Hofburg_01
23 december 2022
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Kennismaking met Heike Kiesling

Onlangs had ik het genoegen Heike Kiesling, CEO van Innsbruck Marketing, te ontmoeten om te praten over een geweldige functie die deze feestdagen naar Innsbruck komt. Dit jaar, vanaf 29 december tot 6 januari, zullen vier locaties in de stad worden verlicht met 3D facade mapping, waardoor de winternachten worden opgefleurd en iedereen wordt meegenomen op een meeslepende, emotionele en epische abstracte vertoning. Dit maakt deel uit van de Bergsilvester Innsbruckdie verschillende spannende attracties omvat vlak voor en op oudejaarsavond. Dus tneem de tijd en een bocht door Innsbruck. De Hofburg/Hofkirche, de St. Jakobskathedraal, de huizen langs Mariahilf en het stadhuis vormen het decor voor spectaculaire beelden. Zoals Heike het uitdrukte: "Licht is zo belangrijk."

Trots om Innsbruck te zijn

Toen ik met Heike ging zitten, kon je haar passie en opwinding zien als ze over haar plannen voor de stad Innsbruck sprak, haar enthousiasme voor de stad valt niet te ontkennen. Ze vertelde me: "Ik wil dat iedere inwoner hier, van de stad houdt en er net zo trots op is dat hij in Innsbruck woont als ik." Dat klonk me echt in de oren: zorgen voor zowel de lokale bevolking als de toeristen van Innsbruck, zodat iedereen kan genieten van alles wat de stad te bieden heeft! Heike zei: "Mijn doel is om alles te combineren, welke evenementen er ook zijn, ze moeten voor iedereen aantrekkelijk zijn."

Wat is 3D Facade Mapping?

Dus, wat is 3D facade mapping precies, hoe werkt het, wat kunnen de toeschouwers verwachten? Heike legt uit: "3D facade mapping is een soort projectie op bestaande gebouwen. De architectuur van het gebouw wordt gescand met behulp van speciale technologie, en deze frames worden gebruikt als schermen waarmee gespeeld kan worden. Op deze frames worden dus visuele ervaringen in kaart gebracht. Speciale LED-lampen in deze krachtige projectoren zijn verantwoordelijk voor een kleur- en effectintensieve show op de gevels."

Verrijkt & Verheven!

Sommigen van u zullen zeggen dat facade mapping niets nieuws is ... Innsbruck heeft dat eerder gezien, maar laat me u vertellen, niet op deze manier! Ik vroeg hoe de show van dit jaar verschilt van die van vorig jaar? Heike verduidelijkte "We hebben geprobeerd de inhoud van de verschillende shows op de gevels te verrijken. Zo hebben we op elke gevel 30 minuten met een storyboard dat zich dan automatisch herhaalt. Het visuele verhaal - op een abstract niveau - wordt begeleid door muziek die de emotionele ervaring ondersteunt. Een van de grootste uitdagingen was 30 minuten op een abstract niveau de elementen niet te veel te herhalen, vloeiende overgangen te hebben en tegelijkertijd het niveau van dynamiek en opwinding te behouden, het wordt heel spannend." In totaal zijn er dit jaar vier locaties, de Hofburg/Hofkirche, St. Jakobskathedraal, huizen langs Mariahilf en het stadhuis. Oh, en natuurlijk is het 3D in plaats van 2D.

Slimme energie, geen zorgen

Ik wilde natuurlijk weten, met alle publieke bezorgdheid over energieverbruik dit jaar, hoeveel stroom/energie heeft deze kartering nodig? Is dat een zorg? Heike legde uit: "Onze negen dagen kartering gebruiken in totaal 1.728 kilowattuur. Dat is de helft van de energie die een gemiddeld huishouden per jaar nodig heeft jaar. Natuurlijk hebben we hier ook veel over gediscussieerd. Maar we zien het ook als onze verantwoordelijkheid om de Innsbrucker en onze gasten iets terug te geven - we willen bijzondere momenten bieden op onze bijzondere plekken binnen de unieke stad Innsbruck, en ons doel is om dit subtiel, rustig en in samenwerking met de stad en haar architectuur en haar lokale en internationale en vooral permanente gasten te doen!"

Verlicht de nacht!

Vanaf 29 december tot en met 6 januari kan iedereen dagelijks van 17.00 tot 22.00 uur genieten van de show. Het is natuurlijk gratis voor iedereen! Ik persoonlijk kan niet wachten op de openingsdag, als ik met Heike praat, ben ik zeker gepompt om de show te zien

Bergsilvester Innsbruck

Naast de 3D-gevelkartering omvat de Bergsilvester Innsbruck verschillende evenementen en attracties voor het hele gezin. Op 30 december kunnen kinderen genieten van de aanloop naar oudejaarsavond tijdens het kleurrijke kindernieuwjaarsevenement in de historische oude stad, met leuke spelletjes, knutselkraampjes, een poppenshow en een hands-on circusruimte met echte acrobaten. En op 31 december wordt het einde van het jaar gevierd met een oudejaarsloop door het stadscentrum, live muziek voor de Hofburg, een indrukwekkend vuurwerk op de Seegrube en tot slot oudejaarsavond clubbing op de Dogana.

Meer details vindt u hier.

Soortgelijke artikelen