DSC05291tvb
04 januari 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Het nieuwe jaar is begonnen en Innsbruck kent een prachtige start.

Op de Bergsilvester van vorig jaar was de première van 3D-gevelkartering op populaire Innsbruck-pleinen, en dit jaar is het evenement niet alleen opnieuw gelanceerd, maar volgens mij ook verder geperfectioneerd.

Naast het bekende vuurwerk op de Nordkette van Innsbruck waren er veel kleurrijke lichtjes en motieven te zien op de beroemde kleurrijke huizenrij in Mariahilf, de Dom van Innsbruck, de Hofburg en Hofkirche en het stadhuis.

Een live concert voor de Hofburg maakte het nieuwjaarsfeest perfect.

Mariahilf - Fascination Alpine Wildlife

De gevelkartering in Mariahilf heeft dit jaar een bijzondere indruk op mij gemaakt. Aangezien ik een grote fan ben van de Innsbruck Alpine Zoo, beviel de keuze van het motief met dieren die in de dierentuin leven mij zeer.

Van 17.00 tot 01.00 uur kon je de gevel op goede muziek bewonderen en het panorama van de Nordkette erachter beleven.

St. Jacobskathedraal - Levende versiering

In de St. Jacobskathedraal was de verlichting van de gevel ook indrukwekkend. Begeleid door langzame beats waren er verschillende motieven te bewonderen. Het publiek van de altijd drukbezochte Domplatz was die avond zichtbaar opgewonden.

Stadhuis - Huis van Kleuren

Het stadhuis van Innsbruck werd dit jaar voor het eerst verlicht met een 3D-gevelmapping. Veel kleurrijke vormen, bollen en ballen waren aan de orde van de dag.

Hofburg en Hofkirche - Binnenstebuiten

Het eigenlijke nieuwjaarsfeest vond plaats voor de Hofburg. Een DJ verwarmde het zeer goed bezochte evenement en de sfeer kookte toen de Queen Tribute Band speelde. Je kon echt geloven dat de originele band op het podium stond. Gewoon geweldig!

Ondertussen kon je nauwelijks genoeg krijgen van de vele motieven die op de Hofburg en de Hofkirche waren geprojecteerd.

Vuurwerk op de Nordkette

Traditiegetrouw werd het nieuwe jaar ingeluid met weer een sensationeel vuurwerk op de Seegrube. Op de gevels van de huizen in Mariahilf stond een geprojecteerde aftelling tot middernacht 2023. Daarachter het vuurwerk op de berg. Gewoonweg fantastisch.

In een goede stemming dansten de mensen het nieuwe jaar in op de klanken van walsen op het marktplein.

Een echt geslaagde oudejaarsavond in de bergen met het beste weer. Het vuurwerk op de Seegrube was weer een droom en dat gold ook voor de verder verfijnde 3D-gevelmapping, die overigens nog tot 6.1.2023 van 17.00 tot 22.00 uur te zien is. Meer details hier.

Soortgelijke artikelen