Manu blickt aus dem Fenster
21 mei 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

„schifft’s“In Innsbruck. Dat zeggen ze hier als het echt regent. Het is een van die lentedagen waarop de herfst weer zijn spierballen laat zien en alleen de wildebrassen zich graag buiten wagen. ReCycling Tour We ontmoeten de bijzondere Innsbruckse muzikant Manu Delago in de aanloop naar zijn tweede . Ondanks al het weer komt hij op de fiets - hij is zo'n wilde - en wil vanaf juni zelfs een internationale concertreis in het zadel maken. Marktbar Bij de druppels trommelen op het raam, Manu drinkt thee en heeft een behoorlijk wild plan: gewoon de wereld redden. Hij vertelde in een interview hoe en wanneer hij dat gaat doen.

Hoi, Manu! ReCycling Tour We ontmoeten je hier vlak voor je tweede - een concertreis volledig per fiets.
Waarom doen jullie dat precies - en vooral weer?Manu Delago: "Nou, het thema duurzaamheid werkt alleen maar als een blijvend effect. Dus hebben we het tourconcept voor de lange termijn gepland, we hebben investeringen gedaan, dure apparatuur en batterijen gekocht - het heeft alleen maar zin om die dingen dan te gebruiken! ReCycling Tour (lacht) We gebruiken eigenlijk dezelfde uitrusting als op de eerste door Oostenrijk, dat was al een heel groot avontuur. Nu, op onze tweede tournee, gaan we ook internationaal groter en wagen we ons met drie landen ook aan compleet nieuwe grenzen."

1. ReCycling Tour 2.0 500 kilometer van Innsbruck naar Amsterdam, terug met de nachttrein - dit keer is het zelfs een kleine Europese tour.
Is jullie boodschap ook groter geworden? "Tijdens onze eerste tour, met 150 tot 200 kilometer per dag, bereikten we soms onze grenzen, zelfs de terugweg was op de fiets, en we plaatsten ook elke dag content opsocial media - helaas zijn er niet veel rustperiodes meer. Deze keer hebben we het iets anders gepland, we kunnen al onze energie steken in het bereiken van 's werelds fietshoofdstad Amsterdam, en gewoon de nachttrein terug nemen. ReCycling-Tour De eerste was een beetje een testrit, het is heel anders dan de tourbus. (lacht) In plaats van onze eigen grenzen te overschrijden, dragen we deze keer liever onze boodschap over de grenzen heen

Je houdt online en op social media nauwgezet een reisdagboek bij - en deelt gedetailleerde trackinggegevens én handige duurzaamheidstips.
Kunnen we de klimaatcrisis op deze manier nog wel aan?"De tocht zelf is natuurlijk maar een kleine bijdrage. Maar wat we dringend nodig hebben zijn rolmodellen en benchmarks in de klimaatcrisis zodat er een herbezinning plaatsvindt. De eerste tour heeft al veel mensen geïnspireerd, en vegetarisch/veganistisch eten is ook een onderwerp waar je over na kunt denken en mee kunt beginnen. Natuurlijk zijn er veel grotere maatregelen nodig, duurzaamheid moet op veel gebieden op lange termijn worden gepland - op andere gebieden kun je meteen in actie komen. Als muzikant reis ik veel, maar ik bezit bewust geen auto. Met de fiets en het openbaar vervoer kun je eigenlijk overal heel goed komen. En anders vorm je autopools of vervoer je je materiaal soms per taxi

Treibhaus De tour begint op 1 juni om 11 uur hier op de markt en 's avonds met een concert kick-off in Innsbruck, en ongeveer een maand en een dozijn concerten later speel je in Amsterdam.
Je nieuwe single "From the Alps to the North Sea" maakt een beetje nieuwsgierig - wat kunnen we muzikaal nog meer verwachten tijdens de tournee?"De single is speciaal voor de tournee geschreven en moet de drie tourlanden ook muzikaal met elkaar verbinden: Het eerste couplet speelt zich af in Oostenrijk, het tweede in Duitsland en het laatste in Nederland. Muzikaal gezien spelen we tijdens de tour een best-of van de afgelopen 15 jaar, maar door de nieuwe bezetting zijn er ook een paar nieuwe arrangementen. De handpan, de trombone, de zang - van de zes mensen spelen er drie op het podium en drie in 'muzikale bijrollen', dus er zit altijd wel iets nieuws bij."

Voor iedereen die thuis blijft in Innsbruck: ReCycling Tour
Waar zijn je krachtplekken in de stad, en hoe kun je vanuit huis misschien ondersteunen ? "Ik hou eigenlijk niet zo van zitten. (lacht) Maar misschien kun je zeggen 'alles ten noorden van Innsbruck'? Overal waar het steil is, ben ik het liefst altijd in beweging!

TreibhausEn wat support betreft: kom zeker naar het lanceringsevenement op 1 juni om 11 uur hier op de markt en 's avonds naar de kick-off van het concert! Er zullen een paar liedjes zijn, wat regionaal eten en misschien een donatiebox voor goede doelen. Voel je ook vrij om onze verhalen te delen op sociale media, mobiliseer al je vrienden en kennissen, raak gemotiveerd voor het goede doel en wees een inspiratie voor anderen om zelf duurzaam actief te worden! De wereld redden kan uiteindelijk alleen samen

Bedankt, Manu! ReCycling Tour Voor je enige zonneschijn en het allerbeste - en kom veilig terug!

Alle foto's: © Christian Weittenhiller

Soortgelijke artikelen