20220212_103537-01
18 februari 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

De beste manier om te ontspannen? Wandelen met alpaca's! We kunnen zeker veel goede ideeën bedenken, die allemaal leuk zijn. Sleutelwoord: wellness, sauna, een ontspannen maaltijd, een glas wijn... Maar deze zeer speciale ervaring is mijn favoriet! Een alpacawandeling helpt u gegarandeerd alle stress van het dagelijks leven los te laten. Ik zal je vertellen waar je het kunt doen - Welkomstkaart Zelfs helemaal gratis!

Kamelen uit de Andes

Ik heb al eens het genoegen gehad een ritje te maken met lama's, dus ik had wel een idee van wat ik kon verwachten. En ja, ik weet dat lama's en alpaca's niet hetzelfde zijn, hoewel ze beide tot de familie der kamelen behoren en ongelooflijk schattig zijn. Maar de alpaca is veel kleiner en zoölogisch zijn er zeker enkele verschillen - maar voor ons niet-biologen is dat bijzaak. Voor ons telt alleen dat het prachtige dieren zijn die een ongelofelijke rust en sereniteit uitstralen, en dat straalt op ons mensen af tijdens een wandeling. Vooral in de winter is het een hoogtepunt om met zo'n dier aan je hand door het winterlandschap te ploeteren. In Oberperfuss heeft u de kans om dit te doen, en ik kan Welcome Card houders alleen maar van harte aanbevelen om er gebruik van te maken.

Alpaca's - de schattigheid in eigen persoon

Iedereen die mijn berichten leest of mij kent, weet dat ik de neiging heb om superlatief te zijn. Elke keer als ik een post schrijf, denk ik bij mezelf dat ik me moet inhouden met woorden als: geweldig, ongelooflijk, onmetelijk of oneindig mooi en niet zo moet overdrijven. En nu zit ik voor de laptop en denk terug aan onze geweldige, ongelooflijke, grenzeloos mooie reis met de alpaca's en ik weet niet hoe ik erover moet schrijven zonder superlatieve woorden te gebruiken. Ik wil iedereen erover vertellen en ze overtuigen om mee te gaan op deze reis. Want onze ervaring met de alpaca's was gewoon ongelooflijk mooi en verrijkend.

Welkom bij Kühtaier Alpakahof

Dat begint al met het feit dat u zich op Kühtaier Alpakahof vanaf de eerste seconde thuis voelt. Mijn zonen en ik werden hartelijk verwelkomd door Nadine en onmiddellijk naar de stal geleid, waar we kennis maakten met de alpaca's. "We hebben de eerste alpaca's een jaar geleden gekregen," vertelt ze. "Eigenlijk kwam het allemaal min of meer voort uit een grap, uit een gewaagd idee van mijn zus. We verveelden ons bij Lockdown en zaten veel op social media, waar we foto's van alpaca's tegenkwamen. Het was ons duidelijk, dat willen wij ook! Vroeger hadden we koeien, varkens en kippen, dus we hadden genoeg ruimte voor een paar dieren. Gelukkig konden we mijn moeder vrij snel overtuigen. Mijn broer, die geweldig is in handwerken, heeft de schuur verbouwd en voilà: nu staan we hier met acht alpaca's!" En oh mijn God, wat zijn deze alpaca's schattig. De ogen, de zachte vacht, de lange nekken, het zijn echt heel bijzondere dieren.

Alpaca's houden niet van kont grijpers!

Mijn jongens - zes en drie jaar oud - waren er meteen weg van. Ook al was het kleintje in het begin een beetje voorzichtig, hij verloor zijn verlegenheid onmiddellijk toen hij besefte wat voor prachtige dieren alpaca's zijn. "Ze kunnen geaaid worden - alleen niet over het hoofd! Maar ook al zien ze er super pluizig en zacht uit, het zijn geen klassieke knuffeldieren," legt Nadine ons uit. We leren ook veel andere interessante dingen over de dieren, die oorspronkelijk uit de Zuid-Amerikaanse Andes komen. Bijvoorbeeld dat ze elf maanden zwanger zijn, of dat hun grootste natuurlijke vijand de poema is, die hen van achteren aanvalt. Daarom mag je nooit de achterkant van de billen van een alpaca aanraken als je ermee loopt!

