IMG_20210116_152403-011
30 januari 2021
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Soms mopper ik op de winter, het is koud en donker, grijs en saai. Maar dan zijn er dagen dat ik de schoonheid nauwelijks kan geloven. Koud? Ja! Maar grijs en saai? Nooit! Alles lijkt zo vredig en kalm als het bedekt is met sneeuw. En zoals het gezegde luidt: er is geen slecht weer, alleen slechte kleren. De kou kan je niet deren als je je maar dik genoeg inpakt. Ik wil mijn favoriete hobby - wandelen - niet opgeven, zelfs niet in de winter. Ik kwam bij toeval een gezinsvriendelijke - want zeer korte - winterwandeling tegen, die ik jullie natuurlijk niet wil onthouden. Ik hoop dat je het net zo leuk vindt als wij:

VOLG HET MAGENTA BORD

Eigenlijk hadden we een rodeluitstapje gepland. We parkeerden onze auto in Wildermieming, waar onze wandeling naar het Strassberghaus zou beginnen, maar nog voor we goed en wel begonnen waren werden we alweer tegengehouden: "Sorry jongens, we moeten het pad afsluiten. Te veel sneeuw, de bomen kunnen elk moment omvallen."

Aanvankelijk was ik een beetje teleurgesteld, want ik had me echt verheugd op een wandeling door het sprookjesachtige winterbos in dit droomweer, gevolgd door een rodelpartij. Maar goed, we zijn flexibel en dus hebben we onze plannen snel gewijzigd. In het voorbijgaan, zag ik het magenta gekleurde bord "Bergdoktorweg"teken. De wandelpaden op het Mieminger Plateau zijn over het algemeen goed gemarkeerd, met magentakleurige borden die speciale winterwandelpaden aangeven.

90S NOSTALGIE IN WINTER WONDERLAND

Ik herinner me vaag de serie "The Mountain Doctor". Voor het grootste deel is het hier in Wildermieming gefilmd in de jaren 90. Het"Bergdoktorhaus" diende jarenlang als decor. Ik associeer de serie met mijn grootmoeder, met wie ik er graag naar keek. Nostalgie steeg in mij op, de zon scheen, de sneeuw glinsterde en mijn jongens dartelden in de sneeuw - mooier kan een wandeling niet zijn.

Nou, op een gegeven moment sloeg de stemming om. Een van de twee werd moe, ze gooiden sneeuw naar elkaar, de een huilde, de tweede huilde, de een wilde niet gaan, de tweede wilde niet gaan. Maar wat maakt het uit, zo gaat dat nu eenmaal met kinderen. We hadden de toboggans bij ons en een sterke vader. Dus greep hij beide jongens vast en trok ze langs de snelste weg terug naar de parkeerplaats, terwijl mijn moeder en ik in alle rust genoten van de rest van de wandeling door de besneeuwde Wildermieming.

Hoewel ik in Tirol geboren en getogen ben, verbaas ik me er altijd weer over hoe mooi het hier is, bijna kitscherig. Op dagen als deze vergeet ik dat de winter grijs en donker kan zijn. Alles is gewoon mooi en de zorgen van alledag zijn voor even ver weg.

RODELBAAN = PLEZIER

De "Bergdoktorweg" begint eigenlijk op de parkeerplaats van het Gemeindehaus in Wildermieming, tegenover de onder monumentenzorg staande parochiekerk van St. Nikolaus. Echter, we parkeerden bij de Slede heuvel in Wildermieming.

Het was dus geen enkel probleem dat mijn man en de kinderen de wandeling afkapten. Ik kan iedereen geruststellen die dacht dat mijn arme mannen in de koude auto moesten wachten tot mama eindelijk klaar was met haar wandeling. Verre van dat! De jongens hadden veel plezier op de rodelbaan. Ik zou gezinnen aanraden de wandeling hier te beginnen en niet bij het officiële startpunt van de "Bergdoktorweg" (de precieze routebeschrijving vindt u overigens hier). "Gewoon" gaan wandelen kan voor sommige kinderen saai zijn. Tenminste voor de mijne, die zijn blij als er wat meer actie is.

Hier vindt u onze licht gewijzigde versie van de Bergdoktorweg:

Degenen die mij kennen weten dat ik altijd van het Mieminger Plateau hou - in elk seizoen. We zullen zeker naar het Strassberghaus wandelen, maar de "Bergdoktorweg" was een heel goed alternatief.
Met dit in gedachten: geniet van de winter, hij gaat sneller voorbij dan je denkt en misschien/hopelijk keert er dan eindelijk weer zoiets als normaliteit terug.

INFORMATIE:

Bergdoktorweg:
Start: parkeerplaats Gemeindeamt, Wildermieming
Einde: parkeerplaats Gemeindeamt, Wildermieming
Routelengte: 2,1 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Routebeschrijving: hier
Aankomst met openbaar vervoer: Buslijn 4176 van Innsbruck Hbf - Wildermieming Affenhausen

Winterwandelpaden:
Winterwandelpaden zijn speciaal aangelegde en gemarkeerde paden die zorgen voor een veilige wandelervaring in besneeuwde omstandigheden. De winterwandelpaden zijn goed bewegwijzerd met magentakleurige borden, slechts matig steil, niet onbeschut en geprepareerd. Meer informatie vindt u hier.

Meerwinterwandelingen:
- Winterwandeling naar de Stöttlalm
- Rodelplezier voor iedereen
- Rodel- en winterwandelen met kinderen
- Meer winterwandelingen

Foto's © Elisabeth de Koekkoek

Soortgelijke artikelen