DSC07460tvb
11 maart 2021
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

De Lüsener Fernerkogel is een zeer imposante berg. Met zijn indrukwekkende 3.298 meter torent hij uit aan de kop van de Lüsen gletsjervallei en is hij het dominante landschapskenmerk van de winterwandeling van vandaag.

ALPINE HERBERG LÜSENS

Alpengasthof Lüsens is ons startpunt voor de winterwandelroute naar de Fernerboden. Hier is een betaalparkeerplaats met voldoende parkeerplaatsen. De dagkaart kost vier euro. U kunt Lüsens vanuit Innsbruck bereiken via de A12 tot Kematen en dan via het Sellraintal tot Gries. Van daaruit volgt u de borden naar het Lüsens gletsjerdal. Met het openbaar vervoer neemt u lijn 4166 van de VVT naar Praxmar. Van daaruit kunt u naar Lüsens via een andere winterwandelroute, waarover ik heb geschreven. Als u iets verder wilt lopen, kunt u beide paden combineren.

OP DE GLETSJER ROUTE NAAR FERNERBODEN

De winterwandelroute loopt direct van de parkeerplaats naar het einde van het dal en is goed bewegwijzerd. Het perfect geprepareerde pad dient ook als skatingbaan voor de langlaufloipe, maar het is zeer breed en dus is er ruimte voor zowel wandelaars als langlaufers. De eerste meters gaan bergopwaarts naar een heuveltop vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de alpenherberg en de vallei. Daarna gaat het pad vrijwel vlak verder tot u uw bestemming bereikt. De beek die door ongerepte sneeuwlandschappen stroomt, zorgt voor een aangenaam achtergrondgeluid.

Zonder echte inspanning voert het wandelpad verder tot aan de voet van de Fernerkogel. Links en rechts zijn er fantastische fotomogelijkheden van het hoogalpiene, sneeuwrijke landschap. U vindt er ook enkele grote ijzige watervallen tussen de ruige rotsen. We passeren de materiaalkabelbaan die naar het Westfalenhaus leidt tot we bij een wegkruis komen, dat als een heel mooi motief met de Lüsener Fernerkogel gefotografeerd kan worden. De wandeling gaat dan verder naar een hut, een jeugdherberg. U kunt daar even uitrusten en dan dezelfde weg terug. De winterwandelroute kan ook in de zomer als gletsjerroute worden bezocht. In de winter zijn de tekenen daarvoor echter nauwelijks zichtbaar door de overvloedige sneeuw.

INFORMATIE

Fernerboden winterwandelroute
Startpunt: Alpengasthof Lüsens
Bestemming: Fernerboden
Afstandheen en terug: 4,5 kilometer
Hoogteverschil: 100 hm
Tussenstop: Alpengasthof Lüsens (momenteel gesloten wegens Corona)

Een superleuke winterwandeling zonder veel inspanning in het hoogalpiene landschap van de Stubaier Alpen. Imposant met de altijd dominante Lüsener Fernerkogel, die vaak de "Matterhorn van Tirol" wordt genoemd. Prachtige fotomotieven en ook goed te combineren met de winterwandeling van Praxmar naar Lüsens

Alle foto's © Danijel Jovanovic Fotografie - www.djphotography.at
Instagram: @danijeljovanovicphotography
Facebook: Danijel Jovanovic Fotografie

Soortgelijke artikelen