Ik wist al dat alpacawol erg populair is en zelfs gebruikt kan worden om spreien van te maken. Maar wat nieuw voor me is, is dat zelfs de mest waardevol is. Ja, alpacamest is een van de beste natuurlijke meststoffen. Als u wilt dat uw groen echt goed groeit, kunt u de gedroogde en gemalen mest - die overigens helemaal niet stinkt - kopen bij Küthaier Alpakahof.

Een speciaal soort wandeling

Na een korte inleiding met veel interessante informatie, begint de wandeling. Het duurt ongeveer één tot anderhalf uur. We beginnen bij de Anich boerderij, het pad leidt ons over weiden en velden. We hebben geluk, de zon schijnt, het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen en het prachtige uitzicht op het Inn-dal doen de rest. Zelfs als je de lus alleen zou lopen - zonder alpaca's - zou het helemaal mooi zijn

Maar met hen is de wandeling een absoluut hoogtepunt dat je niet mag missen! Een ervaring voor iedereen, ook voor gezinnen met kleinere kinderen. Mijn jongens zijn niet de beste wandelaars, maar met een alpaca bij de hand is er geen reden om te mopperen. En aangezien de dieren heel langzaam en ontspannen lopen en de route op kleine hellingen na heel vlak is, kan echt iedereen het halen. Theoretisch zou het ook met een kinderwagen begaanbaar zijn (hoewel het gedeeltelijk een onverharde weg is), maar in de praktijk moet je toch een beetje voorzichtig zijn. De alpaca's zijn een beetje schichtig over het lawaai van de wielen. Dus als het mogelijk is, is het beter om baby's in een draagzak mee te nemen of een beetje afstand van de dieren te houden.

De Welcome Card - een garantie voor een geslaagde vakantie

De alpacawandeling is exclusief voor vakantiegangers met Welcome Card en dus zelfs gratis. Klik hier om u online in te schrijven. U kunt de Welcome Card al vanaf 2 nachten van uw verhuurder krijgen. U kunt alle partnerbedrijven hier vinden. Overigens zijn er naast de alpacawandeling nog veel meer leuke excursies en activiteiten die u met de Welcome Card kunt meemaken, u vindt alle informatie hier. Een bijzonder hoogtepunt is bijvoorbeeld de gondelvaart met de Oberperfusser Bergbahnen - een absolute must voor alle rodelliefhebbers. Kijk eens naar mijn blog post erover. Over rodelen gesproken, de beste rodelbanen voor gezinnen vindt u hier, of kijk eens bij Lea , die ook leuke tips voor u heeft. Danijel laat zien waar je kunt nachtskiën en als je nog nooit hebt geskied zoals Osama, wil je misschien deze post bekijken.

Al degenen die geen Welcome Card hebben en nu verdrietig zijn, moeten snel de Instagram-pagina van Küthaier Alpakahof bekijken. Je vindt er ongelooflijk schattige foto's en Nadine vertelde me dat je contact met haar kunt opnemen als je geïnteresseerd bent - neem gewoon een kijkje.

En iedereen die zich nog steeds geen voorstelling kan maken van wat hem of haar te wachten staat tijdens een alpacawandeling, moet deze video van blogger Marlene maar eens bekijken

Informatie:

  • Wanneer: elke vrijdag 14:00 - 15:30, waarschijnlijk laatste datum 11.03.
  • Waar: Huebe 25, Oberperfuss, Oostenrijk, boerderij Anich
  • Duur: ongeveer 1 uur 30 minuten
  • Groepsgrootte: 2 - 8 personen
  • Uiterste datum van inschrijving: 9.00 uur op de dag van de belevenis
  • Inschrijving alleen met de Welcome Card: hier
  • Prijs: gratis met de Welcome Card
  • Welcome Card: Alle informatie over de Welcome Card vindt u hier.

Soortgelijke artikelen