Levi-Luggen_GALE_(c)Simon-Ricklin_2_CH-Valais
30 september 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Innsbruck - de stad van de bergen - heeft al gediend als decor voor verschillende films en tv-producties. In Bollywood of op het lokale scherm, de Alpenmetropool ziet er altijd goed uit. Maar dat niet alleen, het is ook de ideale festivallocatie en biedt filmmakers de perfecte setting om hun werk te presenteren aan een geïnteresseerd publiek. En dat is precies waar mijn artikel over gaat: de komende filmfestivals! Ik hoop dat ik uw interesse kan wekken en u een goed overzicht kan geven. Speciale aandacht zal worden besteed aan de thema's natuur, alpiene sport en actie.

21. Innsbruck Natuur Film Festival

Het Nature Film Festival (INFF) vindt voor de 21e keer plaats in Innsbruck. Voor mij wordt het echter een première dit jaar. Ik ben benieuwd wat me te wachten staat, maar ik weet zeker dat ik niet teleurgesteld zal worden - zeker na het bekijken van de genomineerde films en het lezen van het verslag van mijn collega Lena.

Ongeveer 50 natuurfilms, milieudocumentaires en korte films worden vertoond in de internationaal gerenommeerde filmwedstrijd. Tot nadenken stemmend, feitelijk, schokkend, fascinerend of gewoonweg mooi, de films die van 15 tot 18 oktober in het Metropol Kino worden vertoond zullen het publiek in vervoering brengen.

Het INFF wordt in 2022 ook afgerond met het bijbehorende, grote Programma natuur en milieu voor jong en oud. Inwoners en gasten kunnen de natuur beleven en verkennen tijdens tentoonstellingen, workshops, lezingen, wandelingen en trektochten in en rond Innsbruck. Al doende leren ze hoe kostbaar en mooi het is, maar tegelijkertijd hoe gevoelig en beschermwaardig het is.

Het Freeride Film Festival (FFF)

Het Freeride Film Festival (FFF) is het grootste freeride filmevenement in de DACH regio en toert in november weer door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. En aangezien Innsbruck een grote freeridescene heeft, spreekt het vanzelf dat de Alpenmetropool een van de tien tourstops is.

Er worden vijf ski- en snowboardfilms vertoond, die even overtuigend zijn door hun stilistische en artistieke aanpak als door hun adembenemende actie. Het publiek kan een bonte mengeling van locaties, nationaliteiten, genres en thema's verwachten. Headliners van het festival zijn de twee snowboardiconen Xavier De Le Rue en Elias Elhardt

"We zitten in extreem moeilijke tijden. Ondanks de vele crises willen we mensen een onderhoudende, maar ook tot nadenken stemmende avond in de bioscoop bieden", aldus FFF-medebedenker Volker Hölzl. "Dienovereenkomstig hebben we de films geselecteerd en bieden we een breed scala aan onderwerpen en benaderingen: van het verantwoordelijkheidsgevoel bij het freeriden tot experimentele live performances tot het portret van een Russische skiër die zijn vaderland moet verlaten vanwege zijn houding tegenover de oorlog in Oekraïne."

Freeride Film Base 2022

Als je nog niet genoeg hebt van het Freeride Film Festival, heb ik goed nieuws voor je: De Freeride Filmbase gaat verder op 11 november in het Metropol Kino - overigens op het grootste filmscherm van West-Oostenrijk. De nieuwe films van de Innsbruckse freeride-filmwereld worden op twee avonden vertoond. U kunt de acteurs live op het podium ontvangen en voordat de film begint, presenteert de vereniging"Snowhow" een multimediale lezing over lawinebewustzijn.

