passie die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Geen regels!

Simone heeft het ver geschopt. Ze stond zelfs op de cover van “Shaped by the Board” magazine en verscheen in “INNS’TANT”, een lange skateboardfilm die werd vertoond in het Leokino! "Het was zo'n geweldig gevoel om jezelf op het grote scherm te zien en te zien waar je zo hard voor hebt gewerkt!" Vertelde Simone. "Skating heeft mijn leven compleet veranderd, op een positieve manier. Ik ben meer extrovert, het heeft mijn zelfvertrouwen opgebouwd en me de drive gegeven om vol te houden en niet zo snel op te geven. Met skating zijn er niet echt regels!" zei ze. "Een truc onder de knie krijgen is het beste gevoel ter wereld en stimuleert je om de volgende te leren."

Kan bijna niet wachten

"Ik ben superblij. Voor zo'n groot evenement, zoveel skateboarders van over de hele wereld. Vooral om alle vrouwen op zo'n hoog niveau te zien meedoen, dat is geweldig om te zien", zei Simone. Ze vertelde me dat het in het begin niet zo makkelijk was om een vrouw te zijn in de skateboardgemeenschap, maar tijden veranderen en er zijn steeds meer vrouwen vertegenwoordigd in de lokale en internationale gemeenschap van skateboarders. "Het is normaal, vooral in Innsbruck, om vrouwen te zien skateboarden. Afgelopen winter leken er meer vrouwelijke skateboarders in de hal te zijn dan mannen, het is echt gaaf om de ontwikkeling te zien, en de competitie dit jaar op de Landhausplatz Open moet hevig zijn!"

Foto omslag: © Manuel Kokseder

Soortgelijke artikelen