DSC_5813
19 februari 2024
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

De "Weiße Dachl" a.k.a. de Axamer Lizum

Als je altijd al eens hebt willen sneeuwschoenwandelen, dan ben je hier aan het juiste adres. De sneeuwschoenwandeling ,,Weißes Dachl" is een prachtige tocht voor beginners. De fantastische tocht weg van de pistes van het skigebied Axamer Lizum maakt deel uit van het geleide activiteitenprogramma van de regio Innsbruck en vindt in de winter eenmaal per week plaats (behalve bij slecht weer). De tocht is gratis Welcome Card gratis, maar registratie is vereist tot uiterlijk 16.00 uur de dag ervoor.

Je wandelt ongeveer een uur door het winterlandschap met uitzicht op de Kalkkögel. De sneeuw knispert onder je schoenen. De frisse lucht maakt je hoofd leeg. En het uitzicht is een echte traktatie.

Ontmoetingspunt en voorbereiding

Het trefpunt voor deze tour is altijd op woensdag om 10.30 uur bij de Freeride Division op Axamer Lizum. Je kunt de start van de rondleiding gratis bereiken met het openbaar vervoer. Dit komt omdat deze zijn inbegrepen bij Welcome Card, net als de begeleide tochten. Als je aankomt bij de Freeride Division, word je hartelijk ontvangen door reisleidster Christine. Ze geeft je een briefing over sneeuwschoenwandelen en je maakt ook kennis met je tourgroep. De planning van de tocht wordt ook besproken, zodat iedereen zich zo goed mogelijk kan voorbereiden. Daarna ga je op weg richting Schafalm.

Na een korte klim bereik je Schafalm en het prachtige panorama nodigt je uit om te blijven hangen. Maar er is nu geen tijd om te blijven hangen, want we gaan verder door het bos, waar Christine je de sporen van de bosdieren laat zien. Na het bosgedeelte nemen we een pauze en maken we een paar mooie souvenirfoto's ☀️

Vol goede moed vervolgen we de bosweg voor een kort stuk. Daarna volgt nog een stuk bos dat wordt gekenmerkt door het prachtige baardmos op de bomen. Bartmoos staat voor een bijzonder goede luchtkwaliteit. De frisse lucht en de rust in het bos nodigen uit om te ontspannen. De wandeling gaat dan verder over het bospad naar het uitzichtpunt.

De Kalkkögel: Dolomieten van het noorden

Onderweg vertelt je gids je interessante feiten over de omgeving. Het uitzicht op Kalkkögel, liefkozend de "Dolomieten van het Noorden" genoemd, is de kroon op deze tocht. Na een pauze voor een snack, rust en plezier, ga je bergafwaarts via de rodelbaan naar het beginpunt van de tour.

Gratis reizen met een gids

De sneeuwschoenwandeling ,,Weißes Dachl" is een van de vele sneeuwschoentochten in het winteractiviteitenprogramma. Er zijn ook begeleide excursies zonder sneeuwschoenen.
Dit programma biedt u prachtige en onvergetelijke tourbelevenissen rondom Innsbruck.
Hier vindt u een overzicht van de andere onvergetelijke belevenissen in het winteractiviteitenprogramma:

- Maandag: Kennismakingscursus langlaufen
- Dinsdag: Sneeuwschoenwandeling in de bergdorpjes.
- Woensdag: Sneeuwschoenwandeling Innsbruck's "Witte Dak "
- Donderdag: Sneeuwschoenwandeling Lehnberghaus
- Vrijdag: Winterwandeling aan de voet van de Patscherkofel

Tip: Als je de regio Innsbruck in de zomer bezoekt, kun je ook deelnemen aan het activiteitenprogramma met gids. In de warmere maanden bestaat het programma uit begeleide wandelingen en e-biketochten.

Soortgelijke artikelen