20230810_124433-01
22 augustus 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

De feestdagen zijn ongetwijfeld de mooiste tijd van het jaar. Maar voor hondenbezitters rijst altijd de vraag: Waar neem je je harige familielid mee naartoe? Meenemen of thuislaten? Goed nieuws voor iedereen: viervoeters zijn van harte welkom in Innsbruck. In dit artikel lees je welke spannende activiteiten je met je hond kunt beleven in de Alpenmetropool, waar de beste verblijfplaatsen zijn voor mens en dier en waar je op moet letten tijdens je verblijf. Zo staat niets een ontspannen vakantie met je hond in de weg.

Ik pak mijn koffer ...

Ik sprak met gediplomeerd hondentrainster Caroline Burchell, die al van jongs af aan met honden optrekt en dankzij talloze trainingen een expert op haar gebied is. Ze gaf ons waardevolle tips voor een ontspannen vakantie met je hond in Innsbruck. Voorbereiding is het halve werk. Als je je paklijst zorgvuldig samenstelt, heb je veel minder stress op je vakantiebestemming. Natuurlijk moet een riem bovenaan de lijst staan - bij voorkeur een korte en een lange sleeplijn voor lange wandelingen. Vergeet in geen geval je vaccinatiebewijs; een up-to-date rabiësvaccinatie is verplicht. Omdat muilkorven verplicht zijn op bepaalde kabelbanen en in het openbaar vervoer, moet er ook zo'n muilkorf in je koffer zitten.

Op tijd wennen aan de muilkorf

Het is belangrijk om de hond op tijd aan de muilkorf te laten wennen. "Het beste is om er wat lekkers in te doen en de muilkorf als een bak voor de snuit van de hond te houden, zodat hij er zelf in glijdt. Dit oefen je keer op keer om hem eraan te laten wennen. Het is ook belangrijk dat de muilkorf groot genoeg is, zodat de hond ondanks de muilkorf toch kan eten en drinken," legt Caroline Burchell uit.

Hittebescherming voor harige neuzen: Bergzomer met honden

In de zomer kan het erg warm worden in de bergen. Vergeet dus niet om een draagbare bak mee te nemen die je op elk moment kunt vullen met vers water. Een hond moet niet alleen drinken, maar ook eten. Neem een voerbak en voer mee. Zelfs als je ter plaatse voer kunt kopen, is het nog steeds een goed idee om het gebruikelijke voer van je hond mee te nemen. Een nieuwe omgeving en de vele indrukken kunnen stressvol zijn voor een hond, dus rustpauzes zijn essentieel. Mijn hond gaat in de zomer het liefst op de koele grond liggen. Maar elke hond is anders en Mag. Burchell raadt aan om in elk geval een kleine doos of deken mee te nemen.

Honden aan boord, maar op de juiste manier!

Als je reist met Autois het essentieel dat de hond goed vastgemaakt is. Een onbeveiligde hond kan zelfs in alledaagse rijsituaties een aanzienlijk risico vormen. Testritten met hondendummy's hebben duidelijk gemaakt welke fatale gevolgen een onjuiste of ontbrekende bevestiging kan hebben.
Voor wie besluit om met de trein te reizen, is het belangrijk om zich op de website van de ÖBB te informeren over de geldende voorschriften. Momenteel mogen kleine honden worden vervoerd in een geschikte transportbox. Als de hond is vastgemaakt met een muilkorf en riem, is een transportbox niet nodig en mag hij op de grond zitten. Vliegtuigpassagiers wordt aangeraden informatie over de vervoersrichtlijnen in te winnen bij de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Honden welkom!

De tassen zijn gepakt en de reis is gepland, maar waar verblijf je nu? In en rond Innsbruck zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden waar pups welkom zijn. Hier vind je een overzicht van alle accommodaties, en ik weet zeker dat je de juiste zult vinden.

Kamperen met hond

De Gerhardhof in Wildermieming springt er in het bijzonder uit. Hier, omgeven door lariksbossen en weilanden, met een fantastisch uitzicht op de Hohe Munde, voelen niet alleen honden zich thuis, maar ook hun baasjes. De Gerhardhof biedt verschillende overnachtingsmogelijkheden. Voor hondenliefhebbers die met een camper, caravan of tent reizen, is er de perfecte plek op de 33.000 vierkante meter grote zonnige camping. De omgeving nodigt uit tot lange wandelingen. En maak je geen zorgen als je huisdier vies is na een lange wandeling - het sanitairgebouw heeft zelfs een eigen hondendouche. Ik weet niet of alle honden zo zijn, maar de mijne is gelukkiger naarmate hij viezer is. Geen modderplas of mesthoop is veilig voor hem. We zouden zeker elke dag gebruik moeten maken van de douche.

Vakantie op het zonnige plateau

Voor wie het graag wat luxer heeft, maar toch het kampeergevoel niet wil missen, is het boeken van een glamping tent een optie. Honden zijn in deze optie echter niet toegestaan. Als je nieuwsgierig bent, kun je Lea 's blogpost over dit onderwerp bekijken. Honden zijn echter wel toegestaan in twee van de negen liefdevol gerenoveerde, moderne en stijlvol ingerichte kamers Kamers in de Gerhardhof. Dus als je op zoek bent naar een ontspannen vakantie midden in de Tiroolse bergen en houdt van wandelen en lange wandelingen met je trouwe viervoeter, dan ben je op het zonnige Mieminger Plateau gerhardhof is precies de juiste plek voor jou. Als ik niet om de hoek woonde, zou dit waarschijnlijk mijn favoriete keuze zijn voor een vakantie met hond!

