capodanno_2016.jpg
Ilaria Assenza
14 december 2016
Originele taal van het artikel: Italiano Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Er is oudejaarsavond met de familie, oudejaarsavond met vrienden, en oudejaarsavond in Innsbruck! De hoofdstad van de Alpen is al lang een van de hoogtepunten van de wintervakantie en biedt een breed scala aan activiteiten voor volwassenen, jongeren en kinderen. Als je nog niet besloten hebt waar je de dagen voor en na de magische oudejaarsavond gaat doorbrengen, kom dan met mij mee! Ik neem u mee op een ontdekkingsreis in een betoverende, maar kameleontische wereld, afgestemd op de behoeften van de nachtbrakers

De voorbereidingen voor de langverwachte avond van het jaar zijn in volle gang

De oude stad van Innsbruck, die al meer dan een paar dagen wordt overspoeld door toeristen uit de hele wereld, bereidt zich al voor op het sterrenfeest dat over een paar weken zal plaatsvinden. Al vanaf 21.00 uur op 31 december zullen de steegjes en straten van de oude stad in fonkelende kleuren worden verlicht, met livemuziek, shows en eten. Ik raad u aan het vuurwerk niet te missen op de Marktplatz, het gezellige stadsterras met uitzicht op de Inn, vanwaar u tegelijkertijd het vuurwerk kunt bewonderen op de bergkammen van de Nordkette, het gebergte dat door zijn majestueuze omvang de stad in één grote omarming omhult.

Il pittoresco spettacolo dei fuochi d'artificio sulla Seegrube ©TVB Innsbruck/Tommy Bause

Het schilderachtige vuurwerk op de Seegrube ©TVB Innsbruck/Tommy Bause

Maar doe uw ogen wijd open, en mis dit vleugje “Habsburgsheid” niet om u heen: om klokslag middernacht moet u niet verbaasd zijn als de plaatselijke bevolking begint te walsen. Ja, oudejaarsavond kan geen oudejaarsavond heten zonder “Aan de Blauwe Donau”, een dans die ook om middernacht wordt uitgezonden op de staatstelevisie ORF.

We zijn misschien niet Oostenrijks, we walsen misschien niet, maar we zijn hopeloos romantisch! Sluit je ogen, laat je meeslepen door de magie van de nacht en wissel een kus uit tegen de achtergrond van de prachtig versierde Nordkette: selfie-proof!

Brengt u oudejaarsavond met uw kinderen door? Maak je geen zorgen, de Bergsilvester van de stad heeft aan de behoeften van de kleintjes gedacht. Voor hen begint de oudejaarsavond op 30 december in de straten van de oude stad, waar van 14.00 tot 17.00 uur speciaal voor hen spelletjes en attracties worden georganiseerd. Het evenement eindigt op de Marktplatz, waar een kleurrijk vuurwerk de ogen van uw kinderen zal doen oplichten.

Temperamentenä Cloud 9 Iglu Bar

Beste bergliefhebbers, ik denk dat jullie je dit einde van het jaar nog heel lang zullen herinneren! Al om 19.00 uur op 30 december begint de pre-party, die u zal begeleiden tot de magische oudejaarsavond. Hier, op een uitzonderlijke locatie, een echte iglo op 2000 meter boven de zeespiegel met uitzicht op de stad, kunt u de gekste dansen loslaten op de livemuziek van Jan Blomquist. Wil je de laatste momenten van 2016 voor altijd in je geheugen prenten? Neem de kabelbaan vanaf het Congress station, op een steenworp afstand van het keizerlijk paleis van Innsbruck, en in minder dan 20 minuten bent u bij de Seegrube, de halte naast de Cloud 9 Iglu bar.

Zodra u uit de kabelbaan stapt, mag u het adembenemende panorama niet missen, en wordt u als bij toverslag meegevoerd naar de sfeer van onze kerstfilms die zich in de bergen afspelen.

Panorama mozzafiato ©Ilaria Assenza

Adembenemend panorama ©Ilaria Assenza

Attimi di romanticismo ad alta quota ©Ilaria Assenza

Momenten van romantiek op grote hoogte ©Ilaria Assenza

<xx /video xx&gt

Iedereen op de piste

La sala Dogana al Centro Congressi di Innsbruck ©Congress Messe Innsbruck

De douanehal in het congrescentrum van Innsbruck ©Congres Messe Innsbruck

In de Douanehal van het Congrescentrum Innsbruck vindt het coolste evenement van het jaar plaats, Nachtvögel, met Moonbotica en Mollano Bassfeat Ava Asante, de onbetwiste sterren van de rock- en elektronische muziekscene van de Duitstalige wereld. Een exclusieve VIP-ruimte, 12 premium lounges en nog een dansvloer, waar de glamoureuze noten van de funk zullen worden gespeeld, zullen nachtbrakers en die-hard liefhebbers van de nacht verwelkomen.

Ed ecco a voi il programma ©Congress Messe Innsbruck

En hier is het programma ©Congress Messe Innsbruck

Het meest exclusieve feest van de stad in het Bergisel panorama restaurant

L'eleganza distinta del ristorante SKY ©TVB Innsbruck/Stadt Innsbruck

De onmiskenbare elegantie van het SKY restaurant ©TVB Innsbruck/Stadt Innsbruck

Bent u op zoek naar een uitzonderlijke locatie om de laatste uren van het jaar door te brengenö Dan bent u aan het juiste adres bij het restaurant SKY op de Bergisel, dat elegant uitkijkt over de daken van de stad. Met zijn gedistingeerde en ontspannen sfeer, zal deze prachtige locatie u de meest romantische oudejaarsavond magie laten beleven. Wals liefhebbers? Dit stukje Oostenrijkse traditie mocht niet ontbreken in het speciaal opgezette programma. In het prachtige kader van Bergisel kunt u onder het genot van een glas champagne en een heerlijk buffet dansen op de tonen van deze eeuwenoude en aristocratische dans.

Aanbevelingen

Als u van plan bent de avond in de bergen door te brengen, moet u de kou niet onderschatten! Ook al zijn de temperaturen overdag aangenaam, ’s nachts zal het kwik sterk dalen. Als je geen geschikte schoenen en dikke sokken hebt, vat je binnen de kortste keren kou: de plateau van je schoenen moet normaal gesproken dik genoeg zijn om je tegen de grond te isoleren: klassieke Timberlands of iets dergelijks zijn prima.

Pas ook op je hoofd! Het moet goed bedekt zijn met een bergmuts of op zijn minst beter met fleece.

Enkele belangrijke gegevens

[/caption][/caption]

Soortgelijke artikelen