5S3A1977
17 november 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

De beste tijd van het jaar? Heel duidelijk: vakantie! Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, er gaat niets boven een paar ontspannende dagen. Het is altijd zo geweest en zal waarschijnlijk altijd zo blijven. Alleen de prioriteiten veranderen. Toen je jonger was, waren feesten en actie misschien belangrijk, maar later ben je geneigd iets anders te zoeken. Tenminste zo is het in mijn geval. Ten laatste, wanneer je met kinderen reist, heb je speciale eisen. Geloof me, ik spreek uit ervaring. Het is niet gemakkelijk om een hotel te vinden dat geschikt is voor alle gezinsleden. Reden te meer voor mij om u kennis te laten maken met twee prachtige hotels die garant staan voor een geslaagde gezinsvakantie.

Het Mieminger Plateau - altijd een bezoek waard

Ik hou van de zonnige Mieminger Plateau met zijn lariksweiden, genesteld in de traditioneel agrarische omgeving, aan de voet van de Mieminger keten. Ongeacht de tijd van het jaar is het plateau altijd een bezoek waard, net als de twee hotels die ik u zal voorstellen.

Bullerbü in Tirol

"Bullerbü in Tirol", als we dit lezen, hebben we meteen een beeld voor ogen: lachende kinderen, die met gloeiende wangen en stralende ogen over groene weiden ravotten en 's avonds hondsmoe maar dolgelukkig in bed vallen. Dat is zeker een van de redenen waarom René Föger - verhuurder en gastheer van de Stern - deze zin als motto voor zijn hotel heeft gekozen. Op Hotel Der Stern kinderen mogen kinderen zijn. Ze kunnen zich volledig ongestoord vermaken, weg van het massatoerisme, de stress en het lawaai. "Less is more," legt René me uit terwijl ik gezellig met hem zit onder een cappuccino onder eeuwenoude kastanjebomen in de gastentuin en hij me iets vertelt over zijn hotel. "Wij bieden gezinnen de perfecte omgeving zodat iedereen zich thuis kan voelen."

"Mia schaug'n auf alle" (Mia kijkt naar iedereen)

Een aanpak die mij zeer bevalt. Als een hotel alleen aan de behoeften van de kleintjes voldoet, komen de volwassenen vaak niet echt aan hun trekken. "Stijl en design zijn belangrijk voor ons. Ik wil niet uit plastic bekertjes drinken alleen omdat ik in een kinderhotel ben," zegt René. Dat moet ik met hem eens zijn. In een gezin komen verschillende wensen en ideeën samen. Het is zeker niet zo gemakkelijk om al deze behoeften met elkaar te verzoenen. Maar van wat ik gezien heb, slaagt Hotel Der Stern daar heel goed in. Er is een grote Programma voor kinderensamen met natuuronderwijzers bouwen we een dam in de beek, bakken we brood in de tuin en spelen we in de tipi. In de Eco overdekt zwembad opa Toni heeft altijd hulp nodig bij het voeren en uitmesten van de dieren. Wil je gaan fietsen? Je kunt alles wat je nodig hebt in het hotel huren.

De Sternsch(n)uppen

En nu komt het absolute hoogtepunt: de Sternsch(n)uppen avontuur speelhuisje. Stel je een binnenspeeltuin voor (zoals Joy in Völs, bijvoorbeeld), maar dan veel rustieker en in een echte schuur. Een echt kinderparadijs met een touwpark met een grote klimwand, een uitdagend parcours, hoge netten om te springen en te chillen en een touwglijbaan. Het Stadel gebouw is natuurlijk getemperd. Dit betekent dat u zich in de winter warm moet kleden, maar dat u niet zweet in een benauwde, oververhitte kamer. Oh ja, en natuurlijk kun je hier ook hooien, sterren kijken, lezen en knuffelen.

Duurzaamheid

Nou, ik heb niet te veel beloofd: Kinderen komen hier aan hun trekken! Maar niet alleen zij. Hotel Der Stern balanceert tussen een kinderhotel en een wellnessoase voor volwassenen, of het nu gaat om ontspanning op het dakterras of in de panoramasauna of om een uitstapje in de natuur. Alles is mogelijk bij de Stern! Verwennerij wordt geenszins verwaarloosd. Het koken gebeurt volgens het principe"met Butz en Stingl" - losjes vertaald: Alles wordt gerecycled. Duurzaamheid is een belangrijk thema in Hotel Der Stern. Bijzondere nadruk wordt gelegd op regionaliteit, seizoensgebondenheid en biodiversiteit. Als u op zoek bent naar sinaasappelsap of avocado's bij het ontbijtbuffet, zult u die niet vinden. Met inbegrip van de koffie zijn er slechts vijf dranken die moeten worden ingevoerd, alle andere komen uit Oostenrijk. Het is niets nieuws dat er reclame wordt gemaakt voor duurzaamheid. Greenwashing is echter niet ongewoon. In Hotel Der Stern heb ik echter het gevoel dat je krijgt wat je beloofd wordt. De groene draad loopt door alle delen van het hotel en René staat echt achter wat hij doet.

Als u geen toerist maar een bezoeker wilt zijn, als u tijd met uw kinderen wilt doorbrengen en de natuur wilt beleven, dan bent u bij Hotel Der Stern aan het juiste adres.

