DSC_2757-HDR-Pano-Bearbeitet
12 september 2019
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

De vroege vogel vangt de worm

Een zonsopgang in de Tiroolse bergen is een van de indrukwekkendste ervaringen van allemaal. Je moet vroeg opstaan en je zult beloond worden met een onvergetelijke ervaring. Ik raad aan voor zonsopgangtochten een berg te kiezen die goed bewegwijzerd is. Nauwkeurige routeplanning en tijdbeheer zijn absoluut noodzakelijk. Neem iets meer tijd dan oorspronkelijk nodig was. En vergeet niet dat het in de vroege ochtenduren erg koud is op de berg. Warme kleding zoals handschoenen, mutsen en warme drankjes zijn essentieel! En natuurlijk een hoofdlamp, liefst met een reservebatterij. Voor de zekerheid check ik de avond tevoren altijd het weerbericht om onaangename verrassingen te voorkomen.

Hier zijn mijn aanbevelingen voor zonsopgang wandelingen in de omgeving van Innsbruck. Ze beginnen allemaal in de Axamer Lizum, maar zijn ook mogelijk vanaf de Muttereralm.

Zonsopgang op de Pfriemeswand

Een prachtige zonsopgangwandeling met een wandeltijd van ongeveer 1,5 uur. Uw tocht begint bij het dalstation van de Axamer Lixum. Terwijl iedereen nog slaapt, wandelt u over het wandelpad naar het Birgitzköpflhaus. Van daaruit volgt u de borden naar links richting de top. Op de top wordt u beloond met een fabelachtig uitzicht over Innsbruck. Een schitterend natuurspektakel dat een onvergetelijke vakantie-ervaring zal worden.

Een prachtige zonsopgang op de Pfriemeswand.

De Nockspitze, de klassieke

Een iets veeleisender zonsopgangtocht met een wandeltijd van ongeveer twee en een half uur. Vanaf het dalstation van de Axamer Lizum begint u langs de borden in de richting van het Birgitzköpflhaus. Daarna volgt u de afslag richting Nockspitze. Eenmaal de top bereikt, kunt u genieten van een uniek panorama. Het uitzicht op de Alpen tot Innsbruck zal voor altijd in uw geheugen gegrift blijven.

Een unieke zonsopgang op de Nockspitze.

De Spitzmandl

De Spitzmandl ligt ten oosten van de Pfriemeswand en de Nockspitze. Qua conditie is hij ongeveer vergelijkbaar met de Nockspitze. U begint weer bij het dalstation van de Axamer Lixum en volgt het bewegwijzerde pad in de richting van het Birgitzköpflhaus. Van hieruit gaat u verder langs de borden naar de Spitzmandl. Op de top verwelkomt de zonsopgang u als een spectaculair natuurspektakel met uitzicht op Innsbruck. Neem de tijd om ervan te genieten. Na de zonsopgang zou ik de rondwandeling over de Nockspitze naar het Bitgitzköpflhaus aanraden.

Een prachtige zonsopgang op de Spitzmandl.

Ik raad aan de zonsopgangtour af te sluiten met een heerlijk ontbijt in het Birgitzköpflhaus. In dat geval moet u zich de dag voordien inschrijven voor het ontbijt. (Maandag is een rustdag). Als uw maag te vol is om daarna nog te wandelen, kunt u vanaf 9.00 uur met de stoeltjeslift naar beneden naar de vallei en vanuit een ander perspectief van het uitzicht genieten.

Nuttige links:

Innsbruck Card met inbegrepen bergtreinritten

Welkomstkaart met kortingen en inbegrepen diensten

VVT voor regionaal openbaar vervoer

Axamer Lizum

Soortgelijke artikelen