A4_2018_837_1523878543
14 december 2021
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Vergeet de plastic sleeën in het park: rodelen in Innsbruck is het ultieme gezinsuitje. Je wandelt een uur of twee de berg op, picknickt met het gezin op de top en rijdt dan op je vertrouwde houten slee terug naar beneden. Zelfs kleine kinderen kunnen meedoen: veel rodelbanen zijn bereikbaar met een kabelbaan, en de sleeën zijn groot genoeg voor ouders en kleine kinderen om samen naar beneden te rijden. Voeg onderweg een sneeuwballengevecht toe en je hebt een ervaring die de kinderen niet snel zullen vergeten.

Er zijn veel geweldige gezinsvriendelijke rodelbanen in de regio Innsbruck, hier zijn drie van onze favorieten.

Muttereralm: Best For Tots

Het skigebied Muttereralm staat bekend om het gezinsvriendelijke skiën, maar wist u dat het ook de ideale plek is om gezinsvriendelijk te rodelen? De Familienrodelbahn is een rustige maar leuke afdaling met een prachtig uitzicht over Innsbruck. De baan begint bovenaan de gondel, dus gemakkelijk toegankelijk voor kleine kinderen die misschien niet zo ver kunnen lopen, en eindigt bij het middenstation, waar u de lift terug naar boven kunt nemen en het allemaal nog een keer kunt doen!

Maar let op, op de Muttereralm ligt ook de iets engere "Sportrodelbahn", waar het minder om familieplezier gaat en meer om adrenaline. Zorg ervoor dat u bovenaan de gondel de juiste baan vindt!

Kühtai: Het beste voor kinderen

Als een van de hoogst gelegen skigebieden van Oostenrijk biedt Kühtai een prachtig landschap. Als je van besneeuwde Alpentoppen houdt, zul je hier niet teleurgesteld worden!

De Kühtai-rodelbaan is een geweldige optie voor gezinnen met wat oudere kinderen. De baan wordt niet bediend door een skilift, maar het is slechts 45 minuten lopen naar de top en een goede uitdaging voor sportieve kinderen (of ouders die bereid zijn hen op de slee omhoog te trekken!). De rit naar beneden is vrij rustig en er zijn niet al te veel scherpe bochten, waardoor kinderen gemakkelijk op hun eigen slee kunnen navigeren. De baan is zelfs 's nachts verlicht (kijk op de website voor de openingstijden), zodat u met uw gezin plezier kunt hebben op de berg onder de sterrenhemel.

Oberperfuss: het beste voor de hele familie

In dit charmante kleine skigebied ligt een van de langste rodelbanen van de regio, maar liefst 10 km lang. Maar je hoeft geen 10 km bergopwaarts te lopen. U kunt de tweedelige gondelbaan van Oberperfuss tot aan de top nemen en daar uw afdaling beginnen. U kunt ook de lift halverwege nemen en de rest van de weg met het gezin wandelen (de kinderen zullen het geweldig vinden als u eenmaal begint, echt waar!).

Maar het beste deel van deze 10 km lange rodelbaan is natuurlijk de afdaling. De Oberperfuss-baan heeft een helling die niet te steil en niet te vlak is, en je kunt zeker wat snelheid maken als je je voeten van de vloer haalt! Maar als je niet zo'n behoefte hebt aan snelheid als je kinderen, kun je gewoon naar beneden cruisen, het prachtige landschap in je opnemen en je herinneren hoe heerlijk het is om in de bergen te zijn.

Meer lezen

Rodelen in de regio Innsbruck
Meer over rodelen in Kühtai
Lea's favoriete rodelbanen
Vil over rodelen

Soortgelijke artikelen