Wellness-oase Alpenresort Schwarz

De Alpine Resort Schwarz ik wist het al lang, althans van het langslopen en het bezoeken van het restaurant ernaast Greenvieh. Van buiten maakte het Alpenresort Schwarz altijd een zeer nobele en goede indruk op mij. Ergens was ik er vast van overtuigd dat het vooral interessant was voor golfers en wellness liefhebbers. Maar ik zat er een beetje naast. Natuurlijk is het Alpenresort Schwarz absoluut perfect voor wie op zoek is naar rust, ontspanning en wellness. De 5.500 vierkante meter wellnessruimte laat niets te wensen over. In het alpine-moderne saunadorp, in een van de negen (binnen- en buiten)zwembaden, in de spa of bij yoga - iedereen vindt hier ontspanning. Voor de deur ligt een golfbaan 27-holes golfbaanzodat golfers ook niets missen. Mijn indruk was dus niet helemaal verkeerd - maar ook niet helemaal juist. Omdat ik geen doelgroep in gedachten had de families. Daar gaat dit artikel tenslotte over.

Actie voor het hele gezin

Het Alpenresort Schwarz biedt veel voor grote en kleine gasten. In de familiewaterwereld kunnen u en uw kinderen echt gas geven: bijvoorbeeld op de 92 meter lange bandenglijbaan of in het waterspellandschap, waar een watermuur, spuitkanonnen, een watertoren, reusachtige wateremmers, actiewielen en een grondgeiser op u wachten. En na zoveel actie kunt u ontspannen in de gezinssauna of de gezinswhirlpool. Als u meer in de stemming bent voor actie in de buitenlucht, raad ik een bezoek aan de kinderboerderij of aan het Avontuurlijke speeltuin.

Ontspanning voor mama en papa, plezier voor de kinderen

Maar laten we eerlijk zijn, hoeveel plezier je ook hebt met je kinderen en hoe graag je ze ook om je heen hebt, af en toe ben je dankbaar voor een beetje rust. Ik in ieder geval wel. Zoals gezegd biedt Alpenresort Schwarz een wellnessruimte van 5.500 vierkante meter, en daar moet gebruik van worden gemaakt. Stelt u zich het volgende voor: ongestoord een goed boek lezen in de Zirben-lounge, een rustgevende massage, een saunasessie of een beetje yoga. Maar je kunt pas echt ontspannen en van dit alles genieten als je weet dat er ondertussen goed voor je kinderen wordt gezorgd. En yay - dat is zeker het geval in Alpenresort Schwarz. Terwijl de kleintjes in de watten worden gelegd in de bekwame handen van de Kids Coaches, genieten de ouders van wat ruimte voor zichzelf. De Kids & Youth Club (voor kinderen vanaf drie jaar) is dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Maar ook de allerkleinsten (van één tot drie jaar) worden van maandag tot vrijdag opgevangen in de crèche. Als ouders willen genieten van een rustig diner, is dat ook geen probleem - dankzij de babysitters die graag op uw kleine schatten passen (op verzoek).

De hele dag plezier

Mijn familie en ik verbleven dit jaar voor het eerst in een kinderhotel. We waren helemaal opgewonden en vonden het geweldig. Er was echt veel aanbod voor kinderen en we waren tevreden. Maar nu ik een vergelijking heb, lijkt het me niet zo geweldig. Want de nieuwe kinderclub met speelruimte in Alpenresort Schwarz laat niets te wensen over. Het is echt op een heel ander niveau! De Game Area is dagelijks geopend van 8.00 tot 23.00 uur voor jong en oud. Van klimmen en boulderen tot actie en plezier met multiball op de digitale sportmuur en de creatieve studio, er valt hier veel te ontdekken. Verveling is gegarandeerd! Theoretisch kunnen de kinderen er de hele dag doorbrengen. De lunch wordt verstrekt als onderdeel van halfpension met het team van de kinderclub.

De perfecte gezinsvakantie!

Het Alpenresort Schwarz biedt een absolute allround service. Ze denken echt aan alles: of het nu gaat om een kinderwagen (ja, zelfs twee kinderwagens), babybedje, flessenwarmer, babyfoon enz., u hoeft niets mee te nemen van thuis, u kunt alles lenen in het hotel. Tijdens de maaltijden zorgen ze ervoor dat de gezinnen hun eigen ruimte hebben. Ik vind dit absoluut briljant. Niets maakt me meer ongerust dan voortdurend te moeten zorgen dat mijn kinderen stil zijn om niemand te storen. Omringd door "gelijkgestemden" is het eten veel relaxter. Er is ook een kinderkamer voor ouders, waar gezinnen met kinderen altijd terecht kunnen. Absoluut praktisch als je kleine vroege vogels hebt. Eén ouder kan comfortabel in bed blijven terwijl de ander met zijn kroost naar de speelkamer gaat. Een kleine tip: Om het huis op orde te houden, wissel af.

Wie op zoek is naar de absolute feelgoodvakantie voor jong en oud, wie van wellness, sport en natuur houdt, is in Alpenresort Schwarz aan het juiste adres - de perfecte gezinsvakantie is gegarandeerd.

Ik hoop dat u de twee hotels net zo mooi vindt als ik. Ik weet zeker dat ik twee absolute tophotels voor u heb gevonden, en ik zou blij zijn als ik een of twee anderen zou kunnen inspireren tot een vakantie op het Mieminger Plateau. Als u uw vakantie liever in een aangewezen familiehotel doorbrengt, moet u eens kijken naar het Lärchenhof in Obsteig. En als u meer naar de stad trekt, heeft Fiona enkele goede tips voor u - zij stelt u voor aan vijf designhotels midden in de stad.

Informatie:

Der Stern
Adres: Unterstrass 253, 6416 Obsteig, Oostenrijk
E-mail: info@hotelstern.at
Homepage
Facebook, Instagram

Alpenresort Schwarz
Adres: Obermieming 141, 6414 Mieming, Oostenrijk
Email: hotel@schwarz.at
Homepage
Facebook, Instagram

Foto omslag: © Alpenresort Schwarz

Soortgelijke artikelen