Hallenbad und Sauna Amraser Straße
17 maart 2023
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Ik ging naar Baggersee (letterlijke vertaling: graafmeer) een paar dagen geleden. Het is een fantastisch zwemmeer aan de oostelijke rand van Innsbruck. Ik ben niet het water ingegaan, het is tenslotte maart - wie gaat er in maart buiten zwemmen in de Alpen? Nou, een paar mensen, zo blijkt. Maar als u een van die verstandige zielen bent die niet zo veel voelt voor klappertanden en bevriezing als onderdeel van hun zwemervaring, dan heeft Innsbruck en omgeving gelukkig een aantal uitstekende overdekte (nou ja, voornamelijk overdekte!) zwemgelegenheden. Dit is een kleine gids voor mij en mijn zonen (momenteel tien en vier jaar oud).

Hallenbad Amraser Straße, Innsbruck

Deze elegante faciliteit ligt zeer dicht bij het centrum van de stad, net boven het winkelcentrum Sillpark en achter het hoofdstation. Er is niets bijzonders aan, maar het is zeer stijlvol, met zijn klassieke art deco ontwerp. Er zijn twee zwembaden; het kleine kinderbad is heerlijk - diep genoeg voor volwassenen om in rond te zwemmen, precies de juiste temperatuur voor kinderen om van een langer verblijf te genieten. Er zijn geen toeters en bellen, het is gewoon een zwembad, zij het een heel mooi. Het licht is geweldig, dankzij de grote ramen. Deze ramen kijken uit op de Sill, een zijrivier van de rivier Inn, zodat er niet voortdurend mensen langslopen die naar binnen gluren.

Misschien is de belangrijkste reden waarom ik er graag heen ga wel dat het er meestal vrij rustig is, waardoor het een veel ontspannender ervaring is dan sommige van de grotere zwembaden. Het was altijd een leuke plek om de jongens mee naartoe te nemen toen ze nog baby's waren. Het grote hoofdzwembad is voor banenzwemmen, dus niet zo gezinsvriendelijk.

In het algemeen zou ik zeggen dat de Hallenbad Amraser Straße het beste is voor wie op zoek is naar een ontspannen ervaring met baby's/peuters en liever niet buiten het centrum van de stad reist.

Merk op dat de Hallenbad Amraser Straße op woensdag gesloten is. Op maandag, dinsdag en vrijdag is het open van 9 tot 21 uur, op donderdag van 8 tot 21 uur, op zaterdag van 9 tot 20 uur en op zondag van 10 tot 20 uur.

Hallenbad Olympisches Dorf, Innsbruck

Aan de zuidoostkant van de stad, dicht bij Baggersee, ligt het Olympisches Dorf (Olympisch dorp), of ‘O-Dorf’ zoals de plaatselijke bevolking het vaak noemt.

Deze zwemgelegenheid is een grote favoriet voor gezinnen - leuk en gevarieerd. Twee glijbanen - rood (steil) en blauw (meer geschikt voor jonge kinderen) - zorgen voor de opwinding. Een ondiep bad met Australië/jungle-thema is de plek om met baby's te zwemmen. Het kinderbad heeft een kleine glijbaan. Het grote hoofdzwembad is gezinsvriendelijk (geen banenzwemmen hier!) met een bubbelhoek die mijn oudste zoon 'de vulkaan' noemt. Ze zijn er absoluut dol op!

Mijn favoriete gedeelte is het buitenzwembad, dat ook een bubbelhoek heeft. De watertemperatuur is het hele jaar door aangenaam, en in de winter zorgt de manier waarop de stoom opstijgt in de koude lucht voor een sfeervolle ervaring. Maar blijf niet te lang buiten met nat haar als het vriest (een gezondheidsadvies is wel op zijn plaats!).

Naast het hoofdzwembad is er een groot café/eetgedeelte (we nemen vaak onze eigen snacks mee).

Op Hallenbad Olympisches Dorf kan het erg druk worden, maar hoeveel mensen er ook zijn, mijn zoons vermaken zich altijd prima als we er zijn.

Het is geopend van 11.00 tot 21.00 uur van maandag tot en met vrijdag en van 10.00 tot 21.00 uur op zaterdag en zondag.

Freizeitzentrum Axams

Dit is in een groot dorp (of is het een kleine stad? Ik weet het nooit zeker) dat Axams heet, ongeveer zeven mijl buiten Innsbruck, maar het is zeker een bezoek waard.

Toen een Engelse vriend een paar jaar geleden overkwam om te werken aan het tv-programma ‘The Jump’, bracht hij zijn vrouw en zoontje mee voor een week en namen we ze mee naar hier. Ze vonden het zo leuk dat ze een paar dagen later terugkwamen voor een tweede bezoek.

Als u afhankelijk bent van het openbaar vervoer, vertrekt bus 4162 elke 15 minuten vanuit Innsbruck. Hij doet er 22 minuten over vanaf het hoofdbusstation (Hauptbahnhof - naast het hoofdstation) en stopt vlak voor het Freizeitzentrum (vrijetijdscentrum).

Het hoofdzwembad is half binnen, half buiten. Het buitengedeelte heeft een whirlpool; "erg leuk, net een hele snelle stroom!" zegt mijn tienjarige. Het warme kinderbad met bubbels is erg populair. Het baby- en peutergedeelte heeft twee ondiepe baden en een gedeelte met drie korte maar snelle glijbanen, wat altijd een hoogtepunt is voor mijn vierjarige.

Het is dagelijks geopend van 9.00 tot 22.00 uur. Laatste toegang is 20.30 uur, zwemmen kan tot 21.30 uur.

Telfer Bad, Telfs

Omdat het wat verder weg is, hebben we onlangs onze eerste reis hierheen gemaakt. Het is 25 minuten rijden over de A12 vanuit Innsbruck. De trein doet er ongeveer even lang over.

Net als de Freizeitzentrum Axams heeft de Telfer Bad een half binnen-/half buitengedeelte, het belangrijkste voor gezinnen (het grootste zwembad is voor banenzwemmen). Het uitzicht op de bergen vanaf het buitengedeelte is werkelijk prachtig.

Het heeft ook een ondiep babyvriendelijk gedeelte. Een van de hoogtepunten van onze reis was de glijbaan ... "Het is net een disco!" zei mijn tienjarige, "met zijn knipperende lichten! En het gaat heel snel! Je kunt precies zien hoe snel je bent, want elke run wordt getimed en weergegeven op een bord aan het eind. Ik denk dat de mijne ongeveer 15 seconden was, ver weg van de snelste tijd van de dag (ongeveer tien seconden). Wat ver verwijderd is van het record van iets meer dan drie seconden! (Ik weet echt niet hoe dit mogelijk is ... misschien was het een Olympische luger op een trainingsvrije dag?)

Het café/eetgedeelte is rustig en aangenaam. We brachten onze eigen snacks mee, maar kochten wat te drinken.

Ons eerste bezoek zal zeker niet het laatste zijn. Zoals een beroemde Oostenrijker ooit (bijna) zei: "we komen terug!"

Dagelijks geopend van 10 tot 22 uur.

Koptekst: © IKB

Soortgelijke artikelen