DSC_2482
20 juli 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Vijf dagen, vijf tours

Vandaag presenteer ik vijf begeleide tochten in de Tiroler Alpen - één voor elke dag van de week (behalve het weekend). Wandelen met het gezin, een coole e-biketocht of een wandeling om gewoon te genieten en tot rust te komen, er is voor elk wat wils. De tochten maken deel uit van het zomeractiviteitenprogramma en kunnen gratis worden geboekt met de Welcome Card.

Maandag: Uitdagende wandeling "in constant gezelschap" van het imposante Kalkkögelgebergte

Deze bergtocht biedt je een constant uitzicht op de Kalkkögel, de Dolomieten van Noord-Tirol. De wandeling naar de Sonntagsköpfl vanaf de Kemateralm is een middelzware bergtocht. Je kunt deze tocht het beste 's ochtends plannen, zodat je een aangename wandeltemperatuur hebt. De 500 meter hoogteverschil kun je in ruim twee uur afleggen en je wordt beloond met een fantastisch uitzicht.

Klik hier om direct naar de tocht te gaan.

Dinsdag: almwandeling naar Arztaler Alm

De Arztaler Alm is een ideale bergtocht voor gezinnen met kinderen. Je bereikt de alp in anderhalf uur vanaf de parkeerplaats boven de brandweerkazerne van Ellbögen. Eenmaal aangekomen op de alm wacht je een culinaire thuiskeuken te midden van de Tuxer Alpen.

Klik hier om direct naar de tour te gaan.

Woensdag: Rondwandeling door de schilderachtige Telfer Klamm-kloof

Op warme zomerdagen biedt de rondwandeling door de Telfer Klamm je speciale verkoeling. De twee uur durende rondwandeling is een avontuur van bijzondere aard. De tocht voert je over een mooie houten trap en een 30 meter lange hangbrug met staalkabels door de kloof. De rondwandeling eindigt in de wijk "Lehen", waar je de dag kunt afsluiten met een gezellig hapje in de gelijknamige herberg.

Klik hier om direct naar de rondleiding te gaan.

Donderdag: Wandelen door het huis van de steenbok in Lüsens

Als je iets over de steenbok wilt leren, dan is deze tocht echt iets voor jou. Hier wandel je samen met een professionele jager die zijn unieke kennis over de Tiroolse steenbok doorgeeft. De gemakkelijke wandeling is ideaal om meer over de dieren te leren en vragen te stellen.

Klik hier om direct naar de tour te gaan.

Vrijdag: Uitdagende e-biketocht op de Patscherkofelberg

Een e-biketocht voor de verandering: de excursie naar de lokale berg van Innsbruck, de Patscherkofel (2.240 meter boven zeeniveau), is een absoluut hoogtepunt. Met fietsgids Klaus duurt de tocht ruim anderhalf uur op een moderne e-bike naar de top. De daaropvolgende afdaling naar de parkeerplaats in Igls is een speciale adrenalinekick. Als je meer wilt weten over deze tocht, bekijk dan mijn blogpost erover.

Klik hier om direct naar de tour te gaan.

Activiteitenprogramma zomer: rondleidingen op rondleidingen

Het zomeractiviteitenprogramma biedt een breed scala aan begeleide wandel- en e-biketochten in de regio Innsbruck. De Welcome Card geeft recht op deelname aan dit gratis programma en is gratis verkrijgbaar bij partnerbedrijven bij een verblijf van twee nachten of meer.

Foto's, tenzij anders vermeld: © Markus Mair

Soortgelijke artikelen