A4_2018_2018_1541758019
18 mei 2021
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Innsbruck heeft vele prachtige buitenwijken, van het pittoreske Hötting tot het stedelijke O-Dorf. Maar geen enkele buitenwijk is zo mooi of divers als het prachtige Wilten. Deze voorstad aan de zuidkant van de stad zit boordevol geweldige bezienswaardigheden, of u nu op zoek bent naar verbluffende architectuur, vooruitstrevende cultuur of gewoon een lekker kopje koffie.

Hier zijn 5 dingen die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Wilten.

1. WILTENER PLATZL

De Wiltener Platzl is het culturele hart van Wilten. Dit pleintje aan de Leopoldstrasse is niet alleen een favoriete ontmoetingsplaats van de inwoners van Wilten. Het is ook het centrum van de hipstercultuurscene van Innsbruck. Denk aan funky koffieshops, vintage meubelzaken en streetfood restaurants (ook om mee te nemen). En dan hebben we het nog niet eens over de boerenmarkt op zaterdagochtend, waar je de lekkerste streekproducten kunt kopen. Verse eieren voor de brunch? Ja, graag!

2. BASILIKA WILTEN

Wilten was vroeger een van de rijkste delen van Innsbruck. Daarom heeft het niet één prachtige kerk, maar twee! De Basilika Wilten (de gele kerk) en het naburige Stift Wilten (de rode kerk) zijn beide prachtige voorbeelden van de sierlijke barokarchitectuur, compleet met gouden altaren, klassieke muurschilderingen en uivormige koepeltorens. Naast de gebruikelijke religieuze diensten worden in de kerken het hele jaar door concerten gegeven en de enorme klokken luiden elk uur magische melodieën. Dat brengt ons bij ons volgende punt..

3. GRASMAYR KLOKKEN MUSEUM

Een klokkenmuseum?! Wat is er te zien in een klokkenmuseum? Eigenlijk heel veel. De familie Grassmayr smeedt al sinds 1599 klokken in Innsbruck, waaronder de majestueuze klokken in het Stift Wilten. In hun familiemuseum krijg je de kans om te zien hoe deze enorme 10-tons bronzen klokken maandenlang met veel moeite worden gemaakt, en mijn woord het is indrukwekkend. Hun cadeauwinkel heeft ook de grootste collectie Tibetaanse klankschalen in Innsbruck.

4. KOFFIE KULT

Toekijken hoe klokken worden gemaakt is dorstig werk. Het is tijd voor een pauze in een van Innsbruck's beroemdste koffiehuizen: Coffee Kult. Meesterbarista Cem Korkmaz stort zich met hart en ziel op elke fase van het koffieproces, van de selectie van de juiste bonen, het correct branden en het brouwen voor optimale heerlijkheid. Een bezoek aan de koffiebranderij Coffee Kult in de Leopoldstrasse is een must voor elke koffieliefhebber in Wilten.

5. BERGISEL SPRINGSCHANS

Maar als er één gebouw is dat Wilten definieert, dan is het wel de Bergisel skischans. Dit indrukwekkende gebouw, ontworpen door de beroemde architecte Zaha Hadid, staat trots aan de zuidkant van Wilten en het restaurant biedt een prachtig uitzicht op de majestueuze bergen van de Nordkette en de stad beneden. Kom op de juiste dag en u kunt de plaatselijke skispringers in training zien, en u verbazen over de vaardigheid en elegantie waarmee ze door de ijle lucht vliegen.

Als dat nog niet genoeg is om je nieuwsgierigheid naar deze intrigerende wijk van Innsbruck op te wekken, heeft mijn collega Innsbruck blogger Ichia twee verschillende 'Kunst en Architectuur Schattenjachten' in Wilten samengesteld - bekijk deel 1 HIER en deel 2 HIER.

Soortgelijke artikelen