cover image
20 februari 2022
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Wie denkt aan wandelen in Innsbruck, denkt waarschijnlijk aan een wandeling door een weiland op een weelderige zomerdag. Maar hier is een weinig bekend geheim: wandelen is ook een wintersport! En met de rustige paden en de ongerepte natuur is het waarschijnlijk een van de mooiste manieren om van het prachtige landschap van de regio te genieten.

Hier zijn drie prachtige winterwandelingen, allemaal op korte afstand van het stadscentrum van Innsbruck.

Umbrüggler Alm: Een Innsbruck klassieker

Sinds de opening een paar jaar geleden is dit moderne alm zowel in de zomer als in de winter een populaire bergplek geworden. En het is buitengewoon gemakkelijk te bereiken.

De wandeling begint in de wijk Hungerburg in Innsbruck. Loop via de parkeerplaats van de lift naar boven en neem het pad naar links, zoals aangegeven door de gele wandelbordjes. Volg gewoon het pad de berg op - we raden aan langzaam te gaan, het pad is niet lang, maar op sommige plaatsen wel behoorlijk steil!

Na ongeveer 45 minuten klaart het bos op en ziet u boven u de stijlvolle Umbrüggler Alm. Dit is een alm die niet teleurstelt. Het eten is heerlijk, de bediening is goed en karaktervol, en het uitzicht is gewoonweg adembenemend. Oh, en hadden we al gezegd dat ze een houtvuur hebben?

Voor meer informatie, bekijk dit bericht over wandelen naar de Umbrüggler Alm in verse sneeuw.

Start: Hungerburg (neem de J-bus of de Hungerburgbahn naar Nordkette)

Duur: 45 minuten

Hoogteverschil: 255m

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Volledige route-informatie

Panoramaweg Mutters: Ontdek de dorpen van Innsbruck

Patscherkofel Vitalweg: het beste uitzicht van Innsbruck

Innsbruck is omgeven door vele pittoreske dorpjes en Mutters is een van de mooiste. Het ligt aan de voet van de machtige Nockspitze en is de ideale plek om verliefd te worden op de winterse natuur van Innsbruck.

Begin de wandeling bij het recreatiecentrum Mutters Freizeitzentrum. Volg de gele wegwijzers die u op een rustige wandeling door het bos richting Götzens leiden. Onderweg wordt u getrakteerd op een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergen van Nordkette en het Inntal beneden. Ze noemen het niet voor niets de Panorama-weg!

Uiteindelijk komt u aan bij de Nockspitzbahn in Götzens, het eindpunt van deze bijzondere wandeling. Maar als je nog energie hebt om te avonturieren, kun je vanuit Götzens een van de vele paden nemen om het plateau verder te verkennen.

Start: Mutters Freizeitzentrum (neem de STB-tram naar Birchfeld)

Duur: 90 minuten

Hoogteverschil: 116m

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Volledige route-informatie

Als u op zoek bent naar een winterwandeling die u echt de bergen in brengt, dan is dit de wandeling voor u!

De wandeling begint bij het middenstation van de kabelbaan Patscherkofelbahn. Ga het station uit en steek de piste over, volg de borden naar de Patscher Alm. Neem het pad achter de alm en volg de eindeloze bochten zachtjes de berg op, genietend van het adembenemende uitzicht terwijl u loopt.

Uiteindelijk komt u uit het bos en komt u weer boven bij de kabelbaan. Het enige wat u nog hoeft te doen, is u te goed doen aan een stevige Tiroolse maaltijd in het moderne restaurant Das Kofel of het rustieke Schutzhaus, voordat u de lift terug naar beneden naar het dal neemt.

Maar wees voorzichtig! Afhankelijk van de sneeuwcondities kan het zijn dat de Vitalweg alleen met sneeuwschoenen begaanbaar is. U kunt dit het beste navragen bij het personeel onder aan de lift voordat u naar boven gaat. Als je sneeuwschoenen nodig hebt, kun je ze huren bij de Intersport-verhuurshop in het dalstation en ze zijn gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je het nog nooit eerder hebt gedaan.

Start: Patscherkofel kabelbaan (neem de J bus naar Patscherkofel)

Duur: 90 minuten (langer als sneeuwschoenen nodig zijn)

Hoogteverschil: 250m

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Volledige route-informatie

Soortgelijke artikelen