European Outdoor Film Tour (EOFT)

Ik loop graag regelmatig, maar ik kan niet eens een halve marathon lopen. Ik heb het grootste respect voor langeafstands- of berglopers, ik weet niet waar ze hun uithoudingsvermogen vandaan halen. Maar wat Timothy Olson - ultrarunner en "nieuw gezicht van avontuur" van de EOFT 2022 - doet, is voor mij onbeschrijfelijk. Het is voor mij onbegrijpelijk wat sommige mensen kunnen bereiken en welke fysieke en mentale krachten zij kunnen ontketenen. Timothy Olson wil de legendarische lange afstand Pacific Crest Trail, een ongelooflijke 4.265 kilometer, volbrengen in een recordtijd van slechts 52 dagen. Ter vergelijking: de meeste wandelaars hebben er vijf tot zes maanden voor nodig.

De film "The Mirage" geeft een ongelooflijk inzicht in de reis van Timothy Olson en is slechts een van de vele films van de European Outdoor Film Tour - het grootste openluchtfilmfestival in Europa. Er worden films vertoond waarin mensen onvoorwaardelijk hun dromen en passie volgen en over hun grenzen heen groeien - of het nu gaat om bergbeklimmen, klimmen, mountainbiken, kajakken, paragliden, skiën of snowboarden. Alleen de gekste ideeën en avontuurlijke reizen, topsport en fascinerende personages komen in de filmselectie terecht en garanderen zo sinds 2001 jaar na jaar eersteklas avontuurlijk vermaak.

Freeride Nachten Innsbruck

De freeride gemeenschap in Innsbruck is groot, er zijn een paar opkomende filmmakers en enthousiaste wintersporters. In 2017 hadden de twee vrienden Christian Gaderer en Christoph Schöfegger daarom het fantastische idee om de gemeenschap te verzamelen, samen plezier te maken en unieke freeride video's te bekijken onder het genot van een gekoeld drankje. Daarom hebben ze de"Freeride Nights Innsbruck" opgericht. Jonge talenten kunnen hun zelfgeproduceerde video's insturen, die dan op de dag van het evenement in Cafe & Bar worden vertoond Snor op de dag van het evenement. De films worden gepresenteerd op het scherm en begeleid door moderatie. Na afloop zal het publiek stemmen voor de winnaars van de avond. De winnaars kunnen zich verheugen op prijzengeld en kwalificatie voor de grote finale in april.

Alpinmesse met Alpinforum

Last but not least heb ik een evenement voor u dat niet over films gaat, maar over alpine sport: de Alpinmesse & Alpinforum 2022, een absolute must voor alle bergsportliefhebbers en outdoorfreaks. De focus ligt op een uniek aanbod van producten, advies, diensten, workshops en lezingen met een focus op alpine veiligheid. Het evenement wordt afgerond met een spannend voorprogramma en wedstrijden voor bergsporters en experts. De Alpine Fair inspireert al meer dan 15 jaar alpinisten uit binnen- en buitenland en is een vaste waarde op de evenementenkalender geworden.

De herfst van Innsbruck wordt sportief - vooral op het grote scherm. Wacht niet te lang, pak je tickets en laat je inspireren. De winter staat al voor de deur en dan is het: "Laten we de pistes opgaan!"

Informatie

Innsbruck Nature Film Festival
Wanneer: 15 - 18 oktober 2022
Waar: Innsbruck/MetropolKino
Homepage

Freeride Film Festival (FFF)
Wanneer: 9 november 2022 |
Waar: Innsbruck/MetropolKino
Homepage

Freeride Filmbase 2022
Wanneer: 11 - 12 november
Waar: Innsbruck/MetropolKino
Homepage

European Outdoor Film Tour (EOFT)
Wanneer: 13 november
Waar: Dogana - Congress und Messe Innsbruck
Homepage

Freeride Nights Innsbruck
Wanneer: November 2022 - april 2023
Waar: Innsbruck/Café& Bar Moustache
Facebook

Alpenbeurs met Alpenforum
Wanneer: 12 - 13 november
Waar: Messe Innsbruck
Homepage

Foto omslag: © Simon Ricklin - Wallis

Soortgelijke artikelen