Telfs: startpunt voor avonturen op vier poten

Het marktstadje Telfs ligt op slechts 20 tot 30 minuten rijden van Innsbruck Telfs. Dankzij de idyllische ligging aan de voet van de Hohe Munde en de uitstekende verkeersverbindingen is het een perfect startpunt voor excursies en wandelingen. In de omgeving zijn verschillende mooie wandelroutes, waaronder een hondenvrije zone langs de Inn in het zuidelijke deel van de gemeente.

Een thuis weg van huis

Als Telfs je vakantiebestemming is en je je thuis wilt voelen terwijl je trouwe metgezel aan je zijde staat, raad ik je een verblijf aan in harry’s home. Deze accommodaties zijn vooral geschikt voor een langer verblijf en bieden keuze uit kamers, studio's en appartementen. Sommige kamertypes zijn uitgerust met een kitchenette zodat je zelfvoorzienend kunt zijn. Bovendien kun je hier gemakkelijk je wandelkleding wassen die vies is geworden na een lange wandeling met de hond. De kamers zijn ruim genoeg om zowel jou als je viervoeters comfortabel te huisvesten. En trouwens, je honden krijgen zelfs hun eigen etensbak van harry’s home.

City chic voor pelsneuzen pradl elf

Wie zijn vakantie liever in de stad doorbrengt, kan dat natuurlijk ook met zijn hond in Innsbruck doen - bijvoorbeeld in het pradl elf. Pradl, een historische wijk die ondanks de centrale ligging een charmant dorpskarakter heeft behouden, wordt gekenmerkt door de aloude Brunnenplatzl, die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven en vlakbij het vlakke hotel pradl elf ligt. Dit hotel combineert op vakkundige wijze moderniteit met de tradities van de wijk. Terwijl het aan de buitenkant zijn historische charme behoudt, biedt het aan de binnenkant alle hedendaags comfort. Honden zijn welkom in sommige kamers en krijgen op verzoek zonder extra kosten een klein hondenbed en een hondenbak.

Op reis met je trouwe viervoeter: wandelplezier en avontuur

Nadat je veilig bent aangekomen bij je geboekte accommodatie, is de enige vraag nog wat je met je harige metgezellen gaat doen Uitgebreide wandelingen in de omliggende bergen zijn een goede keuze. De bergspoorwegen zijn een bijzonder snelle manier om je bestemming te bereiken. Op de meeste zijn honden toegestaan. Meer informatie hierover en een "hondenetiquette" gids vind je hier. Een bijzonder leuke manier om tijd door te brengen met je trouwe viervoeter is met de hondentrainster Caroline Burchell. Als je wilt, kun je boeken begeleide wandelingen met haar boeken. Tijdens de gemakkelijke tochten, die tussen de twee en drie uur duren, heb je de kans om nieuwe dingen te leren in het prachtige Tiroolse landschap en om samen met je hond wat oefeningen te doen. De wandelingen vinden een of twee keer per maand plaats. Als je denkt, leuk, maar niet ideaal voor mij als toerist, dan kan ik je geruststellen. Caroline Burchell heeft me verzekerd dat vakantiegangers van harte welkom zijn om contact met haar op te nemen en dan zoeken we samen naar een geschikte datum. De routes worden ook aangepast aan de behoeften van haar klanten.

Op een geslaagde vakantie met hond

Al met al biedt Innsbruck niet alleen adembenemende natuur en fascinerende bezienswaardigheden, maar ook een warm welkom cultuur voor onze viervoetige metgezellen. Van ontspannende wandelingen tot spannende bergavonturen, voor elke hond en hondenbezitter is er een geschikte ervaring. Dankzij de tips van Caroline Burchell en de hondvriendelijke accommodaties wordt uw vakantie met hond in Innsbruck een onvergetelijke tijd vol plezier, ontspanning en gezamenlijke avonturen. Dus, pak je riem, grijp je trouwe viervoeter en vertrek voor een onvergetelijke vakantie op vier poten.

Informatie

Alles wat je moet weten over vakantie met hond in Innsbruck in één oogopslag: hier!

Sonnenplateau Camping Gerhardhof GmbH
Gerhardhof 1
6413 Wildermieming
Homepage
Facebook
Instagram
Prijs voor honden: kamer € 15,-/nacht, camping € 5,-/nacht

harry’s home Telfs
Weißenbachgasse 21
6410 Telfs
Homepage
Facebook
Instagram
Prijs voor honden: € 10,-/nacht

pradl elf my-apartment
Pradler Straße 11
6020 Innsbruck
Homepage
Prijs voor honden: € 20,-/nacht

Joy und Co
Caroline Burchell
Tel: +43 (0)650 258 25 29
E-mail: info@joyundco.at
Homepage
Facebook

Afbeeldingen tenzij anders vermeld: © Elisabeth de Koekkoek

Soortgelijke artikelen