FTW_Innsbruck_16-9
21 juni 2023
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Epische E-Gaming

Innsbruck is divers, inclusief en sportief, dat is het altijd al geweest. Een speeltuin voor alles wat je maar wilt doen en daar hoort nu ook e-gaming bij! Sinds een jaar of tien wint e-gaming aan populariteit. Met platforms als Twitch, waar mensen hun games kunnen livestreamen, zijn digitale atleten in opkomst! Ik ben oud genoeg om me een tijd vóór het internet te herinneren. Mijn versie van Twitch was kijken hoe mijn broer Nintendo speelde, omdat hij mij niet liet spelen. Ik sta er versteld van hoe ver we zijn gekomen, dat we kunnen communiceren met gamers over de hele wereld. Maar je kijkt niet alleen naar het spel, je kijkt ook naar de streamer, die verbinding maakt!

Doe mee Win groot

Red Bull organiseert drie kwalificatie-evenementen in Oostenrijk onder de naam "For the Win" en op 24 juni begint het evenement in Innsbruck. Het evenement is een open kwalificatiewedstrijd waarbij iedereen de kans krijgt om door te stromen. Recreatieve gamers nemen het in de finale op tegen professionals en maken kans op 4.500 euro prijzengeld. Ze hadden geen betere locatie kunnen kiezen, op een hoogte van 1965 meter in het bergstation Patscherkofel is dit evenement echt uniek! Waanzinnig uitzicht en episch gamen. Het evenement omvat de games Counter Strike: Global Offensive, League of Legends en Rocket League. Oh, en had ik al gezegd dat registratie gratis is? Registreer je hier voor de kwalificaties.

Innsbrucks Eigen Veyla

Innsbruck is de thuisbasis van een van die rijzende sterren en professionele e-gamingatleten, Veyla. Ze zet Innsbruck op de kaart in de gamewereld. Ze heeft nu meer dan 65.000 volgers op Twitch. Ze is pas een paar jaar geleden begonnen met streamen, maar heeft nu een enorme schare fans die regelmatig afstemmen. Ze begon met Black Ops 4, toen Blackout, toen Modern Warfare en nog veel meer. Nu ze samenwerkt met Red Bull, ligt de e-gamingwereld aan haar voeten. Veyla en collega-streamer en caster Veni Eisler fungeren tijdens de kwalificatietour als mentoren en scouts voor de e-atleten.

Tijd om te schitteren

Red Bull heeft het weer geflikt, altijd vernieuwend en mensen samenbrengend voor een unieke ervaring. Getalenteerde spelers kunnen zich onderdompelen in de wereld van professionele e-atleten. Dit evenement probeert het speelveld gelijk te trekken zodat amateurs de kans krijgen om te spelen in 3vs3 in plaats van meer zoals bij andere evenementen. Om in de finale te komen moeten deelnemers winnen in een van de drie wedstrijden die in juni en juli in een 1vs1 kwalificatietoernooi worden gespeeld. Daarna is het de beurt aan het grote podium om het in teams op te nemen tegen professionele e-atleten. In totaal zullen negen mensen het in teams van drie tegen elkaar opnemen in de finale.

Waar wacht je nog op?

Red Bull For The Win gaat op 24 juni van start in Innsbruck, een week later in Salzburg en vervolgens in Wenen, waar ook de finale plaatsvindt. Inschrijven is gratis en kan tot 7 juli. De minimumleeftijd is 16 jaar. Meer informatie en tickets voor de finale op www.redbull.com/FTW

Foto omslag : ©Red Bull

Soortgelijke artikelen