DSC00849-Panotvb
25 januari 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Wie heeft deze heldere, koude winternachten in het hooggebergte wel eens meegemaakt? Misschien zelfs onder een volle maan? Een perfect moment om naar Kühtai te gaan voor nachtskiën. Twee keer per week zijn sommige pistes open na zonsondergang.

Het was zo'n mooie koude winterdag toen ik besloot om 's avonds te gaan skiën in Kühtai. Ik heb al genoten van het winterlandschap tijdens de rit vanuit Innsbruck. De mooie kleine bergdorpjes van het Sellraintal slaan al een goed figuur in deze winteridylle.

In de Kühtai

U kunt Kühtai gemakkelijk bereiken vanuit Innsbruck met de auto in iets meer dan een half uur of met de gratis skibus. Er zijn voldoende parkeerplaatsen, en de skibus stopt direct bij de lift. Omdat ik de stressvrije reis op prijs stel, raad ik aan de skibus te nemen. Dan mag u ook een biertje, "Jagatee" (thee met een borreltje) of glühwein drinken bij de huttenfrisstop.

De bus vertrekt om 18.30 uur vanaf het centraal station van Innsbruck en brengt u om 22.05 uur vanuit Kühtai terug naar Innsbruck. Perfect getimed voor de tijd van het nachtskiën.

Nachtskiën bij maanlicht

Elke woensdag en zaterdag komen skiërs en snowboarders aan hun trekken op de helder verlichte pistes. Van 19. 30 tot 22. 00 uur kunt u telkens genieten van de avondlijke wintersportpret. De Hochalterbahn, een snelle 4-persoons stoeltjeslift met stormkap, en de Startbahn, een korte stoeltjeslift om te oefenen, zijn open. De Hochalterbahn brengt u zelfs tot op een adembenemende 2.520 meter boven de zeespiegel.

De 2,6 kilometer lange afdaling is goed verlicht en ook perfect geprepareerd. Ik hou ervan om naar beneden in de vallei te hakken. Het volle maanlicht maakt het nog specialer. De sneeuw op de omringende bergen weerkaatst het maanlicht en de bergen gloeien in het donker. Een adembenemende ervaring.

Verfrissingen, rodelen & langlaufen

De Kaiser Max hut direct naast de piste is open. Hier kunt u genieten van een fijne huttenstop en uzelf versterken met lekker eten en drinken. Ik kan vooral de Kaspressknödel aanbevelen.

Als skiën niet genoeg voor u is, kunt u ook de verlichte langlaufloipe bij het Längental stuwmeer of de nachtrodelbaan proberen. De verlichte rodelbaan van 2,5 kilometer voert naar beneden in het dal onder de stuwdamwand van het Graf-Ferdinand-Haus.

Prijzen

Tickets voor nachtskiën in Kühtai kosten 18 euro voor volwassenen in januari 2022. Senioren betalen 15 euro, jongeren 13 euro en kinderen gaan 's avonds voor 9 euro skiën. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Hochalterbahn. Op dit moment is 2G bewijs vereist. De Verbundkaarten zoals Freizeitticket zijn geldig, de TirolSnowCard niet.

Mijn conclusie

Optimaal als u overdag al plannen had of aan het sporten bent geweest in de frisse hooggebergte lucht. Het nachtskiën en het diner in de hut hebben een bijzondere charme, vooral op heldere maanverlichte nachten. Met de gratis skibus is het ook gemakkelijk en milieuvriendelijk om er te komen. Altijd een must voor mij elke winter!

Dienstregeling bussen VVT lijn 4166

Alle foto's © Danijel Jovanovic Fotografie - www.djphotography.at
Instagram: @danijeljovanovicphotography
Facebook: Danijel Jovanovic Fotografie

Soortgelijke artikelen