dsc08614
25 november 2021
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

De eerste sneeuwval heeft de Nordkette en de Patscherkofel al "gesuikerd", en de kastanjes rollen al over de weiden en paden. En de welverdiende zomervakantie is al weer een paar weken (= een schijnbare eeuwigheid) geleden. Maar ontspannen kan ook in de herfst - en zonder problemen in en rond Innsbruck. Ik heb een lijst met de favoriete ontspanningsoorden van het blogteam voor u samengesteld.

Mijn collega-bloggers hebben de voorbije jaren kunnen testen waar je het best je voeten neerlegt en tot rust komt - professioneel en puur professioneel, uiteraard. Ik heb deze indrukken hier in het kort voor u samengevat. Nu is het tijd om de bergschoenen of de racefiets in te ruilen voor de badjas en de koele temperaturen en korte dagen gewoonweg te blokkeren. Je bent er klaar voor. Met een beetje zen, een beetje zweten en een hoop gezelligheid.

1. Op weg naar de zon - wellness op het Mieming zonneplateau

Onze bloggers Tamara, Chris en Carlos namen een kijkje in twee moderne en onlangs gerenoveerde wellnesshotels - het Alpenresort Schwarz en het Bio Wellness Hotel Holzleiten - en ontdekten het: Het is mogelijk meer dan uitstekend te ontspannen met de mix van moderne architectuur en traditionele gezelligheid, als je je tenminste niet kunt verbazen. In het Bio Wellness Hotel Holzleiten domineren natuurlijke materialen en rustige retraites het wellnessgedeelte, terwijl het Alpenresort Schwarz een heel saunadorp heeft om te ontspannen.

Meer info:

2. Gezondheid eerst - Detox & Gezondheid bij Lanserhof

Blogger Barbara nam het concept van het gezondheidscentrum Lanserhof onder de loep: Eigenlijk gaat het hier niet om welzijn. Lanserhof streeft een holistische, preventieve gezondheidsbenadering na, gebaseerd op de F.X. Mayer therapie. Een medisch team begeleidt de gasten. Voeding, sport, fysiotherapie en nog veel meer staan op het dagelijkse programma. De inrichting en sfeer doen niet onder voor de populaire wellness hotels, en dat kunt u zelf zien door een kijkje te nemen op de website of in de beeldfilm.

Deze exclusieve aanpak is echter niet voor de kleine beurs, zoals Barbara in haar blogpost onthult.

Verdere informatie:

3. To infinity - ontspannen in het overloopzwembad op 2.000 meter

Om te ontspannen, moet je eerst de hoogte in, zoals Lea en Ashley melden. Hotel Mooshaus in Kühtai biedt hiervoor een heel bijzondere omgeving. Op meer dan 2.000 meter boven de zeespiegel kunt u in het overloopzwembad genieten van het hoge alpine berglandschap.

En wat nog meer? U kunt rechtstreeks van het hotel naar de piste skiën, en de moderne kamerinrichting en culinaire hoogstandjes laten niets te wensen over. Je denkt hier zelden aan het dagelijkse leven thuis.

Verdere informatie:

4. Overdekt zwembad en ecologisch? Op de "Stern" in Obsteig

De "Stern" in Obsteig heeft zich duurzaamheid ten doel gesteld - en heeft dit concept nu ook op de wellness-afdeling toegepast. Vanaf de herfst van 2021 zal er een eco binnenzwembad zijn waar u kunt "duiken naar de sterren". Het ontwerp is gebaseerd op het nabijgelegen Drakenmeer: met een bron van oorsprong, een waterval en een bergmeer. Ook de kleine gasten komen hier aan hun trekken. Een apart peuterbad met glijbanen vormt een aanvulling op het grote hoofdzwembad, waar u zelfs naar de sterren kunt kijken. Wie het liever wat rustiger aan doet, kan genieten van de sterrenhemel en ontspannen in de ontspanningsruimte. Maar dat is niet het einde: Wie zelf het ingenieuze concept achter het eco-binnenzwembad wil ontdekken, kan via "kijkgaatjes" en transparante communicatie een kijkje achter de schermen nemen. Zo werkt duurzame innovatie in het Tiroolse toerisme.

Verdere informatie:

5. De blauwe oase in de grote stad - een stoombad in art-nouveaustijl

Op slechts een paar minuten lopen van het hoofdstation van Innsbruck ligt in de steegjes van Innsbruck een kleine, blauwe wellness-diamant verborgen: het stoombad in de Salurner Straße. De art nouveau baden hebben een beetje retro flair; als alternatief kunt u zich waarschijnlijk een stoombad voorstellen in een Wes Anderson film zoals The Grand Budapest Hotel. Hier maakt u een kleine reis terug in de tijd van 100 jaar en een kleine culturele reis naar menig gevestigde sauna, zoals onze blogger Vil het samenvat. Een beetje speciaal zweten in het hart van Innsbruck.

Meer info:

6. Big City Life - Een zwembad met uitzicht op het centrum van Innsbruck

De Grauer Bär combineert oude stadschic met wellness flair. Het panoramabad op de vijfde verdieping biedt een heel bijzonder uitzicht. Natuurlijk biedt het wellnessgedeelte ook stijlvolle binnenfaciliteiten - met sauna, stoombad en relaxoases waar u gewoon tot rust kunt komen. Het enige minpuntje: je moet jezelf bijna overwinnen om met zoveel gezelligheid toch nog een bezoekje te brengen aan de oude binnenstad van Innsbruck.

Meer info:

  • Alles over de wellness-aanbiedingen bij de Grijze Beer vindt u hier.

P.S. Hier is nog een insider tip. Naast kuuroorden en wellness-oases zijn er nog andere hartverwarmende plekken voor de vriesdagen. Blogger Arno onthult hier zijn favorieten.

Foto omslag: © Ashley Wiggins

Soortgelijke artikelen